Google nomaina meklēšanas dzini, ievieš jaunas funkcijas

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Google nomaina meklēšanas dzini, ievieš jaunas funkcijas

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #158800
    samurajs
    Participant

    Google pirmoreiz kopš 2000. gada radikāli nomainījusi meklēšanas algoritmu pret jaunu ar nosaukumu Hummingbird. Prezentācija bija pieskaņota pašas Googles un tās meklētāja 15. dzimšanas dienai un simboliski notika garāžā, kuru savulaik Sergejs Brins un Lerijs Peidžs noīrēja topošajam biznesam. Pasākumu vadīja vecākais viceprezidents interneta meklēšanas jautājumos Emits Singhals (Amit Singhal).

    Jaunais algoritms piemērots garu un sarežģītu meklēšanas vaicājumu apstrādei, kādu mūsdienās ir ap 90%. Googlei būs jāsaprot meklēšanas vaicājuma jēga, balstoties uz vārdu kārtību un saitēm starp tiem. Līdz šim esošie algoritmi meklējumu nozīmīgumu vērtēja pēc atslēgvārdu sakritības. Google speciālisti skaidroja, ka aizvien biežāk lietotāji ievada sarežģītus pieprasījumus, un vēl biežāk lieto balss ievadi mobilajās ierīcēs, uzdodot jautājumus sarunvalodā. Š ādos gadījumos meklētājam svarīgākais ir noskaidrot, ko no viņa grib.

    Otrs jaunums ir plānotais “kartīšu skats” lietotāja saskarnē. To ieviesīs pakāpeniski. Kartīšu skats jau ir ieviests Google Now, Google+, mobilajās lietotnēs, un soli pa solim tas ienāks arī standarta meklētājā. Tas atvieglos meklēšanu, jo daudzos gadījumos nevajadzēs rakņāties interneta lapās, bet varēs saņemt rezultātus uzreiz.

    Infografika pilnā izmērā – šeit:

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_gs_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_g15_1.jpg[/img]

    Lasīt vairāk.

    #301884
    iKey
    Participant

    Un kā var uzlikt, lai rezultātos nerādītu interneta veikalu saites?

    #301885
    samurajs
    Participant

    Uzlikt konkrēti nevar, bet var panākt, lai pirmajā lapā nerāda. Ja ilgāku laiku būsi meklējis tikai specifikācijas, testus un aprakstus, ignorējot veikalus, tad pēc laiciņa gūglis pārkārtos tavus rezultātus. Vismaz man tā ir.

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā