Kā pareizi tīrīt portatīvā datora tastatūru?

tīrīt tastatūru

Saskaņā ar IT uzņēmuma CBT Nuggets veikto pētījumu, portatīvā datora tastatūrā var būt pat 20 000 reizes vairāk baktēriju kā tualetē. Tā kā vairumam darbs, socializēšanās, skola, izklaide tagad notiek tiešsaistē, iespējams, vairāk nekā jebkad tiek izmantots portatīvais dators.

Neatkarīgi no tā, vai esat cīnījies ar drupačām, putekļiem, pirkstu nospiedumiem vai mājdzīvnieku spalvām tastatūrā, tastatūru iespējams iztīrīt ar līdzekļiem, kas visticamāk atrodami ikviena mājās. Patiesībā, tastatūras tīrīšana aizņem vien dažas minūtes, bet pēc tam – tā var izskatīties pavisam jauna.

Lūk, kā tīrīt tastatūru:

Izslēdziet datoru

Pirms uzsākat tastatūras tīrīšanu, pavisam noteikti, izslēdziet datoru. Neviens nevēlēsies netīšām uzspiest nevēlamas taustiņu kombinācijas. Lai mazinātu risku kaut ko saplēst, ja tastatūrā ieplūst mitrums, vislabāk atvienot datoru no strāvas. Protams, pārliecinieties, ka visi svarīgie faili ir dublēti. Tā patiesībā ir laba prakse neatkarīgi no tā, vai tīrāt tastatūru vai ne.

tīrīt tastatūru

Tieciet vaļā no drupačām

Lai iztīrītu lielākās drupačas, putekļus vai citus gružus, kas paslēpušies tastatūrā, apgrieziet portatīvo datoru otrādi un vienkārši ļaujiet tām izkrist. Pavisam uzmanīgi uzsitiet pa šasijas apakšu, lai izsistu ietiepīgākās drupačas. Starp tastatūras taustiņiem var ievietot arī speciālu, lipīgu tīrīšanas masu, pie kuras pielips visas drupačas.

Ja tas nepalīdz atbrīvoties no visiem netīrumiem, tastatūru var ik pa laikam izsūknēt. Lai neiesūktu arī kādu taustiņu, to ieteicams darīt ar vismazākās jaudas iestatījumu. Vislabāk izmantot nelielu rokas putekļu sūcēju.

Tastatūras tīrīšanai var izmantot arī kompresētu gaisu. Ja tā nav, var izmēģināt citu ierīci, kas pūš gaisu, piemēram, matu fēnu. Gaisa plūsmu nevirziet tieši zem taustiņiem – tas var sabojāt smalko elektroniku!

Ja esat izmēģinājis jau visas metodes, bet zem taustiņiem vēl joprojām kaut kas ir, iespējams, ka tie jānoņem no tastatūras. Vai tas ir iespējams – atkarīgs no portatīvā datora modeļa. Ja izlemjat, ka taustiņi ir jānoņem, vislabāk atrast datora modeli internetā un sekot ražotāja norādījumiem.

tīrīt tastatūru

Dezinficējiet un noņemiet traipus

Pēc tam notīriet tastatūras virsmu, lai likvidētu mikrobus un traipus. Vispirms visu uzmanīgi noslaukiet ar dezinfekcijas salveti. Izvairieties no salvetēm, kas satur balinātāju. Ja nav salvešu, var izmantot arī mīkstu audumu un tīrīšanas spirtu. Lai pārliecinātos, ka tastatūra ir kārtīgi dezinficēta – tīriet katru taustiņu atsevišķi, kā arī starp tiem esošos laukumus.

Izvairieties no šķidruma iekļūšanas zem taustiņiem – izmantojiet salveti vai auduma gabaliņu, kas ir tikai mitra, nevis piloša. Ja nepieciešams, noslaukiet salvetes, pirms lietojiet tās. Pavisam noteikti nesmidziniet ūdeni vai tīrīšanas līdzekli tieši uz tastatūras.

Pēc tam pārejiet visam pāri ar nedaudz mitru drāniņu. Ideālā variantā izvēlieties mikrošķiedras drāniņu. Centieties izvairīties no kaut kā abrazīva, kas varētu saskrāpēt taustiņus.

Visbeidzot, visu vēlreiz uzmanīgi noslaukiet ar sausu drāniņu. Lūk – tastatūra ir tīra!

Kā un cik bieži Jūs tīrāt savu tastatūru?

Avots: The Verge

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt