Microsoft apstiprinājis Windows 10 Pro for Workstations

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Microsoft apstiprinājis Windows 10 Pro for Workstations

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #163002
    samurajs
    Participant

    Jau jūnijā baumoja, ka Microsoft strādā pie jaunas Windows 10 versijas, kas domāta jaudīgām darbstacijām. Arī Notepad par to rakstīja. Tagad Redmonda oficiāli apstiprinājusi Windows 10 Pro for Workstations. Mājas lietotājiem šis Windows visdrīzāk nebūs vajadzīgs, bet jaudīgu darbstaciju īpašniekiem gan. Jaunā OS visai ievērojami atšķirsies no mums pierastās.

    Windows 10 Pro for Workstations Microsoft parūpējies par augstāku datu glabāšanas drošību ar failsistēmu ReFS (Resilient File System), kura ieslēgta pēc noklusējuma un optimizēta lieliem datu masīviem.

    NVDIMM-N atmiņas moduļu atbalsts palīdzēs saglabāt datus gadījumos, kad avārijas gadījumā darbstacija atslēdzas. Minētie atmiņas moduļi ir tikpat ātri kā parasti, bet pēc sprieguma atslēgšanas informācija no tiem nezūd.

    Komponents SMB Direct paaugstinās tīkla veiktspēju bez papildu procesora noslodzes, izmantojot tīkla adapterus ar attālinātu piekļuvi atmiņai RDMA (Remote Direct Memory Access). Tas varētu būtiski palielināt caurlaides spēju ātrgaitas tīklos.

    Kompānija paziņojusi, ka Windows 10 Pro for Workstations varēs darboties ar paplašinātu procesoru klāstu, piem. Intel Xeon un AMD Opteron. CPU kopskaits varēs sasniegt 4. Atļautais maksimālais RAM apjoms vispār ir astronomisks – līdz 6 TB. Operētājsistēmu varēs iegādāties jau šoruden.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_7902879_1.jpg[/img]

    #330838
    sisidra
    Participant

    Lai kā man to negribas atzit ,bet Microsoft raujas uz priekšu milzu soļiem.

    #330839
    uldics
    Participant

    Remote Direct Memory Access. Varu iedomāties kā neredzamie ļaundari jau berzē roķeles. Varbūt vajag vēl Remote Kernel Mode Calls, RKMC un caur SMB lai griežas. Nu tā, lai adminiem ērtāk. Un to apdeitu lai sūta uz CD, kopā ar čipsu paku.

    #330840
    GuntOn
    Participant

    NSA jau spiedz sajūsmā…

    #330841
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Nu nez vai ir tik traki ar to Remote DMA. Iespējams ka būs nodalīts kāds atsevišķs atmiņas reģions, kuram šis adapteris varēs piekļūt. NSA vajadzībām pilnībā pietiek ar Windows Update un telemetriju.

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā