Kas notiek ar OEM XP versiju?

Sākumlapa Forumi Software Windows Kas notiek ar OEM XP versiju?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #146820
    deivs001
    Participant

    Lieta sekojoša: Nomira laptops, kuram līdz nāca OEM xp versija. Kas ar to tagad notiek? Arī uzskatāma par “mirušu”? Vai ir iespēja legāli to uzstādīt citam datoram?

    #178504
    samurajs
    Participant

    Itkā puslegāli to kaut kā varot piereģistrēt jaunam PC, par to Datuvē reiz runāja. Tīri juridiski jāmet laukā, bet ne viss dzīvē notiek juridiski….:)

    #178505
    marr
    Participant

    juridiski, ja pareizi esmu sapratis, tad OEM ir paredzēts “datoram”, t.i. detaļu kopumam, taču ja tikai viena detaļa ir nomirusi, tad to var mainīt. It kā – tā vismaz ir dzirdēts. Esmu arī dzirdējis par kaut kādu iespēju iekš M$ legālu atslēgu nodošanas gadījumā ja ne gluži dabūt jaunu (kā šādā OEM gadījumā), tad vismaz par vērā ņemami samazinātu summu iegādāties jaunu. Cik tas ir korekti nekad nav bijusi vēlēšanās/aicinājuma pārliecināties.

    #178506
    deivs001
    Participant

    Detaļu ir iespējams nomainīt. Š ij gadījumā laptopa remonts ir līdzvērtīgs jaunam laptopat. Tas nozīmē, ka izdevīgāk ir iegādāties jaunāku un ņiprāku ar Toshiba M40.

    #178507
    memorex
    Participant

    Tad licenze zūd. Un var 100% saglabāt, vajag dabūt OEM instalācijas disku, kas ir lielākā problēma….

    #178508
    shady
    Participant

    Emm, ja nekļūdos, tad Elkor pārdod OEM XP versijas, bet obligāti jānopērk kāda iekšējā detaļa, piemēram, tīkla karte.

    #178509
    marr
    Participant

    ja nekļūdos, tad kopā ar vienu pliku tīkla karti nedrīkst pārdot OEM versijas. Tas, ka kāds tā dara, protams, nav izslēgts…

    #178510
    memorex
    Participant

    Agrāk tā varēja darīt, bet vairs tā nedrikst tirgot (ar izņēmumiem). Man tagad uz galda stāv Win XP SP2 OEM (Europe) disks 🙂

    #178511
    Mr.Death
    Participant

    Cik te dzirdēju no tiem, kas bijuši Microsofta seminārā, ka šitais viss par datordetaļām un OEM versijām esot bullšits. OEM licence saglabājoties tikmēr, kamēr datoram, kuram tā ir, netiek mainīta mātesplate (jā tā ir atzīta par galveno datora identificējošo detaļu), tātad izdariet secinājumus paši. Veikali kuri tirgo OEMus kopā ar tīkla kartēm agri vai vēlu smagi norausies. :duno:

    #178512
    WerNeo
    Participant

    OEM versiju driikst iegaadaaties/paardot tikai kopaa ar datoru! Agraak vareeja arii ar jebkuru datora detalju, bet tie laiki beigushies 🙂 Arii detaljas no datora driikst mainiit pa labi un pa kreisi… tas neko nemaina… Galvenais ir uzliime uz datora un cheks kuraa noraadiits, ka win OEM iegaadaats kopaa ar sho datoru… Laptopiem OEM versija vienkaarshi tiek iemesta uz partiicijas un par oficialitaati liecina uzliime… 😉

    #178513
    yasman
    Participant

    Pie manis veikalā ziemā bija akcija – varēja OEM pirkt arī bez detalām – tā teikt software legalizācija, cilvēks atnes kompi, mēs uzliekam uzlīmi un sastādam aktu par legalizāciju 🙂

    #178514
    Foxsk8
    Participant

    Man interesētu tāda lieta, kāda licenze vajadzīga, lai es piem XP or Vistu varētu likt uz neierobežotu skaitu datoru, datorsalona vajadzībām. Kāda licenze tur ir vajadzīga un ar kādu summu vajadzētu rēķināties. Vienkārši iedomājos par tādu situāciju, jo varbūt ar laiku doma izveidot nelielu ķidātavu legālu.

    Un vēl viens jautājums: Ko tad tie pārējie saloni izmanto, kādu licenzi, ka viņi klientam uzstādā, pārinstalē PC un uzliek piem to pašu veco XP, bet nekāda uzlīme netiek līmēta un XP itkā skaitās legāls.

    #178515
    memorex
    Participant

    Jebkādu, bet tur ir visādi varianti:

    1)kastes ar OEM

    2)retail

    3)Aizmirsu, pats guuglē, var nopirkt 1cd-key, kurā ietilpst vairākas licenzes. (konkrēts skaits)

    Citu variantu nav, noteikti jau vel serveri vajadzēs ja jau I-net ūķis.

    #178516
    Foxsk8
    Participant

    Vairāk interesētu šāds variants:

    3)Aizmirsu, pats guuglē, var nopirkt 1cd-key, kurā ietilpst vairākas licenzes. (konkrēts skaits)

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā