Firefox 29: pārejam uz Australis dizainu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Firefox 29: pārejam uz Australis dizainu

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #159516
    samurajs
    Participant

    Jau sen klīdušās runas par jaunu Firefox dizainu guvušas taustāmu apstiprinājumu: izstrādes beta kanālā atrodamais Firefox 29b1 ir ar Australis noformējumu. Noriskēju betu uzlikt produktīvai mašīnai un nenožēloju: viss darbojas teicami un izskatās ļoti patīkami. Protams, viens otrs teiks, ka ugunslapsa ir galīgi hromizējusies, bet nav ko no jauna izgudrot velosipēdu, un jālieto vispraktiskākie risinājumi. Katrā ziņā lietderīgās telpas kļuvis vairāk, un tas daudziem patiks.

    Kam ir Android ierīces – iesaku nomēģināt FF betu arī tur. Androidā gan ir zināms nesmukums ar fontiem dažās lapās (Notepadā gan viss kārtībā), bet redzams, ka pārlūks kļūst aizvien lietojamāks.

    Arī Firefox grāmatzīmju, tabu, paroļu sinhronizācija starp ierīcēm nu organizēta pēc Google Chrome parauga: izveidojam kontu Firefox Accounts mākonī, un izvēlamies ko gribam sinhronizēt. Paroles gan pārsūtīt ļoti neieteiktu: pārlūks joprojām tās glabā plaintekstā, un nav zināms kā tās pārsūta un glabā uz servera.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_ff1_5.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_ff2_4.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_ff3_2.jpg[/img]

    #307227
    BSOD
    Participant

    Jau pasen lietoju Nightly versiju ar Australis un bija dīvaini, kad nācās palietot parasto Firefox. Var jau bļaut, ka Firefox hromējas, bet nu tas jau, lai paliek katra paša ziņā.

    Par parolēm runājot nu gan nevajadzētu muļķot un dezinformēt tautu. Paroles kā tādas uz PC netiek glabātas nekādā plain text’ā. Tas, ka var atvērt pārlūka opcijas un apskatīties saglabātās paroles, tas jau ir cits jautājums, bet to arī var atrisināt izmantojot master password. Tā kā arī paroļu sinhronizēšana nav nekāds bubulis….

    Mozilla:

    Quote:


    Even though the Password Manager stores your usernames and passwords on your hard drive in an encrypted format, someone with access to your computer can still see or use them. The Use a Master Password to protect stored logins and passwords article shows you how to prevent this and keep you protected in the event your computer is lost or stolen.

    #307228
    samurajs
    Participant

    Var jau būt… 🙂 Tomēr advancētam datorlietotājam labāk būt mazliet paranoiķim nekā mazliet vientiesim. Ja var “tāpat” vienkārši paskatīties paroles plaintekstā uz pārlūka, tad kur ir garantija, ka to nevarēs uz servera? Vispār parolēm mākoņos nav ko meklēt – vislabākais, ka tās ir galvā.

    #307229
    Andron MacBeton
    Participant

    Paprovēš uz testa kastes, bet nu man kopš 19. versijas jau ir riebums pret tiem jaunajiem mēsliem. Cep tikai jaunas versijas, bet paliek aizvien sūdīgāks.

    Bija normāls download lodziņš, bet 20. versijā pazuda! Kaukāda pojebeņa ar history un grāmatzīmēm kopā! Nu nahuj?! Un pats labākais – resume nestrādā vairs!

    Ieejam about:config un ieslēdzam browser.download.useToolkitUI uz true un ir atkal lodziņš. Nu ok. bettad uzliekam kādam kompim 26. versiju un PIZDA – nau vairs tād iespēj!

    Darbā tikai esr versijas liekam. Un parastajām updates izslēdzam nah. Visi laikam skrien līdzi Maikrosoftam savā “attīstībā”.

    #307230
    samurajs
    Participant

    Nu tā ir Notepad WordPress izstrādes versija, kura jau reāli darbojas. Bet foksis jau sarūpējis vēl krutāku ādu, tā kā šī laikam nebūs.

    #307231
    Brutto
    Participant

    Jau labu laiku fairfoksim uzticu sinhronizēt un glabāt paroles tur augšā:)

    Pagaidām nekādi brīnumi nav notikuši.

    Protams, risks jau pastāv..

    #307232
    BSOD
    Participant

    Skaidrs, ka bez master password sinhronizēt paroles ar mākoni ievieš sava veida iespēju noplūst informācijai, bet lietojot šo master password tās paroles tiek noenkriptotas ar tavu paroli un kamēr par master password neizmanto tādas paroles kā qwerty, qazwsx, 123456 utt tikmēr iespēja, ka kāds viņām varētu tikt klāt ir visai niecīga. Vienkārši gribu, lai rakstītais būtu precīzs jo pagaidām iznāk tikai tāda bazūnēšana un lietotāju baidīšana, ka Firefox paroļu glabāšana ir nedrošaka par nedrošu, kas nebūt neatbilst patiesībai. Ir iespējams arī droši glabāt.:)

    Runājot par advancētiem lietotājiem, tad tādi parasti paroles tik un tā glabā tādos rīkos kā KeePass utt izmantojot vairākpakāpju autorizēšanos. Lietoju gan vienu, gan otru no šeit minētajiem variantiem un neuzskatu sevi par paranoiķi jo svarīgās paroles tik un tā glabāju tikai galvā un par pārējām daudz maz ir vienalga, protams, izmantoju piedāvātās piesardzības iespējas jo jebkurš arī mazsvarīgā konta uzlaušanas gadījums rada kaut kādas īslacīgas neērtības. Kā tautā saka, ja pats sevi sargāsi, tad arī Dievs tevi sargās. Kāpēc atstāt durvis vaļā, ja var arī aizslēgt…

    #307233
    E-500
    Participant

    Labāku attēlu nav? Samazinātas JPEG bildes nav tas labākais ekrānuzņēmumiem.

    #307234
    Aldis
    Participant

    Vai klasiskā izvēlne nospiežot vienu no [Alt] taustiņiem vēl parādās? 🙂 Es parasti to izmantoju ja vajag kaut ko zem kapota rakāties 🙂

    #307235
    Aldis
    Participant

    Esi acīgs! 🙂

    Pietam noutpads būs responzīvs un tīri labi izskatīsies arī uz mobilajām iekārtām. 🙂

    #307236
    Lielkuilis
    Participant

    Parādās, parādās, kur tad liksies.

    Var arī parasto izvēlni ieslēgt pastāvīgai rādīšanai tieši tāpāt kā šī brīža (28.) versijai.

    P.S.

    Vai kāds man var pastāsīt, kā panākt, ka, spiežot “Atbildēt”, mans rakstītais ievietojas pakārtots konkrētajam komentāram, uz kuru atbildu?

    #307237
    Jaunzems
    Participant

    Nožēloju, ka apdeitoju. Ne tikai jaunā tēma izskatās NOŽĒLOJAMI, 29b1 arī sabojāja saderību ar manu iecienīto FT DeepBlack tēmu, kas FF padarīja daudz maz ciešamu acīm

    #307238
    E-500
    Participant

    Reāla uzmešana. Bija teikts ka būs vairāk pielāgojams, lai katrs var izveidot tādu kā vēlās, sanāca otrādāk:

    * Atpakaļ, Uz priekšu pogas sakausētas ar adrešu joslu;

    * Statusa joslas izvēle izņemta no rīkjoslām;

    * Ja grāmatzīmju zvaigzni noliek, kur pierasts – starp adrešu joslu un meklēšanas logu, vairs nevar mainīt meklēšanas, adreses joslas izmēru.

    * Grāmatzīmju zvaigznei piekausēta bezjēdzīga poga ar dublicētu grāmatzīmju joslu kas pie tam gļuko un aizņem vietu;

    * Unificētais dizains uz visām platformām un paplatinātais planšetēm, kas vairs neiekļaujas sistēmā un izskatās pēc kakas.

    Liela vilšanās, palicis daudz neērtāks un mazāk konfigurējams.

    #307239
    Andron MacBeton
    Participant
    #307240
    Aldis
    Participant

    Man ir 25 versija, arī viss strādā.

    #307241
    BlackHalt
    Participant

    Ar pikseļu brīvajām vietam šķiedušies, kā peredasti.

    Vietas kopumā palicis mazāk.

    Nedaudz salabot atpakaļ var ar šo Classic Theme Restorer (Customize Australis) https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/classicthemerestorer/ un caur D.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā