Attēla stabilizators telefona kamerai

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Attēla stabilizators telefona kamerai

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #147406
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://content7-foto.inbox.lv/albums79724169/modjo/18-06-2008/mob10-1095924669.gif[/imgl]Kompānijas Epson Toyocom inženieri izgudrojuši pavisam vienkāršu attēla stabilizatoru, kas turklāt praktiski nesadārdzinās ierīci. Stabilizators domāts mobilajiem telefoniem un pašiem mazākajiem digitālajiem fotoaparātiem.

    Katrs ir pieredzējis, ka ar mobilo kaut ko daudzmaz jēdzīgu nofotografēt var tikai dienasgaismā. Mēģinot patumšā istabā – attēls bieži ir izplūdis. Iemesls tam ir nelielas rokas svārstības fotografēšanas mirklī. Slēdža atvēršanās laiks pustumsā parasti ir lielāks par 1/30 s, un to vairs īsti nevar saukt par momentuzņēmumu.

    Inženieri piedāvā ar žirosensora (pusvadītāju ierīce, kas reaģē uz kustību attiecībā pret Zemes magnētisko lauku) palīdzību izskaitļot nepieciešamo korekciju, un kameras sakustēšanās gadījumā samazināt ekspozīcijas laiku uz jutības (ISO) palielināšanas rēķina.

    Bildē redzam, ka ar atslēgtu attēla stabilizatoru fotografēšana notiek ar ekspozīciju 1/15 s un ISO=50 (kreisais attēls), bet ar ieslēgtu – 1/333 s un ISO=1100 (labais attēls). Rezultāts ir uzreiz jūtams.

    Protams, stipri palielināt ISO nozīmē palielināt attēla trokšņus (graudainumu), bet tā tomēr ir pusbēda salīdzinājumā ar izplūdušu bildi, ko neiespējami izlabot.

    Telefonā papildus jāiebūvē tikai žirosensors un mikrokontrollers (čips) tā signāla apstrādei.

    Tehnoloģija tika prezentēta izstādē CEATEC Japan 2008.

    [img]https://content7-foto.inbox.lv/albums79724167/modjo/18-06-2008/98523.jpg[/img]

    Avots

    #184310
    Loading
    Participant

    Dīvaini, ka ātrāk tāda ideja nav ātrāk pielietota dzīvē!

    #184311
    usins
    Participant

    NU visu uzreiz ar nevar, pirmkārt, tagad viņiem būs iemesls taisīt jaunus modeļus un cilvēki pirks telefonus ar jaunā tipa kamerām, vecos vienkārši norakstīs. Viņi tak domā kā nopelnīt. Kāda jēga visu ielikt uzreiz, ja var ik pa laikam piedāvāt ko jaunu, kas ir jāpērk.

    #184312
    samurajs
    Participant

    Domājams, ideja ātri izplatīsies. Ierobežojums – der tikai kvalitatīvi kameru moduļi, kas pie lielām ISO vērtībām spēj dot puslīdz baudāmu attēlu. Lētučos un vidējā cenu līmeņa telefonos tādas kameras neliek, jo dārgas. Bet smartfonos drošvien drīz to fīču redzēsim.

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā