Festivāls ar grādiem

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti Festivāls ar grādiem

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #158578
    shady
    Participant

    Laiki nāk un laiki mainās, un līdz ar to mainās arī sava veida tradīcijas. Nu par manas ģimenes tradīciju varu nosaukt Kokteiļu festivāla apmeklējumu. Š ogad tas notika jau ceturto reizi, bet mēs pasākumu izbaudījām otro reizi. Tā kā daudzi paziņas par šo trakulību nebija dzirdējuši, tad nolēmu portāla lasītājiem sniegt ieskatu tikko notikušajā festivālā, un varbūt kāds no jums tos nolems apmeklēt nākamgad.

    Tātad, šis pasākums notiek pašā Vecrīgas sirdī Konventa sētā, un ieeja ir relatīvi simboliska – Ls 5, bet ja paseko līdzi iepirkšanās portālu piedāvājumiem, tad parasti, uz vienu no pasākuma dienām, var iegādāties ieejas kartes ar 50% atlaidi. Tā kā bijām paprāva kompānija, tad šo iespēju izmantojām arī mēs. Un tā, izbaudot saulainu augusta pēcpusdienu, devāmies pretī nezināmajam zināmajam, jo šajā, Latvijas Bārmeņu Federācijas rīkotajā pasākumā, var gūt ne tikai pozitīvas emocijas, bet arī iedvesmu jaunu, gardu kokteiļu pagatavošanai pat mājas apstākļos. Svētku viesiem degustācijās tiek piedāvāti dažnedažādi jauni un arī zināmi alkoholiskie un bezalkoholiskie kokteiļi, un, protams, to receptes. Turklāt atraktīvie bārmeņi atbild uz visiem interesējošiem jautājumiem – gan par kokteiļu pagatavošanas niansēm, gan par sastāvdaļām un pat iesaka citas piedāvāto kokteiļu variācijas. Tā kā man patīk baudīt nevis “tīru” dzērienu, bet to sajaukt dažnedažādās kombinācijās, tad reizi gadā šādi var smelties iedvesmu un idejas jaunām garšas baudām.

    Tomēr šis festivāls neaprobežojas tikai ar masveida iedzeršanu mazos tilpumos / lielos daudzumos, jo viss kopā ir kā liels šovs, un katrs dalībnieks cenšas sev piesaistīt apmeklētāju uzmanību, jo abas Kokteiļu festivāla dienas tradicionāli notiek apmeklētāju balsojums par Kokteiļu festivāla labāko kokteili.

    Un konkurences gars bija jūtams. Latvijas labākie bārmeņi, kuri guvuši godalgas starptautiskos konkursos, radīja savu roku veiklību, asprātību un dāmas žilbināja ar savu smaidu. Neizpalika bez burvju trikiem, uguns pūšanas, pudeļu saplīšanas un bārmeņu atraktivitātes atrodoties jau uz letes. Esot īstajā laikā un īstajā vietā, tikām arī pie balvas, jo pasākumu bagātināja atraktīvi konkursi. Vienvārdsakot, guvām jaunas atklāsmes un patīkamas emocijas 5h ilgumā.

    Varu atklāt, ka vairumam, no mūsu kompānijas sirdis iekaroja Vana Tallinn tandēmā ar ledus tēju, bet man labāk garšoja bezalkoholiskais kafijas kokteilis ar “garšām” un ledu. Savdabīgs kokteilis tika radīts no alus, dažiem sīrupiem, laima, bazilika un granātābola sēklām. Daudzas skaistules kusa Malibu valdzinājuma priekšā, bet gaumes jau ir dažādas. Pagājušajā gadā, vairāk nekā 25 kokteiļu konkurencē titulu Gada kokteilis 2012 saņēma Havana Club Mojito, bet par šī gada laureātu ziņu man gan vēl nav.

    Visa iespaidā, varbūt arī jūs varat padalīties ar kādu no interesantām, nedzirdētām vai varbūt sen aizmirstām receptēm?

    Nobeigumā vēlos piedāvāt foto no pasākuma un dažus video. (Viss tika filmēts ar HTC One Plus viedtālruni un jāatvainojas, ka nesanāca nofilmēt šovus pilnā garumā, jo konkrētajos apstākļos, tas nemaz nebija viegli izdarāms. 🙂 )

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_imag0213_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_imag0225_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_imag0229_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_imag0241_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_imag0245_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_imag0247_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_imag0251_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_imag0253_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_imag0273_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_imag0274_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_imag0275_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_imag0284_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_imag0294_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_imag0332_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_imag0333_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_imag0343_1.jpg[/img]

    Un šeit daži video:

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GpZn4Z-zHms[/youtube]

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PtYuzyAJpVA[/youtube]

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RYaGpSDGSF4[/youtube]

    #300037
    samurajs
    Participant

    Tik daudz pusizdzertu glāzīšu? Latvānijas tauta galīgi izlepusi [img]https://bildites.lv/images/7ljsg3kuvx1kaujmrg.gif[/img].

    Bet par tām pozitīvām emocijām taisnība: no to kadru paskatīšanās vien gribas apmeklēt ledusskapi un iemaisīt sev ko stengru [img]https://www.bildites.lv/images/vw6f665lzna5meovx19.gif[/img]

    #300038
    RicoPico
    Participant

    Briesmīgi interesanti izskatās. Žēl, ka informācijas vakuuma dēļ palaidu garām šo pasākumu. Uzliku remainderi sev uz nākamo gadu.

    #300039
    shady
    Participant

    Š odien ar ir šis pasākums -nezinu par jums – es dodos dzert. Tie, kuri netiek, neuztraucieties – izdzeršu arī par jums 😉

    https://www.perkamkopa.lv/lv/product/9742/Kokteilu-svetki-9-augusta

    #300040
    samurajs
    Participant

    Iedzer par biedriem, par mani nevajag – es tāpat jau pills kā franču lielgabals 😀

    #300041
    Crow
    Participant

    Dzer, jo dzīve grūta. Un dzīve grūta, jo dzer. Viss loģiski.

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā