Intel: 10 nm procesoru ražošanu pārcelsim uz nākošo gadu

Intel pārcels nākamās paaudzes 10 nm tehnoloģijas  procesoru masveida ražošanu uz 2019. gadu, un iespējams, ka pat uz gada otro pusi – tā finanšu atskaites sapulcē paziņoja ģenerāldirektors Braiens Kržaničs (Brian Krzanich). Iemesls ir pārāk mazais derīgās produkcijas iznākums šobrīd. Ražot brāķi nav izdevīgi, kaut arī pēc Kržaniča teiktā tas tiekot darīts, un nenosaukti pasūtītāji jau saņemot 10 nm Cannon Lake čipus. 2018. gada otrajā pusē tos piegādās datu centriem, bet īstā masveida ražošana sāksies tikai nākamgad. Kržaničs apgalvo, ka ar 10 nm izstrādi problēmu neesot: “Ja tās būtu bāzes funkcionalitātes problēmas, mēs vispār nevarētu piegādāt šo produktu.”

Līdz gada beigām Intel plāno uzlabot esošos 14 nm čipus. Vēl šogad izlaidīs jaunas produktu līnijas Whiskey Lake un serveru procesorus Cascade Lake. Pa to laiku konkurenti jau sekmīgi apguvuši 10 nm tehnoloģiju. Samsung veiksmīgi ražo populāros mobilos procesorus Qualcomm Snapdragon 835, bet Taivānas TSMC un AMD  šogad sola pirmos 7 nm čipus.

Neraugoties uz tehniskajām problēmām, Intel finanšu rādītāji 1. ceturksnī ir lieliski. Apgrozījums izrādījies 16.1 mljrd $, kas ir par 9% vairāk nekā pagājušā gada 1. ceturksnī. Savukārt tīrā peļņa ir 4,5 mljrd $, kas ir par 50% vairāk. Arī akcijas vērtība augusi par 53%.

 

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt