Jautrie projekti: "Google apēd pati sevi"

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Jautrie projekti: "Google apēd pati sevi"

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #159490
    samurajs
    Participant

    Izstrādātāju grupa, kuras pamatdarbs ir Adsense reklāmas, pirms dažiem gadiem uzsāka projektu Google Will Eat Itself (GWEI). Š is modelis paredz, ka pēc zināma laika perioda Google pati sevi “apēdīs”. Būtība ir sekojoša: web-lapās pa kluso griežas Adsense personalizētās reklāmas, bet par nopelnīto naudu elektroniskajās biržās automātiski tiek pirktas Google akcijas.

    Lai cik pārsteidzoši, bet sistēma darbojas. Kaut kādā momentā uz GWEI kontu bija pārgājušas 819 Google akcijas, kuru kopsumma pēc šābrīža kursa ir gandrīz miljons dolāru (960 tūkstoši). GWEI mājaslapa nav atjaunināta jau vairākus gadus, tāpēc nav zināms, kas notiek autokanibālu tirgū. Katrā gadījumā ātri pārņemt Googli neizdosies – aplēsts, ka tam vajadzēs 202 345 117 gadus. Un šādā veidā var iegādāties tikai Class A akcijas. Privileģētās Class B akcijas atrodas Google vadības rokās un nodrošina vairākumu balsojot (balsu attiecība 10:1).

    Juridiski augšminētajā veidā iegūtās akcijas nonāca GTTP Ltd. (Google To The People Public Company) kontā. Tanī varēja pieteikties jebkurš. Tehnisku iemeslu dēļ reģistrācija gan šobrīd slēgta.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_gwei_1.jpg[/img]

    Mājaslapa

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā