Microsoft paplašina programmatūras ziedojumu programmu NVO

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas PR Microsoft paplašina programmatūras ziedojumu programmu NVO

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #155881
    shady
    Participant

    Lai veicinātu nevalstisko organizāciju (NVO) kapacitāti un piekļuvi mūsdienīgām tehnoloģijām, Microsoft korporācija ir paplašinājusi savu programmatūras ziedojumu programmu NVO. Būtiskākās izmaiņas programmā ir plašāks NVO spektrs, kurām šis atbalsts ir pieejams, kā arī pieejamo programmu klāsta papildinājums līdz 10 dažādām programmām.

    Kopš 1998.gada Microsoft īsteno NVO atbalsta programmu ar mērķi nodrošināt organizācijas ar programmatūru, kas atvieglotu to ikdienas darba veikšanu un uzlabotu produktivitāti. Ziedojumu programmas iespējas ik gadu visā pasaulē izmanto vairāk kā 40 tūkstoš organizāciju.

    Arī Latvijas NVO var pieteikties bezmaksas Microsoft programmatūras ziedojumam, kura ietvaros var saņemt tādas programmas kā operētājsistēmu Windows 7, biroja produktivitātes programmatūru Microsoft Office 2010, koplietošanas vidi Microsoft SharePoint 2010 u.c. Programmā iekļauta arī legalizācijas pakete Get Genuine, kas nodrošina NVO jau esošo datoru darbību ar legālām Windows operētājsistēmas versijām un ļauj strādāt drošā, legālā, regulāri atjauninātā vidē.

    „Microsoft programmatūras ziedojumi ir nozīmīgs ieguldījums NVO tehnoloģiskajā attīstībā, lai tās spētu veidot nepārtrauktu sarunu ar ieinteresētajām pusēm – biedriem, mērķgrupām, atbalstītājiem, valsti un sabiedrību kopumā. Latvijas Pilsoniskā alianse (eLPA) ir ļoti dinamiska organizācija ar plašu biedru pārstāvniecību un daudzveidīgu projektu klāstu. Microsoft programmatūras ziedojumam pieteicāmies, lai varētu pilnveidot gan iekšējo komunikāciju, gan saziņu ar savām mērķauditorijām, un šobrīd tiešām varam lepoties ar modernu, ātru un ērtu organizācijas darbu. Noteikti aicinu arī citas organizācijas izmantot šo iespēju,” stāsta Rasma Pīpiķe, biedrības Latvijas Pilsoniskā alianse direktore.

    Līdz šim programmatūras ziedojumam varēja pieteikties organizācijas, kas sniedz atbalstu maznodrošinātajiem, darbojas izglītības, sociālās labklājības, kultūras, vides, cilvēktiesību vai pilsoniskas sabiedrības stiprināšanas jomā. Tagad bezmaksas programmām var pieteikties arī privāti fondi un organizācijas, kuras darbojas amatieru sporta un atpūtas vai medicīnas izpētes jomā. Viena organizācija gada laikā programmatūras ziedojumam var pieteikties vairākkārt.

    „Sabiedrība par atklātību – Delna ir par augstiem standartiem politikā un citur. Augstas prasības izvirzām arī digitālā laikmeta “darbarīkiem”. Ofisa programmatūras jomā PC vidē Microsoft programmatūrai pagaidām īstu konkurentu nav. Microsoft programmatūras ziedojums ir dubults ieguvums,  jo iegūstam ne tikai pašas jaunākās tehnoloģiskās iespējas, bet arī iespēju novirzīt vairāk līdzekļu organizācijas pamatmērķu sasniegšanai,” saka Kristaps Petermanis, biedrības Sabiedrība par atklātību – Delna direktors.

    „Aicinu Latvijas nevalstiskās organizācijas izmantot šo iespēju darboties sabiedrības labā vēl efektīvāk un produktīvāk. Mūsdienīgu tehnoloģiju lietojums palīdz samazināt organizācijas darba izmaksas, sasniegt sabiedrību daudzveidīgākos un efektīvākos veidos, piesaistīt atbalstītājus, kā arī izveidot jaunus vai uzlabot esošos pakalpojumus. Sociālu problēmu risināšanā arvien vairāk tiek izmantotas tehnoloģijas un interneta vide, tāpēc arī ikvienai NVO būtu jābūt šādai iespējai. Esmu gandarīts, ka Microsoft var sniegt palīdzīgu roku šajā jautājumā,” saka Ēriks Eglītis, Microsoft Latvia vadītājs.

    Kopš 1998. gada Microsoft ziedotās programmatūras apmērs nevalstiskajām organizācijām visā pasaulē kopā sasniedz 3,9 miljardus ASV dolāru vērtībā.

    Latvijā septiņu gadu laikā programmatūras ziedojumu saņēmušas jau aptuveni 60 organizācijas, tostarp Latvijas Bērnu fonds, Iespējamā misija, Junior Achievement – Latvija, Sabiedrība par atklātību – Delna, Latvijas Pilsoniskā alianse, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija, Valmieras pilsētas pensionārs un daudzas citas organizācijas. Ziedotās programmatūras kopējā vērtība sasniedz vairāk kā 2,5 miljonus latu.

    Lai pieteiktos Microsoft programmatūras dāvinājumam, aicinām sazināties ar Microsoft Latvia Sabiedrisko programmu vadītāju, rakstot uz e-pastu: [email protected].

    Vairāk par Microsoft atbalstu nevalstiskajām organizācijām: http://www.microsoft.com/ngo un http://www.microsoft.com/lv-lv/about/emea/microsoft-programmaturas-davinajumi-nvo.aspx.

    Autors
    Ieraksti
Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā