Google Chrome svin 10 gadu jubileju

Man uzreiz likās – bet vai tiešām tik maz laika pagājis? Bet tā ir, Chrome savu uzvaras gājienu sāka 2008. gada 1. septembrī, un oficiālajā blogā vēl saglabājusies tālaika anotācija.  Sākumā pārlūks iznāca kā Windows aplikācija, bet 2010. gadā tas kļuva pieejams arī uz Linux un Mac. Jau no pirmā laidiena Chrome tika veidots atbilstoši visiem web standartiem un HTML5, tāpēc jau pirmsākumos spēja iziet testus Acid1 un Acid2. Vēl viena slavējama Googles ideja – uzreiz palaist cilnes atsevišķās smilškastēs, līdz ar to  vienas lapas avārija nenoveda pie visas programmas uzkāršanās.

Iekarot auditoriju Chrome nebija grūti: tajos laikos sākās lietotāju masveida atteikšanās no nepilnvērtīgā, lēnā un kļūdainā Internet Explorer, ko veiksmīgi izmantoja Mozilla Firefox. Chrome vienkārši paspēja ielekt vilcienā. Šobrīd Google Chrome vairs nav tikai interneta pārlūks. Tā ir vesela ekosistēma, uz kā bāzes izveidota Chrome OS.  Drīzumā tiks pievienots pat pilnvērtīgs Linux aplikāciju atbalsts.

Lai uzturētu ažiotāžu, Google jau paziņojis, ka rīt, 4. septembrī, būs prezentācija kaut kam svarīgam. Kas tas būs – neviens nezin, tāpēc gaidām rītdienu.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

3 Responses

  1. Atceros kā savos pirmssākumos Google Hlame tika bundlēts kopā ar citu programmu instalācijām kā adware. Pirmais ko es atceros ir Skype. Tolaik daudzi bija dusmīgi jo Hlams hijackoja defaultā brauzera funkciju, jo kāds neapdomīgi bija kaut ko instalējis un nebija atķeksējis ka Googles adware galīgi nav vajadzīgs instalēt papildus.

    Joprojām kā bija sūds uz kociņa tā ir palicis. Normālu brauzeru nav vispār. Firefox smagnējs un gejisks, jo cenšas kopēt hlamu. Firefox arī ir nodropējis klasiskos addonus, vienīgo unikālo lietu kas viņu padarīja neaizvietojamu salīdzinājumā ar pārējiem brauzeriem. Es sāku skatīties Palemoon virzienā.

  2. Kaut kur pazuda biežāk lietoto lapu linki, tie kas sākuma ekrānā, palika pliks google meklētājs. Tas tā kārtējo reizi tikai man, jeb kā?
    Vēl jau ir waterfox, tam jau ar addoniem liekas vēl viss bij ok. Tāds pats jau, kā FF vien ir tik zils.

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt