Windows Phone App Studio: WP8 lietotnes izstrādāt varēs arī profāni

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Windows Phone App Studio: WP8 lietotnes izstrādāt varēs arī profāni

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #158583
    samurajs
    Participant

    Microsoft sadomājis plānu, kā palielināt Windows Store atrodamo lietotņu klāstu. Labi zināms, ka Google Play un Apple App Store aplikāciju skaits jau tuvojas miljonam. Tāpēc ir palaists tiešsaistes konstruktors Windows Phone App Studio, darbā ar kuru jebkādu programmēšanas valodu zināšana nav nepieciešama. Darbības princips ir līdzīgs daudziem jau pazīstamiem web-lapu konstruktoriem.

    Lai lietotu Windows Phone App Studio, vajadzīgs Microsoft lietotāja konts un jāiziet vienkārša reģistrācija. Var veidot lietotni no baltas lapas vai gatava šablona. Pieejami 13 šablonu veidi: buklets par kompāniju, katalogs, ielūgums vai apsveikums, mana mīļākā mūzikas grupa, menu, filmas apskats, mans hobijs, mana ģimene, mani ceļojumi, preču katalogs, personālais treneris, mana sporta komanda, manas grāmatas.

    Ja sāk ar baltu lapu, papriekš piedāvā sadomāt lietotnes nosaukumu un aprakstu un ielādēt ikonas attēlu. Otrajā etapā var izveidot lietotnes izvēlni un sekcijas (pievienojot URL vai lokālās saites), kā arī pievienot sekciju datu avotus (Collection, RSS, YouTube, HTML). Trešajā etapā piedāvā izvēlēties aplikācijas un fona krāsas, izveidot dzīvo flīzi (Live Tile). Pēdējā etapā Windows Phone App Studio ģenerē lietotnes kodu, izveido instalācijas failu, ko var instalēt viedtālrunī, kā arī piedāvāt notestēt kolēģiem no konstruktora foruma. Katrā etapā lietotājs var apskatīt kā izskatās viņa programma. Var saņemt arī pilnu programmas kodu vēlākai apstrādei ar Visual Studio utml.

    Gribētāji savus garadarbus varēs publicēt arī Windows Phone Store, bet tur gan jāmaksā abonentmaksa 19 USD gadā. Pats konstruktors ir bezmaksas, šobrīd tas skaitās beta stadijā. Windows Phone App Studio optimizēts pārlūkam Internet Explorer 10.

    Windows Phone App Studio meklējam šeit.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_dsvs472x500_1.png[/img]

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=v1P8Auyy6jw[/youtube]

    #300083
    RicoPico
    Participant

    Uj, ku caurumains tas konstruktors, noteikti (pieņēmums, ka nekas labs tas nevar būt). Tas ir viens. Otrkārt nožēlojami ir tas, ka windows mākslīgi cenšas uzpildīt mārketu ar Junk-aplikācijām.

    #300084
    system32
    Participant

    domāju, ka tāpat būs filtrs ko varēs likt un ko nē, jo nejau tagad visi liks par saviem hobijiem aplikācijas 🙂 šaaaaubos.

    šī aplikācija vienkārši dod iespēju cilvēkiem sākt interesēties par WP8 aplikācijām un attīstīt savas idejas nedaudz vieglāk kā līdz šim 🙂

    #300085
    aoma
    Participant

    Iedomājos netālu nākotni: visa programmēšana pāries uz šādiem vai līdzīgiem “kalkulatoriem”, tie paliks arvien advancētāki un no lietošanas puses vairs nevajadzēs praktiski nekādu priekšzināšanu. Bet tad vienā jaukā dienā atklāsies, ka iegūtās aplikācijas ne vien nepilda iecerēto, bet gluži otrādi, nodarbojas ar kaitniecību, bet izstrādāšanas mehānisms “dzīvo pats savu dzīvi”.

    Tiks meklēta palīdzība pie “īstajiem” programmētājiem, bet izrādīsies, ka vispārēja tupuma apstākļos vairs nav neviena, kas atcerētos sākotnējo kodu, vai prastu ar to strādāt…

    WEB izstrādē šitas tupums jau sen ir iestājies.

    #300086
    RicoPico
    Participant

    Scenārijs filmai par terminatoriem. Es pat aizietu uz šādu filmu. 😀 Bet vispār viedi vārdi. Pilnīgi iespējams scenārijs, par cik patērētājs vienmēr meklē vieglākos un taisnākos ceļus. Un kamēr patērētājam ir nauda maksāt par aizvien taisnāku ceļu, tikmēr komersants ir ar mieru nodrošināt ceļa taisnošanu. Slinkums savienojumā ar naudu liek zemeslodei griezties.

    [img]https://funfuncity.net/wp-content/uploads/2013/07/2013072315.jpg[/img]

    #300087
    aoma
    Participant

    Nu, ja tads kā es, kas absolūti neko nejēdz no programmēšanas, var tikai ar googles palīdzību nedaudz minūtēs uzcept lapu, tad tas neliecina par neko labu.

    Traģikomisms gan ir tajā, ka līdzīgi darbojas daudzi arī tā saucamie “web-māsteri”, tikai viņi zin vairāk dažādu fīču, toties arvien mazāk paliek tādu, kas pa īstam “rubī fišku” pašā procesā.

    Rezultātā mājas lapas kļūst arvien bagainākas un datora resursus prasošākas, bet mēs tikai”kačājam” savus kompjus un barojam dzelžu ražotājus.

    #300088
    RicoPico
    Participant

    Zinkā ir? Ja iespringt un pacensties saprast kā uzbūvēta mūsdienu sabiedrība: kas ir nauda pēc būtības, un cik ļoti mēs visi ikdienā tiekam drāzti visperversākajos veidos… sametas šķērmi un gribas mukt dzīvot uz džungļiem kur neviena nav. Es, Tu, viņš, viņa, viņi, viņas esam baciļi mēģenēs. Dams, dama, damies, damās… Zem lupas. 24/7. Kad savairojamies par daudz un sākam nelabi ost- mūs mazliet patīra (Nine-Eleven & stuff).

    #300089
    aoma
    Participant

    Gluži manas domas 🙂

    Blokbasteros pilsētas vienmēr krīt pirmās, tāpēc man papildus ir kaut neliela, (jādomā, ilgi tā nevilksies), tomēr morāliska gandarījuma sajūta 😀

    #300090
    BERILS
    Participant

    par to arī esmu domājis…. vienīgais ir jābūt stiprai morālei.

    RicoPico noskaties filmu”in to the wild”, tik nesaplēs pasi, bet pārējo….. 😀

    tiešam laba.

    Bet ja gribi šaut uz džungļiem ir jārēķinās ka jāšauj vienam , jo otrs kļūst jau par nastu.

    nauda ir mūsdienu reliģija, bro. PEACE.

    #300091
    RicoPico
    Participant

    Zinu filmu “Into The Wild”. A Tu zini ko tas čalis uzrakstīja savā grāmatā pirms nāves? Happiness only real when shared. Tātad, par kādu nastu Tu runā? Starp citu tiešām ļoti laba filma.

    [spoil][img]https://cheirodobanheiro.files.wordpress.com/2012/09/happiness-is-only-real-when-it-is-shared.jpg[/img][/spoil]

    #300092
    BERILS
    Participant

    tā tipiņa vārdu nenosaukšu , bet par godu šī filma tika cepta tieši viņam, ar lieliskiem aktieriem un vandeful sižetu.

    Nasta izdzīvošanai mežā/džungļos/dajebkur, ne katrs būtu gatavs atteikties no komunikācijas ar citiem, un viens pavadīt gadus brīvdabā. Laigan filmā ļoti lielu daļu galvenā loma pavadīja tieši cilvēku sabiedrībā. Š odien laikam būs 3.reizi jāskatās.(un soundtrack’s …(mm) ) 🙂

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā