Fukushimas AES joprojām darbojas ar Windows XP

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Fukushimas AES joprojām darbojas ar Windows XP

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #160842
    samurajs
    Participant

    Pēc Japānas valdības pieprasījuma 2011. gadā avarējušajā Fukushimas atomspēkstacijā notika neatkarīgais audits, kuru veica firma Board of Audit. Atklājies, ka visi 48,000 AES datori joprojām darbojas ar novecojušo OS Windows XP. Š ai sakarā spēkstaciju apkalpojošā kompānija Tokyo Electric Power paziņoja, ka ietaupīs ap 30 milj. USD, atliekot datorparka atjaunināšanu līdz 2018. gadam.

    Audita rezultātos gan ieteikts negaidīt, bet atjaunināt datorprogrammatūru nekavējoties. It kā jau Fukushimas AES datorsistēma pilnībā izolēta no interneta, bet nevarot izslēgt cilvēcisko faktoru. Tā arī savulaik notika ar pazīstamo tārpu Stuxnet, kurš izsita no ierindas urāna bagātināšanas rūpnīcu Irānā. Iemesls – kāds ierindas darbinieks no Siemens iesprauda darbstacijā inficētu zibatmiņu. Operētājsistēmas ievainojamības padarīja pārējo.

    Kaut arī pēc avārijas Fukushima-1 energoblokā pagājuši jau 4 gadi, situācija tur nebūt nav mierīga. Lēš, ka pilnīgai darbības atjaunošanai nepieciešami 40 gadi. Lai pasaule regulāri uzzinātu par visām jaunākajām avārijām un ķibelēm spēkstacijā, eksistē īpaša web lapa Fukushima Update.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_p2taintedwatera20110529870x578_1.jpg[/img]

    #316798
    Andron MacBeton
    Participant

    Kas tas tāds pa auditu? Kaukāds neiznēsātu pajolēnu bariņš kautko ļurina par tēmu kurā neko nejēdz.

    Tādus auditorus vajadzētu lēnām sazāģēt ar motorzāģi.

    #316799
    jenssy
    Participant

    Tad jau arī tev jāiet par auditu, jo izskatās, ka pilnīgi atbilsti tam bariņam!

    #316800
    Ceplis
    Participant

    Gadās arī reizes, kad gandrīz jāpiekrīt Betonam.

    #316801
    Aldis
    Participant

    Fizisku apsardzi pastiprināt, katru flešku ko ienes teritorijā pārbaudīt, un tas arī viss. Ne jau Fukušimā nelaimes dēļ Windows XP sākās, bet gan dēļ zemestrīces + cunami. :>

    #316802
    iKey
    Participant

    Kur tur, daži apķērīgi hakeri pa uzņēmumu vai iestāžu stāvlaukumiem bija izmētājuši inficētas fleškas. Kautkāds neaptēsts menedžeris, iedams uz darbu, pacēla to, piesprauda pie darba kompja un hakeri darīja savu darāmo.

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā