termopastas izvele!!

Sākumlapa Forumi Hardware Pamatplates un CPU termopastas izvele!!

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #151767
    maris2912
    Participant

    Sveiciens visiem! 🙂 Es te tīrīju savu kasti un nospriedu ka vajg nomainīt termopastu, bet nezinu kādu ņemt… kas atšķiras dārgākā un lētākā termopasta, vai maz ir jēga pirkt dārgu termopastu..

    #242832
    root
    Participant
    #242833
    Crow
    Participant

    Nez pēc kādiem novērojumiem tu nospriedi, ka vajg šamo mainīt… nu enīvej, nav lielas starpības lētājām no dārgajām. Pāris grādi varbūt. Galvenais ir pareizi uzklāt!

    Un uzmanies ar metālus saturošām pastām. Tās ir efektīvākas, jo teorētiski labāk vada siltumu, bet tās vada arī strāvu – neuzmanīgi uzklājot (piem., par daudz un tad piespiežot izzieķēt uz socketa un plates virsmas) var samest uz īso kko.

    #242834
    maris2912
    Participant

    nuu man jau kādus 3 gadus nav mainīta un pats nedomājot norāvu procesora ventilātoru nost, lai varētu iztīrīt… 🙂

    #242835
    iKey
    Participant

    eksistē divu veidu termopastas – keramiskās un ar metālu.

    keramiskās vari droši likt uz visiem čipiem, kuri darba gaitā izdala siltumu (VGA, čipsets) , un metālu saturošo vari likt uz procesoriem, kuriem ir tā alumīnija micīte virsū (s478)

    #242836
    zivs
    Participant

    Rekur vari palasīt nedaudz testus par pastām. Ja neesi baigais overklokeris un, atvainojos par izteicienu, viena grāda p*sējs, tad būtībā jebkura (arī lētākā) termopasta priekš mājas datora ir lietojama. Vismaz mans tā domāt un tā man vieds vīrs stāstīja.

    #242837
    nameisis
    Participant

    Doesn`t matter ņem kādu no lētajām, labāk biežāk izsūc kompi vai arī ieliec labāku CPU dzesi.

    #242838
    root
    Participant

    Mhhhh kā man patīk kad ar pim** mēģina aizvietot artilēriju. 🙂

    Tupeņiem paskaidrošu- termopasta ir starpslānis starp procesora virsmu un radiatoru, kas pateicoties palielinātam virsmas laukumam un, iespējams, aktīvai dzesēšanai labāk novada siltumu par pāris kvadrātcentimetrus mazo procesora virsmu. Bet tā kā nav iespējams ribu uzlikt uz radiatora bez atstarpēm, pat minimālām (arī pus milimetrs skaitās), nākas lietot termovadītāju, jeb termopastu, kas savieno abas komponentes.

    Analogs ir, jūs taču gludinot savas stringbiksītes nevicinat gludekli pa visu istabu, bet tā vietā maigi slidinat ar gludekli, kamēr biksītes izgludinātas. Analogs piemērs. Bet ja šis slānis savu uzdevumu nepildīs un siltumu nepārvadīs, dzesēšana būs neefektīva kaut jūs tur uzliktu sasodītu mig turbīnu. Vai tas meistaru jaunskungiem ir skaidrs?

    Lasot šitos murgus brīnos, ka neviens vēl nav ieteicis risinājumu, kāds man te viens bija gadījies, kad termopastas vietā tika izmantots apskočots (???) cepamās follijas gabals.

    Esiet cilvēki. Beidziet di*** publiskās vietās. 🙂

    #242839
    PEDOBEAR
    Participant

    manuprāt, analogais plopesol, te neviens neko nepareizu nepateica – par to tavu skaidrojumu tāpat visi zin, tā kā nav pamata uzbudināties (*).

    #242840
    root
    Participant

    Manuprāt, analogais Edgariņ, tu pēdējā laikā pīpe par daudz narkotisko vielu. Apsveicu, no kaut-ko-jēdz esi piezemējies uz absolūts-taurs

    #242841
    Wuu
    Participant

    zivs wrote:

    jebkura (arī lētākā) termopasta ir lietojama


    + 1

    #242842
    maris2912
    Participant

    liels paldies par informāciju, laikam ņemšu no tā lētākā gala 🙂

    #242843
    PEDOBEAR
    Participant

    TM wrote:

    Manuprāt, analogais Edgariņ, tu pēdējā laikā pīpe par daudz narkotisko vielu. Apsveicu, no kaut-ko-jēdz esi piezemējies uz absolūts-taurs

    Ahahaaa, kas ir Edgariņš? (*) Mani jau te mēģināja nokristīt par tokru, jaunzemu, moška izdomā vēl kaut ko, lai interesantāk, robčik! Tava klajā d..šana šajā tēmā ir tikpat bezjēdzīga, kā pirmā-uz ielas satiktā alkāna murgi. Bet tāds jau nu tu mums esi (*).

    Ieteikums administrācijai!

    Ja turpmāk civilizētās tēmās, kā šī parādās šādi indivīdi, kā TM, nekavējoties izdzēst viņu veiktos ierakstus! Tie ir bīstami sabiedrībai!!!

    #242844
    Eob
    Participant

    Bija te tāda PS2 sērija, kas baigi karsa un rubījās ārā.

    Uz viena tāda izmēģinājām kaut kādu lēto TITAN termopastu, XILENCE štruntu un ZALMAN ZM-STG1.

    Ar ZALMAN pleisis novilka apmēram 3h ilgāk pirms izrubījās. Ja ņem vērā, ka lietotais PS2 bija bojāts, un ar abām lētajām termopastām rubījās ārā pēc kādas 1h aktīvas dragāšanas, tad, imho, 4h sasniegums ar ZALMAN pastu tomēr nedaudz iebaksta kapiķu pisēji*m ar pirkstu acī.

    Var jau, protams, gudri pļūtīt, ka nav starpības, bet pie augstākām temperatrām tomēr reāli jūt atšķirību.

    Un, ja ņem vērā, ka tā “dārgā” ZALMAN zapte maksā 5Ls un ar vienu to sīko nagulakas burciņu var noziepēt kādus ~50 datorus, tad reāli tas maģiskais vārds “dārgs” liek man nedaudz pasmaidīt.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā