Ossia Cota: viens bezvadu lādētājs visai mājai

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Ossia Cota: viens bezvadu lādētājs visai mājai

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #158738
    samurajs
    Participant

    ASV jaunfirma Ossia izstrādājusi bezvadu lādētāju, kas var vienlaicīgi uzlādēt visas mobilās ierīces mājā neatkarīgi no vietas, kur tās atrodas. Sistēmu ar nosaukumu Cota konferencē TechCrunch Disrupt prezentēja tās autors un firmas dibinātājs fiziķis Hetems Zeins (Hatem Zeine). Tehnoloģijas izstrāde prasījusi 6 gadus.

    Zeins demonstrēja nelielu ierīci ap 50x50x25 mm, kurai sākumā pieslēdza spuldzīti, bet tad iPhone, uz kura uzrādījās baterijas uzlādes režīms. Š o uztvērēju neesot problēmu iebūvēt jebkurā mobilajā ierīcē. Otrajai daļai – raidītājam – tika pievērsts maz uzmanības; tas atgādināja prāvu skandu 1,80 m augstumā. Atbildot uz jautājumu par izmēriem, Zeins paskaidroja, ka prototipā izmantotas standarta laboratorijas daļas – tās optimizējot, izmērus varot stipri samazināt.

    Neraugoties uz raidītāja izmēriem un pārraidāmo jaudu (1W 10m attālumā), fiziķis apgalvo, ka izstarojums esot tikpat nekaitīgs kā parastais Wi-Fi. Mobilais tālrunis izstarojot 3 reizes lielāku jaudu. Kad mobilo ierīci ieslēdz lādēšanas režīmā, tā nodod signālu raidītājam, paziņojot savu atrašanās vietu mājā. Raidītājs uz doto punktu nosūta šauru radioviļņu kūlīti, apejot cilvēkus un absorbējošus priekšmetus.

    Par Cota izmaksām Zeins apgalvoja, ka raidītājs maksāšot tik, cik parasts Wi-Fi routeris – ap 100 USD (skan ticami, jo lielajā kastē galvenais komponents noteikti ir antenu režģi). Savukārt uztvērēji atradīsies mobilajās ierīcēs, un par to jau notiekot sarunas ar ražotājiem. Bez sadzīves projektam Cota būšot pielietojums visur, kur lieto pārvietojamās ierīces ar akumulatoru barošanu, medicīnā utml. Vairāk informācijas – TechCrunch. Videoprezentāciju varam noskatīties šeit.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_z1_5.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_z2_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_z5_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_z3_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_cotaossia011378780870_1.jpg[/img]

    #301343
    nhojder
    Participant

    Liekam prognozes, kad šis vecītis iekļūs letālā autoavarījā. 😀

    #301344
    aoma
    Participant

    Es domāju, Deividam Koperfīldam pat nevajadzētu sešus gadus, lai nodemonstrētu līdzīgu ietaisi, viņš pat varētu vispār bez tādas iztikt 😀

    #301345
    akms47
    Participant

    Pa vienam izgudrojumam no tā, ko jau sen atklājis Tesla.

    #301346
    untitled
    Participant

    Viņš jau nav izgudrojis alternatīvu enerģijas veidu lai iekļūtu avārijā, tikai bezvadu uzlādi ar lielāku darbības zonu

    #301347
    nhojder
    Participant

    Viņš ir no jauna izgudrojis piekļuves veidu “alternatīvajai enerģijai”, jeb soli tuvāk tam – elektrostāvas bezvadu pārraidīšana 🙂

    Un tehniski elektroenerģija mums ir visapkārt, vajag tikai pareizi kalibrētu uztvērēju.

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā