Photoshop Image Deblurring Sneak – «miglasbildes» kļūs asas

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Photoshop Image Deblurring Sneak – «miglasbildes» kļūs asas

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #155090
    samurajs
    Participant

    Adobes konferencē MAX 2011 Photoshop izstrādātāji demonstrēja jaunu algoritmu “Photoshop Image Deblurring Sneak”, kas sekunžu laikā dos iespēju izlabot neasas fotogrāfijas. Problēma ar netīšām sabojātām bildēm pastāv kopš pašas fotogrāfijas ēras sākuma: vai nu fotogrāfam roka nodrebējusi, vai arī objekts izkustējies. Ir bijuši daudzi mēģinājumi radīt algoritmus šādu attēlu labošanai, bet būtiski rezultāti līdz šim nav sasniegti.

    Aculiecinieki, kas piedalījušies konferencē, stāsta, ka jaunais Photoshop spraudnis uzrādījis “absolūti neticamus” rezultātus; diemžēl no rokas uzņemtais video nedod pietiekamu iespaidu par programmas darbību. To gan var nojaust pēc skatītāju ovācijām.

    Algoritma darbības pamatā ir tās kustības analīze, kura izraisījusi fotogrāfijas izsmērēšanos. Pēc tam iegūtie rezultāti tiek apgrieztā veidā pielietoti bildes labošanai. Tiek ņemta vērā arī gaismas plūsma, programma lieliski tiek galā arī ar izplūdušiem tekstiem.

    Par “Photoshop Image Deblurring Sneak” nonākšanu tirgus gatavībā vēl runāts netika; Adobes pārstāvis gan uzsvēra, ka visvairāk tas noderēšot tiem, kas mīl fotografēt ar telefonu. Sliktās optikas dēļ bildes no mobilā izsmērējas daudz biežāk nekā ar digitālajām kamerām fotografētās.

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xxjiQoTp864[/youtube]

    #276650
    Aldis
    Participant

    Būtu labi šis te. 🙂 Pašam gadijies, ka netīšām roka notrīc kad fočē!

    #276651
    akms47
    Participant

    Sevišķi, kad fotogrāfē cukā. 😀

    #276652
    Wuu
    Participant

    Klanos! Jobcik,

    #276653
    mildaa
    Participant

    Izskatās jau iespaidīgi, cik var nojaust, tas attieksies tikai uz kustības “izsmēri”. Be tās, kuras vienkārši nav fokusā, tādas arī paliks. Ja attēlā trūkst detaļu, tad kur tās iegūt.

    #276654
    KristoZ
    Participant

    Te var sīkāk apskatīties aprakstu un prezentācijā izmantotās bildes:

    https://blogs.adobe.com/photoshopdotcom/2011/10/behind-all-the-buzz-deblur-sneak-peek.html

    Starp citu, pēdējās bildes miglainums (ar Adobes darbinieku) ticis mākslīgi uzģenerēts, bet tas, laikam, neko daudz nemaina – izskatās, ka tehnoloģija tik un tā strādā..

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā