Vecās Firefox versijas mēģinās jaunināt piespiedu kārtā

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Vecās Firefox versijas mēģinās jaunināt piespiedu kārtā

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #159687
    samurajs
    Participant

    Kaut arī Mozilla regulāri izlaiž jaunus Firefox laidienus, kuri ir drošāki un ar vairāk iespējām, zināma lietotāju daļa jaunināšanu ignorē. Aptaujājot “stagnātus”, izrādījās, ka 50-70% pat nezin par atjauninājumiem un kālab tie vajadzīgi. Pēc statistikas, uz katra no Firefox laidieniem “iesprūst” ap 2% lietotāju. Īpaši daudz tādu ir uz Firefox 3.6 un Firefox 12. Vēl ir otra kategorija, kuri neatjauninās apzināti: piemēram, lai nepārstātu darboties kāds add-ons, kurš jaunākos laidienos nav atbalstīts.

    Mozilla mēģinās izmantot vairākus paņēmienus. Firefox 3.6 un agrākām versijām izmainīs jaunināšanas serveri: updates pasniegs nevis kā jaunu versiju, bet kā nenozīmīgas izmaiņas, kuras neprasa add-onu saderības pārbaudi. Jaunināšana notiks arī tad, ja add-oni nebūs saderīgi – respektīvi lietotājs tiks apmānīts.

    Sākot ar Firefox v.11-26 (bet izņemot v.24 ESR), lietos īpašu addon hotfix, kurš palīdzēs stimulēt atjaunināšanu. Tagad Mozilla spriež par īsto laiku, kad jaunumus šaut gaisā. Visticamākais tas varētu notikt pēc 30. laidiena iznākšanas. Drošības nolūkos to vispirms piemēros Windows lietotājiem, un, ja viss ies gludi, tad arī Mac.

    Tiek pieminēts arī privātums: ja lietotājs Firefox iestatījumos būs strikti norādījis “Never check for updates”, tad tādus neaiztikšot…

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_000_6.png[/img]

    Avots 1

    #308525
    Aldis
    Participant

    Manis pēc kaut vai updates ietu pēc noklusējuma kā Chrome – lietotājam nezinot. Bet ja uzlikts ķeksis – Never Check for updates, tad neapdeitojas.

    Es pats ik pa kādām 5 – 6 versijām apdeitojos. Š…emu, testēju stabilāko – mēdz būt laidieni kas krešo u.t.t..

    Tā pat atšķirību starp 29 un 25 nejūtu, novācu to australis. Tie kas piemin ātrumu – tad itin nekas ātrāks nešķiet salīdzinoši šajās versijās. Abas bij ātras. 🙂

    #308526
    BlackHalt
    Participant

    Cerams, ka tā fašistiskā windowzistu filozofija (apmānīt, uzspiest, “mēz zinām kā ir pareizi dzīvot”, tev tā būs labāk, …) neaizies gludi. Pietika jau ar “jauno” Firefox “dizainu”.

    Viņi cenšas mani piespiest pāriet uz Chromium :/

    #308527
    msh
    Participant

    Kas tas par sviestu rakstīts tajā virsrakstā? Atjauninājumus ff uzspiež jau sen – atšķirībā no operas, kuru palaižot tā izmet jautājumu vai atjaunināties un tiek pasūtīta, ff vienkārši palaižot izmet “plīz veit vail jour šitīfoks iz being upgreided” un gatavs. Tā nav uzspiešana?

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā