Huawei vadības ziņojums par intelektuālā īpašuma jautājumiem

Tehnoloģiju uzņēmums Huawei nāca klajā ar oficiālu vadības ziņojumu par inovāciju un intelektuālo tiesību jautājumiem, brīdinot par šī jautājuma politizāciju. Huawei izpilddirektors juridiskajos jautājumos Liupins Suns (Song Liuping) preses konferencē pauda viedokli, ka intelektuālais īpašums ir inovāciju pamatakmens un šī jautājuma politizācija apdraud inovāciju procesa attīstību visā pasaulē.

Ja politiķi izmantos intelektuālo īpašumu kā politisko ieroci, viņi iznīcinās uzticību patentu aizsardzības sistēmai. Savukārt, ja valdības selektīvi atdalīs uzņēmumus no to intelektuālā īpašuma, tas draud izjaukt visu globālo inovāciju pamatu,” stāsta Suns.

Dokumentā “Intelektuālā īpašuma respektēšana un aizsardzība: Inovāciju pamats” ir izklāstīta Huawei prakse un ieguldījums inovācijā un intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzībā.

Dokumentā atzīmēts, ka inovācijas un intelektuālā īpašuma aizsardzība ir Huawei panākumu pamats jau vairāk nekā 30 gadus. 2018. gadā Huawei tika piešķirti 87 805 patenti, no kuriem 11 152 ir ASV bāzēti. Kopš 2015.g. Huawei licencēšanas ieņēmumos ir saņēmis vairāk nekā 1.4 miljardus ASV dolāru.

Papildus savu personīgo patentu uzkrāšanai, Huawei ir izmaksājis vairāk nekā 6 miljardus ASV dolāru honorāros, lai likumīgi īstenotu citu uzņēmumu intelektuālo īpašumu. Dokuments vēstī, ka 80% no summas tikuši pārskaitīti amerikāņu uzņēmumiem. “Intelektuālais īpašums ir privāts īpašums, ko aizsargā likums, tāpēc strīdi jārisina tiesvedības ceļā,” stāsta L. Suns. Viņš tāpat piebilst, ka pēdējo 30 gadu laikā nevienā tiesā nav secināts, ka Huawei nodarbojas ar ļaunprātīgu intelektuālā īpašuma zādzību, un tiesa no Huawei nekad nav pieprasījusi jebkādu radīto zaudējumu segšanu.

Viņš turpina: “Huawei vēlme sadarboties un cieņa pret intelektuālo īpašumu liecina par to, ka daudzi Huawei tehnoloģiju sasniegumi ir iekļauti atklātajos standartos, kas regulē 3G, 4G un 5G. Tādējādi, lai gan dažas valstis nepērk Huawei produktus, tās joprojām izmanto Huawei patentus un izmanto priekšrocības, ko šie patenti sniedz.”

Suns tāpat atklāja Huawei nostāju par patentu izmantošanu sakot, ka uzņēmums neveidos savu patentu portfeli. Tā vietā Huawei izrādīs atklātu un uz sadarbību vērstu attieksmi un ievēros principu par taisnīgu, saprātīgu un nediskriminējošu rīcību, ar nozares pārstāvjiem iesaistoties darbībās par patentu licencēšanu.

Uzņēmums Huawei ir gatavs un vēlas dalīties savās tehnoloģijās un 5G ar pasauli, tajā skaitā ASV uzņēmumiem un patērētājiem. Kopā mēs varam virzīt mūsu nozari uz priekšu un attīstīt tehnoloģijas visai cilvēcei,” stāsta Suns.

Dokuments tāpat izskaidro, kā ilgstoši jauninājumi ir palīdzējuši Huawei gūt panākumus un, kā Huawei inovācijas rada sociālo vērtību. Tas tāpat sniedz informāciju par Huawei nostāju attiecība uz trešo pušu intelektuālā īpašuma tiesību izmantošanu.

Ziņojumu iespējams lejuplādēt šeit: https://www-file.huawei.com

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

2 Responses

  1. Manuprāt ASV šajā ( aukstajā,informātikas ,ekanomiskajā.sauciet kā gribat) karā ir aizgājusi par tālu .Vēl mazliet un patiešām sāks lidot raķetes.It kā jau man būtu jābūt ASV pusē,bet kāpēc mana sirdsapziņa saka ka šoreiz taisnība ir ķīniešiem.

  2. Nu nedomāju gan. Ņemot vērā ka Ķīna ir visai pasaulei priekšā interneta cenzūrā un citādāk domājošo izspiegošanā, tad nedomāju ka ir droši lietot jebko kur ķīnietis ir pielicis savu roku.

    Par “intelektuālajām tiesībām” es pilnā mērā pieturos padomju savienībā valdošajai nostājai. Ir vērts mācību grāmatās pieminēt zinātniekus kuri pirmie ir atklājuši lietu x, bet pats izgudrojums pieder visai cilvēcei brīvai lietošanai.

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt