Windows 8 būs ievērojami mazprasīgāks par priekšgājēju

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Windows 8 būs ievērojami mazprasīgāks par priekšgājēju

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #155086
    samurajs
    Participant

    Microsoft Windows izstrādes nodaļas vadītājs Stīvens Sinofskis atkal papildinājis “Building Windows 8” blogu. Š oreiz piemērā ar Sinofska trīs gadus veco klēpjdatoru (1 GB RAM) salīdzināts resursu patēriņš Windows 7 un Windows 8 RAM patēriņš. Š im nolūkam tika veikta Windows tīrā instalācija bez papildprogrammām un fiksēts resursu patēriņš tukšgaitā (idle). Skaitļi runā paši par sevi.

    Kā attēlā redzam, pats Windows 8 kļuvis pat ļoti ekonomisks. Jāņem vērā, ka tīrajā instalācijā vēl iekļauts Windows Defender, kurš izpilda visus antivīrusa pienākumus. Windows 7 sastāvā šādas noklusētās funkcijas nebija.

    Pamatīgas izmaiņas skārušas arī servisus: 13 no tiem izdevies likvidēt, un vairākums darbojas “on demand” režīmā – tātad tikai tad, ja vajag.

    Kā jau vienmēr kāds šeit mēģinās oponēt: man ir muskuļains dators ar 4-kodolu CPU un 16 GB RAM. Kam man ko taupīt? Galddatoram varbūt tas nav svarīgi, bet portatīvajam un īpaši planšetei gan. Katrs izskausts nevajadzīgs process un ietaupītie resursi dod papildus baterijas darbības laiku. Un tas patiešām nozīmē daudz.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_ram_1.jpg[/img]

    Avots

    #276599
    Kon
    Participant

    loool, es zināju, ka nevajag pirkt jaunu portatīvo, 2005. gada compaq tanks samērā ņipri tiek galā ar w7, izskatās, ka w8 lidos :>

    #276600
    usins
    Participant

    emz, tādas lietas nemanīju testējot. kā ēda 1.5GB idle ar visu vajadzīgo tā arī ēd u Win8 nekadas atšķirības. liela atšķirība ir tajā, ka ātrāk ieslēdzas, bet atsevišķi jāpalaiž explorer exe process, jo ielādējas metro- tas arī paņem resursus un laiku. un metro programmas diemžēl nestrādā korektir tikai tapēc ka metro IE10 av flash plugins iestrādāts un atalstīts. tapēc metro programmā verot vaļā linku ir jāpalaiž explorer exe un tad parastais IE10 ar flash… tomēr daudzas lapas vēl turās pie flash video..

    #276601
    YeaX
    Participant

    MS biški jokaini strādā, papirms ilaiž VISTU kas vnk rij resursus, tad visi komponenšu ražotāji sarosās un sāk ražot lielākas atmiņas, cietos, cpu utt.. tad iznāk WIN7 kam tīri labi der visi lielie cpu un rami, bet tagad uztaisa WIN8 kurš vispār rij mazāk par XP, tas jau protams ir apsveicami, bet vai par resursu rīšanu jau nevajadzēja domāt pirms cāļputna?

    #276602
    Ugunsmuris
    Participant

    Neesmu īpaši pētijis, bet vai gadījumā nav tā ka W8 virzīsies uz to pašu pusi kā google os? Tjip viss netā utt? Tad nebūtu nekāds brīnums.

    #276603
    TrakaisKursis
    Participant

    It kā jau laba ziņa, bet tomēr nepamet aizdomas, ka šie ieguvumi ir panākti ar kaut kāda Bagdādes uzpirksteņu spēlētāja cienīgiem trikiem. usins jau rakstīja par to, par ko man jau sen bija aizdomas – ka ielādējas ta ātri, bet pēc ielādes ielādē vēl procesus bez kuriem pilnvērtīga OS lietošana ir neiespējama. Ja kāds neatkarīgais apskatnieks saskaitītu šīs sekundes kopā, gan jau izrādītos, ka tas pats Win7 ātrums vien ir (varbūt pat lēnāks), jo domājams lielum lieli MS programmētāju resursi ir novirzīti uz planšešu apčubināšanu un ARM atbalsta pilnveidošanu.

    #276604
    dzhonsons
    Participant

    Emm, un tu noteikti provēji to laidienu, kas nesen visur bija pieejams? A moš, M$ iet uz priekšu un iekš W8 šis tas ir mainījies..?

    #276605
    Kon
    Participant

    Nu a kas ir labāk .. piemēram 30 sekundes uzreiz, vai 20 un attiecīgi on demand?

    Lietotājam liksies ātrāk un tas ir galvenais.

    #276606
    jonjs
    Participant

    Lietotājam protams arī ka … ku kā konfekti var pārdot, ja smukā papīrīti ietin.

    Tomēr jautājums paliek vai patiesi Win8 startējas tik ātri vai vienkārši ielādē daļu sev nepieciešamā un M$ to pasniedz kā mega ātro startēšanos un mazo resursu rijību, nemaz nerunājot par to, kas būs un notiks pēc gada lietošanas.

    Kojān kā tu domā?

    #276607
    msh
    Participant

    Mazāk par XP? Nu nevajag tak tik rupji jokoties.

    [img]https://content6-foto.inbox.lv/albums174537686/mshathlonxp/dzhaadi_nieki/task-manager.png[/img]

    #276608
    usins
    Participant

    man labāk visu uzreiz, kvai 3GB lai sākumā ielādē, darba dienas sākumā. bet tad lai vis verās zibenigi darba dienas laikā. Man tāds variants daudz labāk tīk. Vispār ar mūsdienu dzelžiem sen temp mapi vajadzēja pārnest uz RAM un kereli ar visiem draiveriem ielādēt RAM. Vismaz ultimate laidienā, kurš paredzēts profesionāļiem (profesionāļi nekad nesēdēs uz pc, kuram zem 4GB RAM mūsdienās) Profesionālim inventors ar vienu rasējumu ēdīs 1-2GB, profesionālim autocad vai Tekla rasējumi ēdīs 2-5GB RAM. Tad es labāk gribu lai vis iekšā RAM un darbojas zibenīgi, nevis pēc pieprasījuma lasās no lēnā HDD vai SSD. RAM tomēr ir ātrāks. Bet viņi tagad mēģina likt mums aizmirst Vista. Labāk būtu pilnvērtīgi izmantojuši mūsidenu dzelžus.

    #276609
    usins
    Participant

    Es arī māku nokonfigurēt windows XP tā, ka ar atvērtu IE un 2 tabiem, tas ēdīs tieši 101MB RAM. bet dīkstāvē zem 70MB…. bet cik lietojams dators tas ir? Reāli browsot netu un rakstīt wordā. ne printēt ne vpn utt…

    #276610
    msh
    Participant

    Kā to bija jāsaprot – ka man ir nelietojama sistēma?

    #276611
    msh
    Participant

    Jau winxp, ja ne pat 2k var piespiest kerneli rāmī ielādēt. Man gan tas it kā nebūtu aktuāli – PF ir izslēgts, tātad viss ir rāmī 😀 Un ja tev vajag to tavu dzelžu pilnvērtīgo izmantošanu – liec vistu. Tiks gan tavs rāmis piedirsts, gan procis kārtīgi noslogots, izklausās ka tas ir tas, ko tu vēlies – ka nevis rāmis un procis stāv un gaida uzdevumu, bet gan tiek pilnvērtīgi noslogoti kaut kādām muļķībām… 😀

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā