Lietpratēju vidū Intel un AMD ir vienādi populāri

Linus Tech Tips (LTT) ir viens no nedaudzajiem Youtube IT kanāliem  ar daudzmiljonu auditoriju. Viņiem ir arī izvērsts forums.  Kanāla vadītājs Linus Gabriel Sebastian padalījās ar informāciju, kādas datordaļas bijušas pieprasītākās Amazon internetveikalu tīklā š.g. 1. ceturksnī, pārejot uz to pēc LTT referral saitēm.  Tā kā LTT kanālu apmeklē lielākoties cilvēki, kas sajēdz no datoriem, tad šai statistikai varētu būt nozīme.

Pirktāko procesoru sarakstā Nr.1 ir modelis no Coffee Lake-S saimes Intel Core i7-8700K,  kurš nomainījis priekšteci Core i7-7700K. Praktiski par to pašu cenu  nākuši klāt 2 kodoli un 1,5 reizes vairāk L3 keša. Nākamās 3 vietas ieņem AMD Ryzen 5 līnijas CPU, kuri ir divreiz lētāki. Interesanti, ka topā iekļuvis arī superlētais “celerons”, kurš ir populārs bitkoinu racēju aprindās. Pateicoties Ryzen CPU, salīdzinājumā ar pagājušā gada apskatiem AMD tirgus daļa pieaugusi no   29% līdz 46%, un proporcijas ar Intel ir apmēram novienādojušās.

Savukārt no mātesplatēm pieprasa gandrīz tikai ASUS, un vienādā cieņā ir socket AM4 un LGA1151. 7 vietas topā pieder ASUS’am. Līderis ir ASUS ROG Strix B350-F Gaming,  kas vienlīdz labi darbojas gan  ar AMD Ryzen CPU, gan hibrīdprocesoriem. Desmitniekā iekļuvušie Asrock un MSI modeļi arī apgādāti ar AM4 pieslēgvietām.

RAM lauciņā uzvaru guvis komplekts Corsair  Vengeance RGB DDR4-3000 (2 x 8 GB) ar dzesēšanas sistēmu Corsair H100i v2. Nepilnu divu gadu laikā vienam un tam pašam produktam cena vairāk nekā dubultojusies.

SSD topā tikai Samsung modeļi. Interesanti, ka aizvien vairāk sāk atteikties no SATA 6 Gbit/s interfeisa un pāriet uz ātrāko M.2. Abi līderi ir tieši no šīs grupas.

 

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt