Microsoft Windows Phone dzīves cikls būs 18 mēneši

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Microsoft Windows Phone dzīves cikls būs 18 mēneši

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #157984
    samurajs
    Participant

    Microsoft atbalsta lapā oficiāli paskaidrots, ka turpmāk mobilo operētājsistēmu dzīves cikls būs 18 mēneši. Pēc šī termiņa nav ko cerēt uz jebkādiem atjauninājumiem, arī ar drošību saistītiem. Š obrīd ir divas atbalstāmas WP versijas: WP 7.8, kuru stutēs līdz 2014. gada 9. septembrim un WP8 ar atbalsta laiku līdz 2014. gada 8. jūlijam.

    Patlaban pēc neoficiālām ziņām notiek aktīva Windows Phone 9 testēšana struktūrvienībā Windows Phone Test Service. Paredzams, ka WP9 pieļaus lielāku fragmentāciju, un to varēs uzinstalēt arī uz vecākiem viedtālruņiem. Gatava gan jaunā OS būšot tikai uz Ziemassvētkiem. Pa to laiku plānoti vēl divi lieli atjauninājumi GDR2 un GDR3.

    Viennozīmīgu atbalstu Windows Phone joprojām pauduši tikai ražotāji HTC, Nokia un Qualcomm. Savukārt Samsung no tā norobežojies un turpinās bīdīt Tizen OS un pagaidām vēl Android.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_wp_4.jpg[/img]

    Avots 1, 2.

    #295539
    Aldis
    Participant

    Un taga vēl pasakiet ka Apple vai Android ir ļauni bubuļi kas kāš tikai piķi. 😀

    Ja nemaldos pat 3 gadus vecajam iPhone 3Gs bez problēmām strādā jaunākais iOS 6. 🙂

    #295540
    nevertell
    Participant

    Ne gluži bez problēmām, nigger.

    #295541
    Crow
    Participant

    Tieši tā – kāš piķi. Visi šitie mobilie svoloči. Par piemēru – Windows XP SP3 supports beigsies 2014.g. aprīlī, >12 gadus pēc izlaišanas. Parasti citiem MS produktiem mainstream supports ir 3 gadi un pēc tam vēl (un vēl). Tam iemesls un pretstatā šiem mobilajiem sūdiem, Windows normālais variants ir daudz komplicētāka sistēma un darbojas uz plaša profila daudz un dažādām ierīcēm.

    A šeit nekas nav jāsupportē, ierīces var uz rokas pirkstiem saskaitīt – visas +/- vienādas. Programmas tiek filtrētas caur Store, it kā nekas nevar noiet greizi. Bet, bļāviens, nez kāpēc greizi noiet viss, kas vien var, un tas pats vēl netiks normāli supportēts, jo ar to krāmu pēc gadiem diviem kazi piezvanīt vairs nevarēs, par lietošanu teorētiski paredzētajiem mērķiem nerunājot.

    Upwardly mobile freeway, nigger…

    #295542
    usins
    Participant

    emz, eiropas savienibā var rasties problēmas. jo ja nelāpīs drošības caurumus, kurai vēl ir garnatija, tad bus ziepes, prece vienkārši būs jāmaina pret tādu, kura darbojas ka paredzēts (bez caurumiem)

    #295543
    delta128
    Participant

    Pēc mobilenapps.com info katrs major update (kas līdzšinējiem win 8 telefoniem visiem pienākšoties) arī būs 18 mēneši 🙂 Līdz ar to savi 2-3 gadi būs katrai iekārtai.

    2 gadu garantija man šķiet attiecās uz hardware no iegādes brīža, vai arī tu gribi teikti, ka iegādājoties šobrīd kādu no noliktavā apputējušiem android 1.6 telefoniem tu gribi, lai piepeši atjaunotu uz android 4?

    #295544
    Crow
    Participant

    2 gadi no brīža, kad ierīci iegādājas gala patērētājs. Noliktavā tas sūds var stāvēt, kamēr sūnas sāk ziemeļu pusē augt. Tieši tāpēc nevajag taisīt desmit versijas gadā, bet nopietni padomāt. Un drausmīgi žēl, ka Eiropas kungi tikai uz Microsoft par pilnīgiem sūdiem uzēdušies, bet šitos pārējos pidarus nepaņem aiz šlipses pēc pilnas programmas.

    Jo vispār nekādas pilnās programmas nav – uz programmatūras kvalitāti neattiecas praktiski nekādi likumi. Īpaši šāda tipa – embedded un firmware, kas ir lietojama tikai ar konkrēto ierīci un nav alternatīvu variantu.

    #295545
    nevertell
    Participant

    Mani vairāk izbrīna tas, ka Eiropas liberāļi nevēlas “iespējot” ražotājus ļaut cilvēkiem lietot kādu vien sistēmu/firmvāri viņi vēlas uz sava dzelža. Ja viņi piepišas (tur nav citu vārdu) pie tā, ka konkrētas OS ražotājs kopā ar savu OS izplata arī programmu, kas nodrošina konkrētu funkciju, tad kas par nach ?

    #295546
    Crow
    Participant

    Gals ar diviem kokiem. Pa lielam cilvēciņiem ar vāju pusložu potenciālu veiksmīgi ir izdevies ieflašot, ka šie stulbofoni ir pilnvērtīgs datora aizstājējs, bet labāk ir uzskatīt, ka tas joprojām ir visādiem sūdiem apkrāmēts telefons – a to kas zin, sāks vēl plebeji ledusskapim ar sesto prātu un tēvēšopā nopirktajai inteliģentajai sulu spiedei arī prasīt citu “Windof”.

    Vispār Eiropas liberāļiem vienkārši radās ne ar ko citu nenosedzams 700 ļimonu iztrūkums ikgadējā budžetā, tāpēc arī pie3.14sās MS, mhh…

    #295547
    nevertell
    Participant

    A čivo bļa, tev negribās būt spējīgam darbināt uz saviem dzelžiem visu, ko vien vēlies ?

    PS3 tika uzlausts softiski tikai tāpēc, ka Sony liedza linuksistiem laist linuksu pēc tam, kad izrādījās, ka PS3 var hārdvēriski uzlauzt.

    Telefonus nevar “viegli” uzlauzt, taču visi to visu laiku dara. Ja tagad relīzes cikls būs tik īss, tad kāpēc gan nelikt atvērtu OS’u ? Tač dzelži nu jau ir tik līdzīgi, ka uz Maemo N900, Andrīša Geļeksī vai Š…eksus un Windouza 8S- VISIEM varētu uzlikt andrīti vai maemo. Cyanogen jau sen padara “novecojušus” andrīštelefonus par lietojamiem.

    Un ja kāds te sāks dirst par to, cik androīds ir nelietojams, es no visa prieka virtuāli iespertu jums pa pautiem. Bet jums tādu nav.

    #295548
    Crow
    Participant

    Nē, es tev neesmu nekāds gīks rakstainā džemperītī, kas pagrabā visu dienu sev CMOSus kompilē. Esmu vienkārši mudaks, kas pie mazākās izdevības bļauj, cik viss sucks un ir slikti.

    Man pietiek ar PC. PC Master Race! PC фореверно! Visi pārējie krāmi ir tikai spēļmantiņas. Hau!

    #295549
    nevertell
    Participant

    Nu mjā.

    Bet ko tu darīsi, kad iesi kakāt un tavai spēļmantiņai beigsies supports un jūtūbs tiks bloķēts ?

    WHAT NAO!? :>

    #295550
    Aldis
    Participant

    Tur nu piekrītu, ka žēl ir tas ka starp telefonu OS-iem valda šāda negodīga konkurence. Uz viena iet tikai Andris, uz otra tikai iOS, trešā Meego.. utt.. 🙂 Vajadzētu to padarīšanu kaut nedaudz standartizēt – līdzīgi kā ir ar PC, tur tu vari palaist gan Win, gan Linux. Žēl ka retos gadījumos tikai Mac OS, jo re, ābols jau arī tikai priekš šaviem dzelžiem taisa…. 🙂

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā