Oficiāli: iznācis Android 9.0 Pie

Google atkal apmānīja visus: jauno Android 9.0 izdeva pilnīgi “pa kluso” un pašās beigās nomainīja komercnosaukumu no “pistācijas” uz “pīrādziņu” – Pie. Nebija nekādu prezentācijas pasākumu, nedz arī īpaša paziņojuma – vienkārši viedtālruņu Google Pixel īpašniekiem pienāca OTA atjauninājums ar Android 9 Final. Pie reizes pilnās versijas tika ievietotas repozitorijā Factory Images.  Līdz gada beigām jaunā OS parādīsies uz to ražotāju viedtālruņiem, kuri piedalījās beta programmā. Un tie ir Sony, Xiaomi, HMD Global, Oppo, Vivo un OnePlus. Kā atsevišķs izņēmums jāmin viedtālruņi ar tīro Android One. Visiem pārējiem gaidāms “ilgais ceļš kāpās”, kamēr ražotāji sastrādās kopā tonnu savas bloatwares ar jauno Android.

Būtiskākais jaunums ir “mākslīgā intelekta” un mašīnmācīšanās funkciju iekļaušana operētājsistēmā. Pirmām kārtām tas attiecas uz energobarošanu no baterijas. AI pētīs kuras aplikācijas ir vajadzīgas lietotājam un kuras ne, un atbilstoši tam uzstādīs prioritātes. Šeit iespējami pārpratumi!!! Forumos aprakstīts, ka tūlīt pēc Android 9 uzstādīšanas sistēma sākusi rīt bateriju nejēgā, un tas ildzis dienas 3-4, kamēr AI sapratis kas jādara. Vēlāk energopatēriņš kļuvis jūtami zemāks nekā ar Android 8.1.

Cits jaunums ir displeja apgaismojuma pielāgošana lietotāja vēlmēm. Skaidrs, ka saulītē tas būs uz pilnu jaudu, bet telpās viens grib ekrānu gaišāk, cits tumšāk. Tas pats arī naktī. Tagad tas būs iespējams.   Android tagad pratīs atpazīt dažādas lietotāja darbības un pielāgot tam kontekstuālas reakcijas. Piemēram, iespraužot austiņas, tiks atvērts pēdējais dziesmu saraksts vai palaista iepriekš definēta aplikācija.  Daudz jaunumu ir lietotāja saskarnē. Tie nav ļoti ievērojami, bet atvieglos dzīvi. Tāpat padomāts arī par labāku drošību – īpaši biometrijas lauciņā.

 

 

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt