Ubuntu pilnībā atsakās no GNOME

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Ubuntu pilnībā atsakās no GNOME

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #153733
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://www.bildites.lv/images/27r7mumcj99qcvno137.jpg[/imgl]Canonical pieņēmis galīgo lēmumu atteikties no Ubuntu tradicionālās grafiskās vides GNOME un attīstīt pats savējo UNITY. Marks Š attlvorts: “Mēs atstājām klasisko darbvirsmu Natty Narwhal (11.04) kā rezerves grafisko vidi, bet Oneiric Ocelot (11.10) sastāvā tās vairs nebūs.”

    Tam par iemeslu bija principiālas nesaskaņas starp Canonical un GNOME izstrādātājiem saistībā ar dizainu, veiktspēju, lietotāju ērtībām. Protams, lietotājs no tā tikai iegūs – veidosies vēl viena spēcīga Linux grafiskā vide, bet GNOMEI lielākā patērētāja Ubuntu aiziešana varētu būt spēcīgs trieciens.

    Ubuntu “firmas” grafiskā vide Unity sākotnēji tika iecerēta netbukiem un skārienjutīgajiem displejiem – tas kļūst skaidrs no lielajiem interfeisa un dok-paneļa elementiem (kas zināmā mērtā atgādina Mac OS X). Pie Unity vēl nāksies pamatīgi piestrādāt – šobrīd jaunā darbvirsma ne tuvu nav tik stabila kā GNOME. Unity darbināšanai obligāti nepieciešams OpenGL un Compiz atbalsts, tā plaši izmanto videokartes resursus grafikas renderēšanai. Līdz ar to iespējams, ka ar vecākām videokartēm Unity nemaz nedarbosies. Tas pats attiecas arī uz GNOME 3.0, kuras iznākšana plānota aprīlī. Š ādā gadījumā lietotājam atliks vien sameklēt repozitorijos vecāku GNOME versiju.

    [img]https://www.bildites.lv/images/yqy1ussof687nv0ufcz8.jpg[/img]

    Avots

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā