Sony izziņo jauno Alpha 7R IV – kameru ar pasaulē pirmo 61,0 MP aizmugurgaismojuma pilnkadra attēla sensoru

Sony izziņojis jaunāko papildinājumu Alpha ™ 7R sērijas pilnkadra bezspoguļa kameru klāstam – īpaši daudzpusīgu un jaudīgu Alpha 7R IV (modelis ILCE-7RM4). Tā ir Sony visaugstākās izšķirtspējas pilnkadra kamera, kas nodrošina augstu izšķirtspēju un plašu dinamiku, vienlaikus saglabājot izcilu fokusēšanas spēju, ātru nepārtrauktu fotografēšanu un daudz citu funkciju.

Mēs turpinām būt inovatīvi, laužot robežas un pārspējot gaidīto attiecībā uz digitālās kameras veiktspēju. Jaunais Alpha 7R IV apvieno vidēja formāta līmeņa attēla kvalitāti ar ātru fotografēšanu, ārkārtīgi ātru fokusēšanu, kā arī neskaitāmiem dizaina, savienojamības un lietojamības uzlabojumiem. Tas ļaus profesionāliem fotogrāfiem, videogrāfiem un visiem citiem radošiem lietotājiem veidot saturu jaunā līmenī,” sacīja Jans Salmons Legaņērs, Sony Europe produktu mārketinga direktors.

Jauns attēla kvalitātes līmenis

Alpha 7R IV aprīkots ar tikko izstrādātu 35 mm pilnkadra aizmugurgaismojuma CMOS attēla sensoru ar izšķirtspēju 61,0 MP – pasaulē pirmais šāda veida risinājums. Kamera var lepoties arī ar iespaidīgu 15 soļu dinamisko diapazonu pie zemas gaismjutības.

Šis jaunais pilnkadra modelis ir aprīkots ar inovatīvu 5 asu optisko attēla stabilizēšanas sistēmu, kas ir precīzi noregulēta tā, lai nodrošinātu augstu izšķirtspēju, kā rezultātā aizvara ātruma priekšrocība ir 5,5 soļi.1 Turklāt aizvara mezgla uzbūve ir rūpīgi pārveidota, lai samazinātu pat mazāko kustību, kas varētu izraisīt neasu attēlu.

Alpha 7R IV ir aprīkots arī ar Sony augstākās izšķirtspējas skatu meklētāju, kāds sastopams kamerām – 5760000 punktu UXGA OLED Tru-dinder EVF. Apmēram ar 1,6x lielāku EVF izšķirtspēju salīdzinājumā ar Alpha 7R III, nodrošinot ļoti precīzu, reālistisku ainas attēlojumu. Displeja kvalitāti var iestatīt uz “Standarta” vai “Augsto” režīmu un attiecīgi 60 kadru sekundē vai 120 kadru sekundē atsvaidzes frekvenci, lai nevainojami piemērotos objektam un fotografēšanas apstākļiem.

Turklāt jaunajai kamerai ir Pixel Shift Multi Shooting režīms, kas apvieno līdz pat 16 pilna izšķirtspējas attēliem. Šajā režīmā kamera precīzi pārvieto sensoru ar 1 vai 0,5 pikseļu soli, lai uzņemtu 16 atsevišķus nobīdītus attēlus, kuri satur 963,2 miljonus pikseļu vērtas informācijas, kas pēc tam tiek savietoti 240,8 miljonu pikseļu (19008 x 12672 pikseļi) attēlā, izmantojot “Imaging Edge™” darbvirsmas lietojumprogrammu.

Fotografēšanas un fokusēšanas ātrums

Novatoriskā Alpha 7R IV bezspoguļa kamera var uzņemt pilnas izšķirtspējas attēlus ar ātrumu līdz 10 kadriem sekundē ar nepārtrauktu, precīzu AF/AE izsekošanas ātrumu līdz aptuveni 7 sekundēm pilnkadra un pilnas izšķirtspējas režīmā (JPEG/RAW) un apmēram 3x ilgāk APS-C režīmā, nodrošinot 26.2MP attēlus.

Modernizētā fokusēšanas sistēma Alpha 7R IV kamerā sastāv no 567 fokālās plaknes fāzes noteikšanas AF punktiem, kas aptver aptuveni 74% no attēla laukuma. Pastāv arī 425 kontrasta AF punkti, kas nodrošina papildu precizitāti un uzticamību vājā apgaismojumā un citās situācijās, kuras vislabāk nodrošina kontrasta AF.

Alpha 7R IV arī atbalsta reālā laika Eye AF, kas izmanto mākslīgo intelektu, lai noteiktu un procesētu acu atrašanās vietas datus reālā laikā, saglabātu izcili precīzu fokusu uz objekta acīm. Tas attiecas gan uz fotografējamiem dzīvniekiem, gan cilvēkiem. Turklāt ir pieejama reālā laika sekošanas funkcija, kas izmanto jaunizveidotu objektu atpazīšanas algoritmu, lai nodrošinātu maksimālu izsekošanas un fokusēšanas noturību.

Uzlabota savienojamība

Jaunā kamera aprīkota ar dažādām uzlabotas savienojamības funkcijām, kas izstrādātas, lai uzlabotu profesionālo darbplūsmu. Jaunais modelis ietver bezvadu LAN izmantošanu, lai atbalstītu parasto 2,4 GHz joslu, kā arī ātrgaitas 5 GHz joslu ātrākai, stabilākai datu pārraidei. Jaunajā Alpha 7R IV ir pieejams arī bezvadu PC tālvadības savienojums (bezvadu piesaistes fotografēšanai), pirmoreiz Sony kamerā.

Papildus ātrgaitas Wi-Fi® un bezvadu savienojumam ar datoru jaunā pilnkadra kamera ir aprīkota ar SuperSpeed ​​USB (USB 3.2 Gen 1) USB C tipa™ savienotāju, un šis ātrums ir gandrīz divkāršs apvienojumā ar Imaging Edge programmatūru, ja salīdzina ar Alpha 7R III. Tā arī atbalsta FTP datu pārsūtīšanu ar fona pārraides iespējām, ļaujot fotogrāfiem nosūtīt attēlus uz noteiktu FTP attālo serveri, kamēr joprojām tiek uzņemti vai pārskatīti attēli.

Lai atbalstītu efektīvu, ātru savienojumu profesionālai darbplūsmai, Sony izziņojis “Imaging Edge” 2.0 versijas darbvirsmas lietotnes (“Remote” / “Viewer” / “Edit”). Savukārt, lai maksimāli palielinātu attēlu pārsūtīšanas ērtumu, izmantojot jaunāko Sony Imaging Edge Mobile ™ lietotnes versiju,2 kamera tagad var pārsūtīt attēlus uz pievienotu viedtālruni, pat ja tā ir izslēgta.

Augstas izšķirtspējas 4K un profesionālas filmēšanas iespējas

Papildus iespaidīgajām attēla iespējām, jaunais Alpha 7R IV lieliski darbojas arī kā nopietns filmu veidošanas rīks, kas piedāvā 4K (3840 x 2160 pikseļu) video ierakstu un pilnu pikseļu nolasīšanu bez pikseļu apvienošanas Super 35mm režīmā. Tas nodrošina augstas kvalitātes 4K video ar izcilu detalizāciju un attēla dziļumu. Ir pieejami arī S-Log 2 un S-Log 3, lai maksimāli palielinātu krāsu gradācijas elastību, S-Log 3 gadījumā iegūstot 14 soļu dinamisko diapazonu. Kamerā pieejams arī HLG (Hybrid Log-Gamma), kas atbalsta Instant HDR darbplūsmu.

Video autofokusēšanai šī daudzpusīgā pilnkadra kamera izmanto izsmalcinātu ātro hibrīda AF sistēmu, nodrošinot ātrāku, vienmērīgāku un stabilāku autofokusu video uzņemšanas laikā – pat ja cits objekts īslaicīgi aizsedz filmējamo objektu. Kamera arī ietver Touch Tracking funkciju, kas lietotājam filmēšanas laikā ļauj nekavējoties iegūt fokusu uz objektu, vienkārši pieskaroties ekrānam.

Vienlaikus vēl viena ievērojama video funkcija ir digitālā audio interfeisa pievienošana kameras Multi-Interface Shoe ™ (MI Shoe), kas ļauj tieši savienot jauno ECM-B1M Shotgun mikrofonu vai XLR-K3M XLR adapteru komplektu, lai nodrošinātu skaidru, zema trokšņu līmeņa un augstas kvalitātes audiālo ierakstu. Tāpat ir pieejams intervāla ieraksts, lai izveidotu time-lapse videoierakstus, kā arī pilna HD ierakstīšana līdz 120 kadriem sekundē, lēna un ātra kustība u.c.

Pastiprināta uzbūve, dizains un uzticamība

Jaunajai Alpha 7R IV ir vairāki uzlabojumi, kas saistīti ar tās dizainu un lietojamību, un daudzi no tiem veikti, tiešā veidā atbildot uz Sony profesionālās kopienas paustajām vēlmēm.
Lai maksimāli palielinātu ilgstošu lietojamību, Alpha 7R IV ir uzlabota izturība pret putekļiem un mitrumu1, kā arī ir uzlabots blīvējums korpusa šuvēm, akumulatora un atmiņas karšu nodalījumu vāciņiem. Kamera ir veidota no ļoti viegla un izturīga magnija sakausējuma, un tai ir modernizēts sešu skrūvju stiprinājums.

Papildu korpusa uzbūves uzlabojumu elementi ietver labāku satveri, lielāku “AF-ON” pogas diametru un stingrību, jaunu daudzfunkciju vadības slēdža dizainu improvizētai kontrolei, ekspozīcijas kompensācijas skalas bloķēšanas pogu un pārveidotu formu, kā arī jaunu novietojumu aizmugurējam ritenītim. Pēc daudzu profesionāļu pieprasījuma jaunā kamera ietver arī divus UHS-II saderīgus multivides slotus.

Tāpat papildu ērtībai ir paplašināta kameras iestatījumu reģistrācija. Tagad gandrīz visus kameras iestatījumus var saglabāt un lasīt no ievietotās atmiņas kartes. Jebkurā atsevišķā kartē var saglabāt līdz 10 kombinācijām un ielādēt jebkurā tāda paša veida kamerā.

Neskatoties uz 1.5x lielāku izšķirtspēju, ir uzlabots arī baterijas darbības laiks – ar CIPA mērījumu līdz pat 670 attēliem uzlādes ciklā, izmantojot LCD monitoru, vai 530 attēli ar EVF). Lai iegūtu vēl ilgāku darbības laiku, jaunajam VG-C4EM vertikālajam gripam ir divas NP-FZ100 baterijas, un papildu akumulatora adapteris (NPA-MQZ1K) var saturēt līdz pat 4 Z baterijām. Korpusu var darbināt arī ar USB savienotāju.
 

Jauni aksesuāri

Sony laidis klajā arī dažādus jaunus piederumus, lai papildinātu jauno Alpha 7R IV kameru, tostarp:

VG-C4EM vertikālais grips – nodrošina tādu pašu lietojumu un darbību kā Alpha 7R IV kamera, ar uzlabotu izturību pret putekļiem un mitrumu, dubultu akumulatora darbības laiku, un ļauj veikt uzlādi, izmantojot kameras USB.

ECM-B1M Shotgun mikrofons – astoņas augstas veiktspējas mikrofona kapsulas un uzlabota digitālā signāla apstrāde nodrošina trīs režīmus vienā kompaktā mikrofonā ar apmēram 99,3 mm garu Super-directional pick up korpusu. Savienojot ar Alpha 7R IV, izmantojot Multi Interface Shoe ar digitālā audiālā interfeisa atbalstu, audio tiek tieši pārnests uz kameru digitālā formā bez trokšņa un kropļojumiem.

XLR-K3M XLR adapteru komplekts – divas XLR / TRS kombinētās ligzdas un viena 3,5 mm stereo mini ligzda mikrofonam un līnijas ieejai, ar plašām pārvaldības iespējām. Savienots ar Alpha 7R IV, izmantojot Multi-Interface Shoe ar digitālo audiālā interfeisa atbalstu, audio tiek tieši pārnests uz kameru digitālā formātā bez trokšņa un kropļojumiem.

Jaunā Alpha 7R IV pilnkadra maināma objektīva kamera Eiropā nonāks 2019. gada augustā, un tās cena būs aptuveni 4000 eiro.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt