UK un Holande maksās miljonus par Windows XP atbalsta pagarināšanu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas UK un Holande maksās miljonus par Windows XP atbalsta pagarināšanu

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 18 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #159567
    samurajs
    Participant

    Lielbritānija un Holande gatavojas samaksāt Microsoftam iespaidīgas summas, lai Redmonda turpinātu atbalstīt Windows XP vismaz līdz 2015. gada janvārim. Briti gan prasa līdz aprīlim. Ja Redmonda piekritīs termiņam, UK gadījumā šī maksa būs 5.5 milj. GBP (9.1 milj. USD). Holandes maksātā summa netiek izpausta, bet eksperti to lēš 6.8 līdz 8 milj. USD robežās.

    Izrādās, ka uz šo brīdi Lielbritānijā vēl ap 20,000 valsts iestāžu datoru darbojas ar Windows XP, bet Holandē to ir vēl vairāk – 34-40 tūkstoši. Pēc līguma Microsoft turpinās piegādāt critical un important kategoriju atjauninājumus, bet tikai tiem, kuri samaksājuši, vai par kuriem samaksāts: valsts un pašvaldību iestādes, labdarības un medicīnas iestādes, skolas.

    Visiem pārējiem Windows XP cienītājiem rīt, 8. aprīlī, pienāks pēdējā “ielāpu otrdiena”. Kaut arī situācija, kad vieni turpinās saņemt jauninājumus, bet citi ne – tas nestimulē pāreju uz jaunākām OS un pat varētu novest pie savdabīga Windows XP melnā tirgus rašanās. Jebkurā gadījumā šie apdeiti noplūdīs internetā. Privātpersonām tie diez vai interesēs, bet atsevišķi uzņēmumi varētu tos uzknābāt .

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_windowsxpend_1.png[/img]

    Avoti: 1, 2, 3.

    #307653
    shadow118
    Participant

    8. aprīlī arī būs pieejams Windows 8.1 Update 1, kam vajadzētu nedaudz atvieglot dzīvi desktop lietotājiem

    #307654
    Crow
    Participant

    Likumsakarīgi. Lai cik tupi, slinki, zaglīgi, dārgi, ar ~760mmHg sakarus zaudējuši un citas sliktas īpašības vienā veselā apvienojoši nebūtu gan vendori, gan kofeīnu обожрались koderi, gan admini, gan paši jūzeri, tieši sākot ar XP panesās mainstream computing visās pasaules malās. Izņemot globālo sērgu – internetus -, nav daudz lietu, ko standarta biroja žurka vai vidējais svērtais nevarētu izdarīt ar veco draņķa XP un kaut kādu 775 dzelzi. Ar vienkāršu apgreidu – kaut kādu lētu SSD, 64 GB, tā, lai pietiek sistēmai, Office, Botnet Framework, kaķbildēm un kačātai muzičkai, – tas lido, un vēl par gadiem 10 var pastiept mierīgi.

    #307655
    garaisezis
    Participant

    UK bankas automāti darbojas daļa ar windows server 2000. Darbā lāzergriezējs ar windows 95. Par grāmatvedības kantori neko nezinu, vecas tantes ar bieziem briļļu stikliem, gan jau kaut kas uz to pašu pusi. Tik nesaprotu, priekš kam te vispār būtu par apdeitiem jāuztraucas.

    #307656
    Andron MacBeton
    Participant

    Ir dauņi – ir appisēji.

    Micro$oft nau tie spējīgākie programmētāji, to ties zombijmārketinga nodaļa viņiem ir ļoti laba. Izplata baumas, un visi daunīši notic uz vārda. Ne1 pajolēns nau pat palasijis kas ta tajos pēdējos apdeitos ir izlaboc :-D

    #307657
    Aldis
    Participant

    Man šķiet ka jau divus gadus tur nekas prātīgs arī nav izlabots, vai noticies – bet tagad zombē uz to ka vsjo – supports beigsies, un kakeri taga vilks ārā savus slepenos ieročus un lauzīs visus XP augšā. Muļķības, vieglāk jūzeru ir piedabūt novilkt malware, un kontrolēt OSu, vienalga, vai tas XP, 7, 8.. :D

    #307658
    LooNeY
    Participant

    Reāli nevajagdzīgs hyps un tas ir viss…. AK NĒĒĒĒĒĒ….

    garaisezis – 80% bankomātu pasaule darbojas uz XP vai w2000…. tikai protams nevis kā ierasts – proffesional, bet īpašā UI kodā kas balstās uz XP vai w2000 sistēmas kodu…. Tāpat ‘parastie’ updeiti kas nāk mājas lietotājiem BANKOMÄ€TIEM NENÄ€K..

    Zinu un esmu strādajis kokapstrādes cehā ar datorizeto frēzi kuram šablonus zīmē uz 95 windowsa.. kāds pīkst, ka updeiti vairs nenāk? Kkāds 1.6Ghz, 128mb ram kompīts strādā…frēze strādā, interneta vadu nav redzējis gadus 8 un kāda tur runa var būt par updeitiem… pēc mēneša/diviem neviens pat neskatīsies atpakaļ uz šo datumu ;) Reāli cilvēciskais stūlbuma hyps sataisīts par un ap šo, ka tagad nez kāda katastrofa…..

    Tas ka kompanijas/valsts ir gatavas gāzt iekšā miljonus nezināmā melnā caurumā nevis tos miljonus iztērētu lietderīgi un sataisītu savu kompānijas datora vidi tas vien parāda cik cilvēce ir pielipusi pie šīs sistēmas un cik atpalikuši cilvēce domā.. gadus 5, 6 atpakaļ jau vajadzēja nonāvēt šo sistemu un viss… sen jau visur kur vajag būtu w7 un pasaule būtu labāka

    #307659
    garaisezis
    Participant

    ir vēl varbūt kāda daļa, manuprāt ne lielāka kā 5% kas darbojas ar specifiskam programmām kuras nav attīstītas priekš citām OS vidēm. Pāris banku, loģistikas utt sektori kuri bremzē procesa attīstību. Bet diemžēl uz atvērto kodu (linux) nedz jaunāku OS pāriet nevar jo izmaksas ir pārāk lielas visam datorparkam un nav arī sagatavota personāla. Un huji vajag. Priekš parastiem lietotājiem tas nemaz neattiecas, jo reti kuram ir mājas 10gadīgs dators un ja arī ir, gan jau kaut kā pārdzīvos.

    #307660
    grisha
    Participant

    Jaa, daudz kur veel lieto aizveesturiskas OS. Arii man patreiz ir XP, jo nav mans laptops. Mani gan tie apdeiti neuztrauc, es vinjus jau kaa sugu uzreiz likvideeju.

    #307661
    msh
    Participant

    Pirmajām divām rindkopām var piekrist. Ar trešo lūnijs atkal atgriežas savā parastajā zirgā – nu pastāsti, lūnij, kāpēc man, interneta un dažu specifisku progu lietotājam tas sivēns būtu vajadzīgs winxp x64 vietā – lēnākai kompja darbībai? Visādiem tizliem bling bling efektiem?

    #307662
    msh
    Participant

    Pardon, izlasīju rakstu par rāmja moduļiem un atcerējos vienu labu iemeslu – kamēr es te ar savu draņķa winxp nevaru saprast kāpēc man ir 8 GB rāmja modulis, jo ar izslēgtu page file es labi ja ceturto daļu spēju aizpildīt, tikmēr ar sivēnu un astoņnieku es noteikti varētu priecāties ka rāmis tiek cītīgi aizpildīts… :D

    #307663
    Andron MacBeton
    Participant

    Offtopic bik, vakar vilku Vista OSR2 updates. No SP1 līdz aizvakardienai. Palasijos pie reizes kas ta tur izlabots. Nu lielākoties bullshits. Kaukādi gljuki ar kaukādām virtuālajām mašīnām, kaukādi rights elevation caur fontiem (wtf?!) un visādas nesvarīgas huiņas. Principā ieintegrē pēc SP1 kaukādus 10 patchus un pietiek.

    Nezinu kas te pēdējā laikā priekš XP iznācis, bet vel kādu pusgadu atpakaļ nekādu supportu nemaniju. Jāiet pameklēt M$ lapā tas .xlsl saraxc.

    #307664
    Crow
    Participant

    Quote:

    rights elevation caur fontiem (wtf?!)


    Š is teksts pierāda, ka tu neko nejēdz no kompjiem.

    https://web.nvd.nist.gov/view/vuln/detail?vulnId=CVE-2010-0819

    #307665
    Aldis
    Participant

    Man atkal divi laptopi, paveci, kā testa poligoni – strādā un strādās ar XP, jo nekas jaunāks neiet ar tādu atdevi. :)

    Protams, komentāros kā alternatīvu min Linux… :) Bet ar to ir lielākas problēmas un nestabilitāte.

    Krizdabz minēja ka taga uz XP būšot lielāka iespēja botnetos tikt, un lauzīs uzreiz viņu 10x vairāk – nu neticu, tik pat daudz botneti, malwares vien paliks un tiks veidots vēl vairāk – tā lai strādātu uz dajebkāda Windows, sākot ar 2k, beidzot ar 8.1 :D

    #307666
    aoma
    Participant

    Grišiniek, atteikties no OS caurumu aizlāpīšanas ir vairāk nekā muļķīgi, savā ziņā tu pakļauj sevi un arī citus tikpat tupus ļautiņus apzinātam riskam. Negribētu būt skarbs, bet kā Tevi, tādu, zināmā mērā ņekondišku, dažos portālos par adminu ieštellē? Jo Tava attieksme dažukārt pret Neļinux produktiem liekas neadekvāta. Ja savulaik esi aplauzies, tur tak neviens cits nav vainīgs, tikai pats.

    Nu nav un nebūs tuvākajā laikā ierindas jūzerim pāriet uz alternatīvām, nebūs.

    Ķipam, ja man bankas konts ir tukšs, tad arī pārējiem tādiem būs būt?

    #307667
    msh
    Participant

    Es arī nelieku, un? Kā es sevi un citus kaut kam pakļauju? i7 man nav, zvēru dārzs uzreiz norij pietiekamu procesora laiku lai sāktu pētīt kas noslēpies iekš task manager – uz x64 ir vēl labāk – visi tie sūdi, protams, ir 32 bitos, savietojamības dēļ, un līdz ar to iekš task manager labi saskatāmi… :D

    #307668
    aoma
    Participant

    Ļoti vienkārši. Tavs slimais kompis aplipina citus. Tas ir tāpat kā gripas slimniekam nevis gulēt mājās, bet vazāties apkārt, uzšķaudot visiem un visam. Vienojies nost no interneta, un tad vari savu zvēru dārzu uzturēt, neuztraucoties, ka kādu brīdi šie izlauzīsies brīvībā :D

    Ja nopietni, nekad nesapratīšu ļaudis, kas nelieto apdeitus, savam vāģim tak drošības jostas lieto? Tagad tā ir norma, kādreiz tā bija opcija. Tāpat halogēnās spuldzes un daudz kas cits.

    #307669
    msh
    Participant

    Manam slimajam kompim iespēja nopietnu laiku aplipināt citus ir tad, ja es zvēru dārzu saķertu vakarā un aizietu gulēt :D , līdz ar to tikai no rīta tas tiktu nobeidzēts un kaut kad, kad es pārvarētu slinkumu, izvākts ārā.

    Ja tu gribi salīdzināt kompjus ar mašīnām, varēji piesaukt procon ten vai gaisa spilvenus – abi divi bija opcija manai mašīnai, vismaz kādā tirgū, bet man nav, un pat neplānoju ielikt :D Atšķirībā no zvēru dārza uz kompja, šo divu lietu, un arī drošības jostu nelietošana, citiem nekaitē. Vispār ielāpus var salīdzināt ar gaisa spilveniem – smagā gadījumā varbūt palīdzēs, vieglā tikai radīs nevajadzīgus bojājumus – un es nevēlos lai man automātiski uzinstalētos WGA :D Ja gadījumā būs kāds caurums, ar kuru aplipināsies puse pasaules, tad tak ielāpu uzinstalēs :)

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 18 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākie raksti