ASUS ROG Phone 5 apskats

ASUS ir izlaidis savu jaunāko ROG sērijas viedtālruni, kas nosaukts par ROG Phone 5 un neapšaubāmi joprojām ir viens no jaudīgākajiem spēļu viedtālruņiem.

Tie, kas seko līdzi jaunākajiem telefona modeļiem, noteikti ievēroja, ka ASUS ir izlaidis skaitli 4, jo iepriekšējais modelis bija ROG Phone 3. Izrādās, ka Ķīnā skaitlis 4 tiek uzskatīts par neveiksmīgu, līdz ar to ASUS ir izvairījies no šī cipara.

ROG Phone 5 ir aprīkots ar šobrīd jaunāko un jaudīgāko Qualcomm Snapdragon 888 5G sērijas procesoru, kas ir pat 25% ātrāks nekā iepriekšējās Snapdragon sērijas procesors. Kā zināms arī ASUS Zenfone 8 bija aprīkots ar Snapdragon 888 5G un par ierīces jaudas trūkumiem nebija nekādu šaubu.

Kā vienu no jaunumiem ASUS ROG Phone 5 ir izlaidis papildus krāsu iespēju. Ja ROG Phone 3 bija pieejams tikai melnā krāsā, tad ROG Phone 5 būs gan melnā, gan baltā krāsā. Attiecīgi krāsās tiek dēvētas kā – Storm White vai Phantom Black. Pie mums ir nonācis ROG Phone 5, kas ir melnā krāsā. Viena no ievērojamākajām lietām, atverot viedtālruņa kasti, bija tā izmērs. ROG Phone 5 ir ievērojami lielāks par ROG Phone 3 modeli. ROG Phone 5 displejs ir 6,78 collu liels.

ROG Phone 5 komplektēsies trīs variācijās, kur atšķirsies tikai operatīvās atmiņas un glabātuves atmiņas lielumi. Katrai ierīces krāsai būs pieejamas šādas variācijas – 8GB / 128GB, 12GB / 256GB un 16GB / 256GB. Tieši kādas variācijas būs nopērkamas pie mums Latvijā, šobrīd vēl nav zināms.

Tehniskā specifikācija

  • Apdare / krāsa: Storm White vai Phantom Black;
  • Svars un izmēri: 173.00 x 77.00 x 9.90 mm. Svars 230 grami;
  • Operētājsistēma: Android 11 ar ROG saskarni;
  • Displejs: 6.78 collu 20.4:9 (2448 x 1080) 144 Hz / 1 ms Samsung AMOLED displejs. Delta-E < 1. 1200 nitu maksimālais spilgtums. HDR10 un HDR10 + sertificēts. 111,23% DCI-P3, 106,87% NTSC, 150,89% sRGB krāsu gammas pārklājums. Corning® Gorilla® Glass Victus. Skārienekrāns ar 10 punktu multitouch (atbalsta cimdu pieskārienus);
  • Procesors: 2.84 GHz Qualcomm Snapdragon 888 5G, 64-bit astoņu kodolu procesors;
    GPU: Qualcomm Adreno 660;
  • RAM un atmiņa: 8, 12 vai 16 GB RAM. Atmiņas varianti 128GB vai 256GB UFS3.1;
  • Kameras: Aizmugurējās kameras (trīs kameru sistēma):
    64 MP SONY IMX686 f/1.8 platleņķa kamera. Tāda pati kā apskatītajam Zenfone 8. Video ierakstīšana: 8K ar 30 kadriem sekundē. 4K ar 30/60 vai 120 kadriem sekundē. 1080p ar 30/60/120 vai 240 kadriem sekundē. 720p ar 480 kadriem sekundē;
  • 13 MP f/2.4 Ultra platleņķa kamera;
  • 5 MP f/2.0 makro kamera;
  • Priekšējā kamera – 24 MP f/2.45 selfija kamera. Priekšējās kameras režīmi: Video, Foto, Portrets;
  • Bezvadu tehnoloģija: Integrēts WiFi 6 / 6E * (802.11 a / b / g / n / ac / ax, 2×2 MIMO). Atbalsta trīs joslu 2,4 GHz / 5 GHz / 6 GHz WiFi. Bluetooth 5.2 (EDR + A2DP), atbalsta LDAC, Qualcomm® aptX ™, aptX ™ HD, aptX ™ Adaptive, AAC WiFi Direct NFC * WiFi 6E pieejamība un funkcijas ir atkarīgas no normatīvajiem ierobežojumiem.
  • Akumulators: 6000 mAh, kas atbalsta ātrās uzlādes 5.0 un PD uzlādi. Atbalsta līdz 65W ātru uzlādi;
  • Sensori: Displejā pirkstu nospiedumu sensors, akseleratora sensors, e-kompasa sensors, tuvuma sensors, apkārtējās gaismas sensors, žiroskopu sensors, AirTrigger 5 sensori;
  • Cena: Interneta veikalos sākot no 830 Eur par 8GB / 128GB versiju.

Dizains un uzbūve

No priekšpuses viedtālrunis izskatās kā jau visi viedtālruņi. Bet apskatot ierīces aizmuguri, tā gan vairs nav, un tas jau izceļas ar futūristisku veidolu. Aizmugurējo kameru risinājums ir līdzīgs iepriekšējam ROG Phone 3 modelim. Arī RGB logo nav pazudis un joprojām rotās ierīces aizmuguri ar pielāgojamajām krāsām. Šis RGB logo gan ir saņēmis nelielas izmaiņas. ASUS ir aizņēmies punktmatricas dizainu no sava ROG Zephyrus G14 klēpjdatora, kur uz klēpjdatora vāka varēja attēlot tekstu un citas vienkāršas grafikas. Uz ROG Phone 5 gan nebūs iespējams šo logo kā savādāk pielāgot. Šeit varēsiet mainīt tikai krāsas attēlojumus. Bet interesanti, ka krāsas iespējams pielāgot dažādām viedtālruņa darbībām, piemēram, iestatīt dažādās krāsas kamēr ierīce lādējas vai citas krāsas, kad saņemiet ziņu. Pielāgojamās krāsas arī var būt pulsējošas, mainīgas vai statiskas.

Vizuāli ierīces korpusā izceļas arī sarkanīgais SIM kartes slots, kas atrodas ierīces kreisajā pusē apakšdaļā. Ar gumiju aizsegtais USB-C ports, kur iespējams pievienot AeroActive Cooler 5 dzesētāju, arī atrodas ierīces kreisajā pusē. Labajā ierīces pusē kā ierasts izvietotas skaļuma regulācijas pogas, ieslēgšanas / izslēgšanas poga, kas ir nedaudz ar sarkanīgu akcentu un AirTrigger 5 sensori. Ierīces apakšā novietots USB-C tipa lādēšanas ports un 3.5mm audio ports. Jā, ASUS ROG Phone 5 ir atgriezis audio portu, kas nebija pieejams ROG Phone 3 modelim. IP68 aizsardzības diemžēl nav arī jaunākajam ierīces modelim.

Jāņem vērā, ka šis viedtālrunis ir diezgan liels un arī smagāks par citiem. Pārvaldīt viedtālruni ar vienu roku būs diezgan sarežģīti. Protams, horizontāli telefons ir lielisks un spēļu spēlēšanai tas ir ērts un izmērā patīkams.

Displejs

ROG Phone 5 ir aprīkots ar 6,78 collu 2448 x 1080 izšķirtspējas Samsung AMOLED displeju, kas atbalsta kadru ātrumu līdz 144 Hz un reakcijas laiku 1 ms. Displejs ir ļoti spilgts un maksimāli spēj nodrošināt līdz 1200 nitu spilgtumu. Starp displeja atsvaidzes intensitātēm varat manuāli izvēlēties 60Hz, 120Hz, 144Hz vai ieslēgt automātisko režīmu. Displejs ar ieslēgtu 144Hz atsvaidzes intensitāti izskatās ļoti labi un spēlēt spēles ir ļoti patīkami. ROG Phone 5 displejs nodrošina 300 Hz pieskāriena ātrumu. Displejs nodrošina arī Delta-E <1 krāsu precizitāti. Par ekrāna aizsardzību rūpējas Corning Gorilla Glass Victus.

Veiktspēja un saskarne

Aprīkota ar jaunāko Qualcomm Snapdragon 888, kas piedāvā 25%  jaudas pieaugumu CPU un 35% GPU, ierīce ir ļoti jaudīga un ātra, veicot jebkādas darbības. Arī 16 GB operatīvā atmiņa un UFS 3.1 atmiņa palīdzēs telefonam darboties ātri. Ar šo telefonu nebūs problēmu palaist jebkuru video spēli un izbaudīt to pilnībā ar 144Hz, protams, ja spēle atbalsta šādu ekrāna atsvaidzes intensitāti. Ikdienas lietošanā viss notiks zibenīgi.

Bet, ja salīdzinām ar ROG Phone 3 modeli, tad visai daudz nav mainījies (ja neskaitām dzelžu uzlabojumus). Ierīcei joprojām ir aptuveni tāda pati aparatūras un programmatūras kombinācija. Horizontālā pozīcijā joprojām ierīcei augšējos stūros būs Air Triggers sensori. Armory Crate programma liekas, ka arī nav ar būtiskām izmaiņām. Attiecīgi varēsiet pārvaldīt spēļu bibliotēku, izvēlēties dažādus veiktspējas režīmus – X režīms, Dinamisks, Ultra izturīgs, Uzlabots. Katru no šiem režīmiem varēsiet nedaudz arī pielāgot. Un, protams, piedāvātā spēļu bibliotēka, kur varēsiet atrast spēlēs ar 144Hz vai 120Hz atsvaidzes intensitāti, vai spēlēs, kas darbojas ar GamePad vai AirTriggers sensoriem.

No piederumiem AeroActive Cooler 5 ir guvis nelielus uzlabojumus un tam tagad ir arī divas fiziskas pogas, kas darbojas līdzīgi kā spēļu konsoles aizmugurējie apakšējie taustiņi. No ērtības viedokļa, tie īsti nebūs viegli izmantojami. Kunai 3 Gamepad var izmantot divos režīmos. To var izmantot līdzīgi kā spēļu konsoles pulti vai saslēgt līdzīgi Nintendo Switch stilā. Kunai 3 darbosies tikai spēlēs, kas to atbalsta un katrai pogai būs jāveic to iestatīšana.

Bet kā tad ar pašiem testiem? Ir labi un varēja būt labāk. Geekbench testos viss ir kārtībā. Arī 3D Mark Wild Life Extreme izpildījās bez problēmām. Bet šaubas gan radīja sintētiskais tests, kur ierīce tomēr nebija stabila. Veicot testu ar 3DMark, izmantojot Wild Life režīmu, nu nekādīgi neizdevās to pabeigt un ierīce visu laiku uzkārās un restartējās. Pie 7 mēģinājuma beidzot tests izpildījās.

Runājot par pašu ierīces saskarni, šeit man viss patīk. ROG saskarne ir ērti pārskatāma, lietojama un bez liekām programmām.

Kamera

Kā jau zināms, spēļu viedtālruņus neaprīko ar ļoti labām kamerām. Arī šim ROG Phone 5 tās nav pašās labākās. Bet nevarētu teikt, ka tās ir sliktas. Kameras, manuprāt, ir apmierinošas un attēlu kvalitāte nav slikta – krāsas ir spilgtas un attēli ir pietiekoši asi un skaidri. Viedtālruņa aizmugurē atrodas trīs kameru sistēma, kas sastāv no galvenā 64MP Sony IM686 sensora, kas ir platleņķa kamera. Tad vēl ir 13MP ultra platleņķa kamera un 5MP makro kamera. Telefona priekšā atrodas 24MP kamera, kas arī darbojas ļoti labi ar pietiekami labu kvalitāti gan video uzņemšanai, gan fotopašportretiem. Ar ROG 5 varēsiet uzņemt līdz pat 8K video ar ātrumu 30 kadriem sekundē vai 4K video ar ātrumu 60 kadriem sekundē.

Galerija

Vērtējums

Patika 

  • Patīkams 144Hz AMOLED displejs
  • Jaudas nekad nepietrūks
  • Akumulatora darbības ilgums
  • Spēļu papildierīces

Varēja būt labāk 

  • Ātri sakarst
  • Izmērs varēja būt mazāks
  • Nav IP68 aizsardzība
  • Kameras

Nobeigumā

Asus ROG Phone 5 neapšaubāmi ir viens no jaudīgākajiem spēļu viedtālruņiem un tas piedāvā vairākas spēlēm veltītas funkcijas. Iespējams, ROG Phone 5 pat ir šobrīd labākais spēļu tālrunis jaudas un funkcionalitātes ziņā. Šaubas nedaudz radīja sintētisko testa veiktspējas uzkāršanās, kur no visām šobrīd apskatītajām ierīcēm, šādi gadījies pirmo reizi. Bet visā kopumā ar ierīces darbību nekādu citu problēmu nebija. Ikdienas lietošanā, lietojot ierīci vienu roku, jāņem vērā, ka viedtālruņa izmērs un svars var radīt grūtības.

Viedtālruņa displejs ir ļoti labs un akumulatora darbības laiks arī ir pamatīgs. Protams, spēlējot spēles, lādētāju nāksies izmantot ik pa brīdim. 6000mAh akumulators ikdienas lietošanā noteikti spēs uzturēt ierīci darbībā ilgu laiku un šeit jāsaka, ka ASUS ir paveikuši izcilu darbu. Arī programmatūras dažādie režīmi ļaus atrast piemērotāko variantu ierīces akumulatora patēriņa samazināšanai. 65 W HyperCharge ātrā uzlāde ierīci līdz 100% spēs uzlādēt nepilnas stundas laikā.

ROG Phone 5 nav lēts telefons. Ja vēlaties jaudīgāku modeli, kas jau ir aprīkots ar 16GB RAM un 256GB atmiņu, tad tā cena ir pāri 1000 Eur. Ierīci, kas ir aprīkota ar 8GB RAM un 128Gb atmiņu, interneta veikalos var jau atrast par ~830 Eur, kas nemaz nav slikta cena. Protams, jārēķinās, ka ierīcei nebūs tik laba kamera, kā citām ierīcēm, kuras var iegādāties šādā cenu grupā. Faktiski, iegādājoties spēļu viedtālruni, ir jārēķinās ar dažiem trūkumiem, bet,  ja telefons tiek bieži izmantots spēļu spēlēšanai, tam ir arī savi ieguvumi. Kopumā ir jāizvērtē kam ierīce tiks vairāk pielietota.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt