Windows 7 – vai tiešām jau pastāv?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti Windows 7 – vai tiešām jau pastāv?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #146479
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/bildes/atteli/20080127125133141.jpg[/imgl] Pēdējā laikā arvien vairāk tiek kurinātas kaislības ap “zilā putniņa” Windows Vista pēcteci – Windows 7 (Vienna aka Blackcomb). Lai arī 15. februārī iznākšot sengaidītās Vista SP1 oficiālā relīze, tomēr, kopumā ņemot, Microsoft jaunākā operētājsistēma ir uzskatāma par izgāzušos. Par to liecina kaut vai atteikums pielietot to Pekinas olimpisko spēļu organizācijā.

    Uz spēles ir likts daudz. Ne tikai miljardos mērāma naudas summa, bet visa Microsoft labā slava. Tāpēc Bila&Co. vēlme reabilitēties ir pašsaprotama. Jau ir lasāms, ka Windows 7 beta parādīšoties jau šā gada beigās, bet RC – 2009.gada sākumā. Cik šīs ziņas patiesas – pārbaudīt nav iespējams, jo Microsoft ietiepīgi klusē un nekādu informāciju nesniedz.

    Tostarp varam pieļaut, ka nelegāla informācijas noplūde kārtējo reizi ir noticis fakts, un Windows 7 Milestone 1 jeb alfa versija ir nonākusi apgrozībā.

    Tālāk sekos neliels anonīma lietotāja apraksts, kā viņš testējis Windows 7 Milestone 1 build 6.1.6519.

    Patiesība vai feiks – katrs var izvērtēt pats:

    “Š ajās brīvdienās man izdevās paspēlēties ar jauno build… bet nācās vilties.

    Uzstādot uz mājas PC, sistēma palūdza instalēt SATA draiverus (dīvaini, Vista tos nekad neprasīja, jo mani HDD BIOS’ā uzlikti kā IDE). Pēc draivera ielādes no flash’a sistēma beidzot instalējās. Bet pēc 1. restarta to vairs navarēja palaist.

    Uz portatīvā sistēma lieliski uzlikās, bet tur nebija videokartes atbalsta. Pēc daudziem mēģinājumiem man apnika, un Aero tagad nestrādā.

    Interfeiss ļoti līdzīgs Vistai, ja būtu videodraiveris, iespējams, ka redzētu vēl kādus efektus. Sistēma ļoti draudzīga lietotājam un patērē mazāk kā 480 MB RAM.

    Gadgets tagad integrēti Explorer’ī. Pietiek ar labo peles pogu uzspiest uz desktopa un izvēlēties “Add gadget” vai “Hide gadget”. Parādījies jauns gadget – Windows Media Center, tas rāda informāciju par WMP atskaņoto. Tajā pat menu virs “Personalization” ir “Display”, tanī pa tiešo var mainīt DPI uzstādījumus. Tas viss izskatījās stipri labāk nekā Vistai.

    Izvēlnē “Start” parādījušās podziņas pretī katram elementam. Klikinot uz tām, var elementu pieslēgt panelim vai atslēgt no tā. Meklēšana Explorer’ī tagad rāda, kurā vietā patlaban atrodies. Un var mainīt meklēšanas loga izmērus.

    Fontu mapē parādījušies XAML fonti (saukti “Composite Fonts”). Iespējams, ka WPF šajā relīzē būs ievērojamāks. Žēl, ka nestrādā Aero, varbūt ievērotu vēl ko interesantu.

    Pievienota jauna programma “XPS Viewer” – arī, starp citu, nekas sevišķs.

    Bet kas interesants parādījies – atsauksmju servisprogramma! Un šajā atsauksmju programmā uzskaitīti Windows 7 “pīlāri”!

    Izskatās, ka šai relīzē uzsvars tiek likts uz precīzo tjūningu kā ar XP, nevis radikāliem tehnoloģiskiem jauninājumiem kā tas bija Windows 2000. “Network Aware” ar uzlabotiem tīklu detektēšanas instrumentiem. “Account Live” – IE grāmatzīmes un settingi glabāsies uz centralizēta servera, cilvēks tiks tiem klāt no jebkura PC.

    Datu saglabāšana no gadgetiem. Jauni Paint, Calculator, WordPad ar WPF lietojumu. Sistēma uzstādāma 10 minūtēs un nepieciešams tikai 1 restarts. Instant streaming. Uzlabota akumulatora lietošana.

    Vai, kā varēju aizmirst? Jauns bootscreen! Pilnekrāna bootscreen, kas sastāv no Vistas tipa log-on attēla un stara, kurš no apakšas skrien pa visu ekrānu. Izskatās labi, bet man atgādina Win9x (kopš XP laikiem “mēs sēžam tumsā”, tā kā izbrīnījos, tādu spilgtu bootscreen redzot).”

    [img]https://notepad.lv/bildes/atteli/20080127125213447.jpg[/img]

    #174925
    gurkic1
    Participant

    Katrā ziņā interesanti, cerēsim ka tas ka tikai 450mb RAM patērē ir tiesa, vistu kūts manuprāt lieto pārāk daudz tapēc nav bijusi nemaz vēlēšanās viņu uzstādīt.

    EDIT: Mazliet ieinteresēja šis , sāku meklēt google par šo, atradu vienu warez saitu kas ķip piedāvā novilkt tādu apha versiju, pašam gan neizdevās bet nu https://www.fulldownloads.us/free-full-download-windows+7+alpha-crack-serial-keygen-torrent.html

    #174926
    DMG
    Participant

    “Vienna aka Blackcomb” pričom te aka ? :^)

    #174927
    msh
    Participant

    Nav jau teikts, ka reāli arī būs šitāds 😉 Cik cilvēku ir dzirdējuši par Windows Neptune? Tas bija viens no četriem ms lielajiem, pārtrauktajiem projektiem, un vienīgais no tiem četriem, kas nonāca līdz beta versijai, tā alternatīvais nosaukums – windows 2000 home edition 😉 Windows Neptune cirkulē p2p tīklos, es intereses pēc nesen novilku, bet vel neesmu nekur uzmetis. Neptune projekts tika pārtraukts tā, ka [laikam 1999. gadā] pēc ziemassvētku brīvdienām windows neptune grupu izkomplektēja un viss – tā nu mājas lietotājiem nācās lietot windows me.

    #174928
    norcha
    Participant

    Redzēs kā būs, tik žēl ka no Microsoft tāds klusums, nepatīk dzīvot neziņā. 🙂

    #174929
    memorex
    Participant

    Bet loģiski, tagad visur tiek reklamēta krāsainā Vista, nevar uzreiz reklamēt ka būs Windows 7 (varbūt) tad neviens to vistu nepirks :money:

    #174930
    Mad182
    Participant

    Nedomāju, ka MS tā nu ņems un reklamēs nākamo projektu, kamēr vēl vista nav nopietni ņemama. Un nedomāju arī, ka tur būs kaut kas revolucināri jauns, gan jau atkal uzlabots blingblings. Tika ātri viņiem nekas nenotiek. Ja atceramies, kad parādījās pirmās vistas (toreiz nosaukumā bija longhorn) alfa/beta/vvz relīzes. Pagāja vairāki gadi līdz īstajai vistai. Un kas tad tur tika ļoti ir mainījies, salīdzinot ar win xp?

    Tāpēc arī nebrīnos, ka kaut kādi win 7 buildi pastāv, tikai, zinot M$ tempus, līdz gala versijai un veikalam tiem vēl tālu.

    Un galu galā – who cares?

    #174931
    Mr.Death
    Participant

    Cik dzirdēju, Microsoft gan pats noraida to ka jau ķērušies pie Viennas. Tā tik varētu būt tāda pagrīdes māžošanās, jo es esmu pilnīgi pārliecināts, ka visi tur tagad ir sakoncentrējušies uz Vistas pilnveidošanu.

    XP jau praktiski ir ideāls. Būtu veči ieintegrējuši jaunākos SATA draiverus savos XP diskos vispār būtu klase 🙂

    #174932
    msh
    Participant

    Ideālais akmenslaikmeta XP… [img]https://www.audi-style.lv/forum/images/smiles/crazy1.gif[/img] Mēs dzīvojam 21. gadsimtā, starp citu [img]https://www.audi-style.lv/forum/images/smiles/icon_wink.gif[/img]

    #174933
    usins
    Participant

    Microsoft nenoliedz, ka viņi kaut ko tādu dara. Pat oriģinālajā mājaslapā un wikipedia ir atrodama infa par šo, protams wikipedijai nevar 100% ticēt. Bet plānots izlaist tautās 2010 gadā jauno lolojumu.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā