WordPress – izdevīgākā platforma uzņēmuma mājas lapai

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti WordPress – izdevīgākā platforma uzņēmuma mājas lapai

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #162948
    Reklamraksti
    Participant

    Ja esat personīgā uzņēmuma īpašnieks, iespējams, jūs iekļaujaties vienā no šīm grupām:

    A) Jūs zināt, ka jums nepieciešama mājas lapa, bet jums nav bijis pietiekami daudz laika vai naudas, vai ideju, lai to izveidotu vai

    😎 Jums jau ir mājas lapa, bet jūs zināt, ka tā nav tāda, kādu to vēlētos redzēt vai

    C) Jūs baidāties, ka hakeri var uzlauzt jūsu mājas lapu un nodarīt kaitējumu uzņēmuma prestižam vai vēl ļaunāk – nopludināt konfidenciālus datus.

    Ja ietilpstat kādā no šīm grupām, interneta lapu pārvaldes sistēma WordPress varētu būt optimāls risinājums jūsu ieilgušajai mājas lapas problēmai.

    Lūk, 10 iemesli, kāpēc jums savas uzņēmuma mājas lapas veidošanai vajadzētu izvēlēties WordPress.

    1. WordPress ir viegli uzstādīt pārvaldīt un atjaunināt.

    Jums nav jābūt interneta ekspertam vai HTML/CSS/Java programmētājam, lai izmantotu WordPress. Neapgalvojam, ka ar to tiks galā mājsaimnieces, bet biroja darbiniekam, kuram ikdienā ir saskare ar e-pastiem, Word un Excel – problēmām nevajadzētu rasties. Viss, kas jums sākumā nepieciešams mājas lapas izveidošanai, ir interneta savienojums un interneta pārlūkprogramma.

    Ja lasāt šo rakstu, jums jau ir viss, lai sāktu. Dodieties uz WordPress.com un atveriet bezmaksas kontu! Jūsu mājas lapas skelets būs gatavs nedaudzu minūšu laikā. Par mazu papildus samaksu varēsiet pat iegūt savu domēna nosaukumu.

    WordPress.com ir perfekts starts jebkuram mazajam biznesam. Kad esat gatavi savu mājas lapu pielāgot individuāli, ir viegli savu sākotnējo mājas lapu pārvietot uz tīmekļa mitināšanas (hostinga) kontu.

    Vēlaties iemācīties pamatus? Pierakstieties bezmaksas WordPress Īsas Pamācības kursiem! Jums ir problēmas ar angļu valodu? Lejuplādējam WordPress un lasām pamācības arī tīrā latviešu valodā.

    [img]https://notepad.lv/userpix/22252_wordpressadminlv_1.png[/img]

    2. WordPress derēs jebkura profila mājas lapai.

    WordPress savos pirmsākumos bija tīra blogošanas sistēma, taču tas bija pirms veselas mūžības. Laika gaitā WordPress ir izaugusi par pilnīgu iespēju tīmekļa satura vadības sistēmu. Ienākot WordPress.com un sperot pirmos soļus, jums piedāvās izvēlēties vienu no četrām pamatformām: blogs, vispārēja mājas lapa, portfolio, internetveikals. Tas nozīmē, ka varat izmantot WordPress, lai pārvaldītu ne tikai blogu, bet arī jebko citu. Protams, ja vēlaties blogot, arī tam WordPress lieliski noderēs.

    3. Tūkstošiem profesionāli izveidotu veidņu – daudzas no tām pieejamas bez maksas.

    WordPress veidnes jeb tēmas ir visizdevīgākais veids, kā maksimāli ātri un ērti tikt pie profesionāla dizaina lapas. Veidne satur visus nepieciešamos grafikas un navigācijas elementus; jums tikai atliks pievienot savus tekstus. WordPress oficiālajā veidņu krātuvē ir pieejami vairāk nekā divi tūkstoši bezmaksas veidņu un vēl vairāk bezmaksas veidņu komerciālajās vietnēs Theme Forest, StudioPress un WooThemes.

    Iespējams gadījums, ka jūs gribēsiet, lai mājas lapa izskatās īpaši oriģināli, kādu nesameklēt nevienam citam. Š im nolūkam par dažiem desmitiem eiro var iegādāties kādu no maksas veidnēm. Maksas veidņu ir vēl vairāk.

    [img]https://notepad.lv/userpix/22252_remodel_1.jpg[/img]

    Attēlā: ļoti iecienīta WP tēma Remodel, veltīta mājokļa iekārtošanai

    4. WordPress spraudņi pievieno jūsu mājas lapai sarežģītas biznesa funkcijas bez programmētāja algošanas.

    Jūsu mājas lapai nepieciešama papildus funkcionalitāte? Tam ir spraudnis! Ja kāds nespēj iedomāties, kas tas tāds, tad atceramies populāros pārlūkprogrammu Chrome un Firefox paplašinājumus (add-ons) kā AdBlock vai Video DownloadHelper – darbības princips ir līdzīgs.

    WordPress platforma tika izstrādāta, lai būtu paplašināma, un programmētāji visur pasaulē to arī dara. Pamata sistēmai funkcionalitāti pievieno tūkstošiem WordPress spraudņu. Tāpēc, ja jums nepieciešama vienkārša kontaktu forma vai pilnfunkcionāla e-komercijas sistēma, vai divfaktoru autorizācija īpašai drošībai, vai gribat lietot iebūvēto Google Analytics lapas apmeklējumu analīzei – vienmēr atradīsies spraudnis, kas atbilst jūsu biznesa vajadzībām. Š obrīd datubāzē ir vairāk nekā 51,000 dažādu spraudņu.

    5. WordPress ir meklētājprogrammām draudzīgs.

    Google inženieris Mets Kats (Matt Cutts) saka: “WordPress automātiski atrisina milzīgu daudzumu meklētājprogrammu optimizācijas problēmu.” Un ar bezmaksas Yoast meklētājprogrammas optimizācijas spraudni jūsu vietne būs meklētājprogrammām vēl draudzīgāka.

    6. WordPress ir populāra.

    Savas vieglās lietošanas dēļ un tūkstošiem profesionālas kvalitātes veidņu un spraudņu pieejamības dēļ nav brīnums, ka WordPress ir pasaulē vispopulārākā tīmekļa publicēšanas sistēma. Pēc jaunākajiem datiem vairāk nekā 28% pasaules mājas lapu ir veidotas WordPress platformā.

    7. WordPress nepārtraukti rūpējas par jūsu drošību.

    Visas pasaules datorlietotājus satrauc ziņas par kibernoziedznieku aktivitātēm – mājas lapu uzlaušanu ar kaitīgās programmatūras ievietošanu tanīs, lietotāju paroļu un konfidenciālas informācijas zagšanu. WordPress izstrādātāji nepārtraukti rūpējas, lai platforma būtu maksimāli droša. Š im nolūkam atjauninājumi iznāk praktiski katru mēnesi, un katrā no tiem bez dažādiem uzlabojumiem ir arī aizvērti drošības caurumi. Š ābrīža aktuālā versija ir WordPress 4.8, kura iznāca 2017. gada jūnijā.

    8. WordPress ir gatava mobilajam tīmeklim.

    Ja uzskatāt, ka jūsu klienti apmeklē jūsu mājas lapu tikai no pilnizmēra datora, padomājiet vēlreiz! Mobilā tīmekļa izmantošana kļuvusi ļoti populāra, un viedierīces pamazām izspiež klasiskos datorus. Īpaši tas attiecas uz jaunākās paaudzes cilvēkiem. Ja jūsu vietne neizskatās un nestrādā labi viedtālrunī vai planšetē, jūsu klienti neuzkavēsies, bet dosies kur citur.

    Daudzas WordPress tēmas ir izveidotas, lai prastu pielāgoties dažādām ekrāna izšķirtspējām un izmēriem. To sauc par responsīvo dizainu. Uz PC lapa izskatās kā parasti, bet uz viedtāltuņa tā automātiski pārkārtosies tā, lai ērti varētu veikt navigāciju, lai teksts nav jāpalielina, kas nozīmē, ka jūsu klientiem jūsu mājas lapas lietošana savā viedierīcē nebūs izaicinājums. Un arī WordPress panelis ir veidots, lai strādātu viedierīcēs tikpat labi kā pilnizmēra datoros, lai mājas lapas pārvaldīšana būtu viegli izdarāma no jebkuras vietas.

    [img]https://notepad.lv/userpix/22252_catchboxfreewordpressresponsivemagazinetheme2012_1.jpg[/img]

    Attēlā: responsīvais dizains

    9. WordPress ir laika gaitā pārbaudīta un nobriedusi platforma.

    WordPress attīstās jau vairāk nekā 10 gadu; pēdējās dekādes laikā tā tikusi attīrīta, pārbaudīta un paplašināta. Esot procesā tā attīstījusies par pasaules klases tīmekļa vietņu veidotājsistēmu.

    Ar tik lielu lietotāju skaitu nav jābrīnās, ka ir izveidojusies milzīga, aktīva un dāsna kopiena, kas sniedz atbalstu, apmainās ar idejām un veido WordPress tā, lai tā būtu vēl pieejamāka ikvienam. Jūs varat kontaktēties ar kopienu WordPress oficiālajā forumā vai personiski WordCamp pasākumos visā pasaulē.

    10. WordPress pieder atvērtā pirmkoda programmatūrai.

    Iepretī citiem mājas lapu veidošanas rīkiem WordPress ir ar atvērtu pirmkodu (Open Source) atbilstoši GPL licencei un līdz ar to brīva no komerciāliem ierobežojumiem un aizliegumiem. Tas nozīmē, ka jūs varat izmantot programmatūru, kā vien vēlaties un mitināt savu mājas lapu, kur vien to vēlaties. Un tas viss bez bažām, ka izmaiņas kāda cita biznesā būtiski ietekmēs vienu no jūsu biznesa nozīmīgākajām vērtībām. Ar to saistīts ieguvums ir tas, ka WordPress ekspluatācija izmaksā mazāk nekā komerciālas alternatīvas.

    Cits būtisks ieguvums ir tas, ka ikviens var pārbaudīt kodu un pārliecināties, ka tas nesatur slēptas lūkas (backdoor), ko tik ļoti iecienijuši hakeri un dažādu valstu specdienesti nesankcionētai piekļuvei.

    Jums pār savu mājas lapu ir pilnīga kontrole, ja izvēlaties WordPress. Kā biznesa īpašniekam, tas ir visbūtiskākais iemesls, lai izvēlētos lietot šo platformu.

    #330392
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Nu tūlīt iekomentēs šeit Betons, un tas būs viens no viņa retajiem komentāriem kuram es varēšu piekrist pilnībā!

    #330393
    Andron MacBeton
    Participant

    1. un 4. punkts ir klaja pļūtīšana.

    2. un 3. punkts ir nepareizi.

    Tālāk neiedziļināšos, reklāmrakstu ir sacerējis daunelis.

    Es gribētu redzēt to sekretāri-lietvedi-dizaineri, kura uztaisīs firmas lapu Wordpresā. Vienalga vai viņai ir Latvānijas diploms, vai Leiputrjas.

    #330394
    root
    Participant

    51,000 dažādu spraudņu. 52,000 no kuriem autori ir mucā auguši un caur spundi baroti. WordPress ir cancer.

    #330395
    darklight
    Participant

    Nu… WordPress principā ir labākais savam personīgajam blogam. Bet ko nopietnu tur stutēt…

    #330396
    Raibais
    Participant

    Tur ir daudz carumu, sakumam deres, bet visu informaciju var apskatit 3šā spersona.

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā