TOP 5 datordrošības programmas

Vai bieži esat domājuši par savu datora drošību? Ikdienā, apmeklējot dažādas saites internetā, ne vienmēr mēs esam pasargāti. Mēs visi esam apdraudēti. Bet vai vēlaties, lai Jūsu dators un visi Jūsu faili un dati būtu droši un privāti? Apskatīsim 5 bezmaksas drošības un konfidencialitātes programmas, kas var pasargāt Jūs pret ļaunprātīgu programmatūru un aizsargās Jūsu datus Wi-Fi tīklājos.

1. Instalējiet pienācīgu pretvīrusu programmatūru
Par visdrošāko no programmām, kas pasargās Jūsu datoru, tiek uzskatīta antivīrusa programmatūra. Tā vislabāk pasargās Jūsu datoru no tādiem apdraudējumiem, kā vīrusi, trojas zirgi un cita veida ļaunprātīgām programmām un to ir ieteicams lietot uz visiem datoriem. Antivīrusa programmas ir ļoti daudzas un dažādas. Pieejamas gan maksas versijas, gan bezmaksas versijas. Šobrīd par populārākajām un labākajām bezmaksas antivīrusa programmām tiek uzskatītas sekojošās antivīrusa programmas: Microsoft Security Essentials (MSE), Comodo, AVAST, AVG, Avira, Bitdefender. Protams, ka minētajām antivīrusa programmām ir pieejama arī maksas varianti, kas dot papildus funkcijas Jūsu datora drošībai.

2. Spiegprogrammatūras iznīcinātājs
Iespējams, daudzi nemaz nezina un nav dzirdējuši par šāda veida programmām. Bet šāda programmas izmantošana var palīdzēt datorā izdzēst nevēlamu programmu, kas spiego Jūsu datoru. Spybot Search & Destroy un cita veida līdzīgas programmas nodrošinās Jūsu datoru tīru no spiegiem. Izvēloties šādas programmas, pārliecinieties vai Jums pietiek ar bezmaksas versiju vai vēlaties iegādāties maksas versiju. Pirms instalējat bezmaksas versiju, vēlams vispirms izlasīt programmas atsauksmes, lai nesanāk, ka instalēsit tieši pašu spiegprogrammatūru, jo no bezmaksas variantiem nekad neko nevar zināt.

3. Uzturēšanās drošībā izmantojot bezmaksas pieejamos Wi-Fi tīlkus
Ja Jūs izmantojat Wi-Fi tīklāju kafejnīcā, lidostā vai citā publiskā vietā, Jūsu dators un Jūsu privātums ir īpaši neaizsargāts. Šādās vietās ikvienam ir ārkārtīgi viegli piekļūt Jūsu datoram un nozagt Jūsu Facebook un Twitter identitāti, kā arī Jūsu pieejas un paroles citām vietnēm, ko apmeklējat. Esiet uzmanīgi, izmantojot brīvi pieejamos Wi-Fi tīklus, un aizsargājiet savu datoru un savus datus. Populārākās programmas, kas var palīdzēt pasargāt Jūsu drošību publiskajā Wi-Fi ir sekojošas: CyberGhost VPN, HTTPS Everywhere, Hotspot Shield.

4. Aizsargājiet savu datoru – tā saturu, kā arī visas saglabātās paroles
Katru mēnesi Jums ir daudz paroļu, ko izmantojat vietnēs, bankomātos, e-pasta pakalpojumos un citur. Visticamāk, Jūs esat tos noglabājuši kaut kur datorā – tas nozīmē, ka tos var nozagt. Aizsargājiet paroles ar speciāli piemērotām programmām. Piemēram, KeePass. KeePass paslēpj Jūsu paroles šifrētā datu bāzē, lai tos varētu izmantot tikai Jūs. Lai piekļūtu saglabātājām parolēm, Jums būs jāatceras tikai viena parole ko ievadīsiet veidojot KeePass datu bāzi. KeePass varat uzglabāt visas paroles un pasargāt tās no nozagšanas.

5. Uzturiet lietojumprogrammas atjaunotas 
Jūs jau zināt, ka jums vajadzētu rūpēties pret jebkādām ievainojamībām datora operētājsistēmā. Jūs varētu būt pārsteigti, uzzinot, ka novecojušas lietojumprogrammas var saturēt drošības kļūdas un radīt arī būtiskas problēmas. Ja esat instalējis lietojumprogrammas, bet nevēlaties tās regulāri atjaunināt, Jūsu dators var būt apdraudēts. Šādos gadījumos Jums var palīdzēt Secunia PSI. Secunia PSI aizver caurumus, caur kuriem ļaunprātīga programmatūra var iekļūt. Rīks skenē programmatūru savā sistēmā, nosaka, kuras programmas ir novecojušas, un pēc tam palīdz Jums instalēt ielāpus jeb atjauninājumus.

Ne vienmēr visas datordrošības programmas mūs pasargās no vīrusiem, trojas zirgiem un citiem apdraudējumiem. Mums arī pašiem, lietojot datorus, apmeklējot dažādas saites internetā, ir jāizvērtē saturs vietnē, ko apmeklējam. Kā arī programmas un aplikācijas, kuras novelkam un instalējam datorā. Bieži vien paši sev radām  datora sistēmas un datu drošības apdraudējumu.

Kādas no datordrošības programmām izmantojat Jūs? Varbūt varat padalīties ar kādām citām drošības programmatūrām, ko zināt vai izmantojat datora un datu drošībai?

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

12 Responses

  1. 1. Lieki noslogo kompi. Vienkāršāk ir priekš šaubīgām lapām pārslēgties uz Linux. Tas sēž 16Gb partīcijā un neko neslogo. Pie tam vel var izmantot lai atjaunotu windowsu no klona. Un var iepatikties!
    2. Tukšas muldēšanas vietā būtu labāk ielicis linku! https://www.safer-networking.org/products/spybot-free-edition/download-mirror-1/
    3. Jā, un ko tās dara? VPN tunelē tavu savienojumu caur hvz ko. Ja to dara pa velti – kāds cits par to maksā! Nu tad tad arī ZIN ko TU dari. visādi feisbuki tāpat ir HTTPS, un nevienam nevajag tavu dolbano facebook paroli.
    Ja tas VPN ir pa maksu, nu tad loģiskāk ir iet caur mājas/ofisa VPNu!
    4. Jā, es pāris reizes esmu nokopējis tādus KeePass no kaukādiem lameriem. (Pēdējais bij bulgārs kaukāds). Lielisks veids kā iegūt uzreiz VISAS viņu paroles!
    5. Jā, instalējiet bloatware tiklīdz tā parādās! Varbūt arī kādu vīrusu noķersiet! Kam pēdējam šitā bija? Aizmirsu progas nosaukumu.

    4 no 5 ir kaitīgi ieteikumi. Kopsumā raksts kaitniecisks. Bravo notepad!

      1. Nekāda! Palaiž pašu programmu! 😀
        Pilns ar gudrīšiem, kas saliek katrā sūdā citu paroli, saglabā tās paroles tajā SafeKeepStoreSuperPassBooster un tad iekopē to stulbo softu savā Qnapnology vai WDšnas.
        Ne1 jau negrib maksāt datorspecam, visi balodīši domā – es tak pats to varu!
        Un tad tāds savienojums kā piemēram Synology ar kaukādu lāmu routeri. Piemēram Mikrotiku! Synology pieslēdz tīklam, viņš pa UPnP atver 445 portu. Mikrotiks neiebilst. Un tā kā visi tie NAs parodijas ir grūti konfigurējami tad daudziem stāv bez paroles. Vai pieslēdz savu debīlo NAS pie modēma ar ārējo IP. Kamēr lameris nemēģina piekļūt savam “NAS” normālā tiešā veidā, bet gan ākstās mākoņos – viss taču strādā. Nu protams strādā! Un arī man strādā… viņa šāres! 😀

          1. Es teu pateicu faktu, ir darīts. Kāda jēga vāvuļot?

        1. Andron, es nevāvuļoju, vienkārši esmu ļoti ieintriģēts par iespēju jebkuru atvērt KeePass failu, nezinot paroli.
          Ja parādīsi veidu kā to izdarīt esmu gatavs atlīdzināt par patērēto laiku.

          1. Betons ir muldoņa un lielībnieks. KeePass datubāzi nevar izveidot bez paroles, un pat elementāru paroli viņam ir grūti atlauzt dēļ n-tajām iterācijām, pat populārāko paroļu wordlists dikti lēni pārlasās.

            Nu SMB šāres betončiks māk ekspluatēt, un tas arī viss. Iesprūdis kaut kur ap tūkstošgades miju.

  2. Antivīruss noslogo kompi? Beton,varbūt nevajag lietot vecus celeron lūžņus? Nav nekādu problēmu, ne ar Avast,Avira un tamlīdzīgiem. Nekas absolūti nembremzē! Cits jautājums protams ir par to, cik viņi vispār ir efektīvi

    1. Jā jā, tas tāpat kā Win80 nenodrāž cietos diskus.
      Tu izklausies pēc cūkas pie valsts siles. Tie tik pērk jaunus aifounus un aimekus. Forši ja pašam nav jāmaksā, da vel otkatu dabū.

  3. Beton,nav smuki apsaukāties! Kādi iphone un imaki? Tu ko pīpē? Pats nejēdz normāli sakonfot kompi, lai nekāds antiviruss tam netraucētu un bļausties bezjēgā. Tie laiki, kad antiviruss iebremzēja kompi ir sen beigušies.

    1. Drīzāk laiki kad antivīruss pasargāja kompi ir sen beigušies. Labākajā gadījumā sargā no veciem vīrusiem. Sliktākajā gadījumā pats antivīruss ir draudu avots, kaut vai tas pats kašpirovska antivīruss kas uploadoja NSA tūļus kremliniem.

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt