Pēc 36 gadiem no Windows 10 "izravēts" MS-DOS

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Pēc 36 gadiem no Windows 10 "izravēts" MS-DOS

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #162572
    samurajs
    Participant

    No jaunākās Windows 10 testētāju (Insider) versijas pazudusi MS-DOS komandrinda, kura savulaik padarīja bagātu Bilu Geitsu. Kā pastāvīga operētājsistēma 1981. gadā Bila Geitsa un Pola Alena radītā MS-DOS zaudēja aktualitāti 90. gadu vidū. Tomēr līdz pat mūsdienām tā tikusi iekļauta visos Windows laidienos, dodot iespēju gīkiem pastrādāt komandrindā.

    Turpmāk komandrindas vajadzībām iesaka izmantot atvērtā koda skriptu tehnoloģiju PowerShell. PowerShell ir .NET Framework bāzēts un satur stipri vairāk iespēju nekā MS-DOS. Š o platformu 2003. gadā izgudroja Microsoft ar nosaukumu Monad. 2006. gadā PowerShell ieguva mūsdienīgas aprises.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_650x300xwindows_1.jpg[/img]

    #328047
    ruukjis
    Participant

    Noooooooo. PowerShell ir clusterfuks, ar kuru prot apieties programmētāji, kas apguvuši vismaz 3 programmēšanas valodas, pārzin visas WMI komandas, ir piedalījušies vismaz vienā NASA projektā un brīvajā laikā raksta romānus BEZ kļūdām.

    #328048
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Samurajs atkal lej laukā izdzerto alu.

    MS-DOS no Windows pazuda līdz ar Windows 2000. Tas, ko mums mēģināja iesmērēt kā DOS ir tikai un vienīgi nepilnīgs DOS emulators. Jā, pat uz Windows 7 formatējot disketi ar sistēmas failiem tiek iekopēta apgraizīta DOS versija no Windows Millenium Edition, bet pats Windows šos failus neizmanto.

    PowerShell ir sūds uz kociņa. Man tas atgādina Windows Scripting Host un Visual Basic skriptus. Lietot administrēšanai pārāk sarežģīti, bet labs veids kā rakstīt malwari.

    #328049
    E-500
    Participant

    PowerShell jau kļuvis viens no ļaunprogrammatūras izplatītāju mīļākajiem instrumentiem.

    #328050
    uldics
    Participant

    Powershell ir labas iespējas, izdarīt var diezgan daudz. Bet ir kaudze slimību. Piemēram vajadzība pēc cmd palaidēja, ja negrib konsoles logu, nespēja palaisties bez palaidēja (tikai ar shebang), milzumgarie komandu nosaukumi (nepārskatāms vienrindas kods), versiju un updeitu atkarības. Piemēram uzlikt uz Win 2008 nieka ssh caur NuGet izraisa tādas atkarību konvulsijas, ka vienkāršāk sanāk uzlikt Git, jo tur friggin ssh ir līdzi tāpat vien. Atkāpšanās no .ņet sistēmas, bet vismaz nav jāmeklē ko nogāzīs .net 4.308, kurš varbūt arī nepalīdzēs tikt pie SSH.NET.

    Vēl Powershells ir baigi nedraudzīgs iesācējam ar savu objektu expansionu, konsolē tas kaut ko pārtaisa uz string pats, kaut ko nē, bet datos to nezinot ilgi jebēsies, kamēr sapratīsi, no kurienes smird.

    Bet, ja citas iespējas nav, nu tad jāizmanto.

    #328051
    GuntOn
    Participant

    Izklausās, ka powershell cookbook es tomēr nelasīšu…

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā