Zoom iegādājas Five9 uzņēmumu par gandrīz 15 miljardiem ASV dolāru

Populārā videokonferenču platforma Zoom ir iegādājusies mākonī izvietota kontaktu centra programmatūras uzņēmumu Five9 par 14.7 miljardiem ASV dolāru.

Zoom izpilddirektors Ēriks Juaņs paziņojumā min, ka uzņēmums nepārtraukti meklē veidus, kā uzlabot videokonferenču platformu, un jaunā uzņēmuma pievienošana klientiem sagādās papildus vērtības. Viņš piebilda, ka šis solis varētu platformai piesaistīt vairāk biznesa klientu, un, ka Five9 “papildinās” Zoom Phone mākoņsistēmu.

Saskaņā ar līguma nosacījumiem, Five9 kļūs par Zoom struktūrvienību, un uzņēmuma vadītājs Rovans Trollope kļūs par uzņēmuma prezidentu. 2020. gadā Five9 ieņēmumi gada laikā pieauga par 33% un sasniedza 435 miljonus ASV dolāru.

Five9 ir Zoom pirmā miljardu vērtā iegāde, un tā notiek laikā, kad uzņēmums cenšas saglabāt pozīciju, ko tas ir guvis koronavīrusa pandēmijas laikā, jo vairums darbu un mācību tikušas pārceltas uz digitālo vidi. Tagad daudzi vismaz daļu laika dodas atpakaļ uz birojiem.

Zoom akciju cena ir vairāk nekā trīskāršojusies kopš pandēmijas sākuma, bet šī izaugsme ir sākusi nedaudz palēnināties. Uzņēmuma ieņēmumi 2020. gadā pieauga par 326%, bet 2021. gada pirmajā ceturksnī ieņēmumu pieaugums bija aptuveni 191 %.

Avots: The Verge

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt