Windows piedāvās jaunu Smart App Control drošības rīku

Līdz ar Windows 11 atjauninājumu, kas plānots šogad, Microsoft pievienos jaunu drošības rīku, kas palīdzēs aizsargāt lietotājus no vīrusiem un citām ļaunprātīgām programmām.

Kā liecina jauna ziņa Windows Insider blogā, programmatūras gigants šobrīd strādā pie jauna drošības rīka, ko dēvē par Smart App Control. Jaunais drošības rīks neļaus datorā instalēt neuzticamas vai potenciāli bīstamas programmas.

Vīrusi un bīstamas lietotnes var palēnināt ierīces darbību, rādīt reklāmas, mainīt vēlamo meklētājprogrammu, instalēt citu programmatūru un daudz ko citu. Smart App Control mērķis būs apturēt šo programmu darbību, nodrošinot, ka tās nemaz netiks instalētas ierīcē. Lai gan var būt grūti izlemt, kuras programmas ir nevēlamas lietotāja datorā, Microsoft ir izstrādājusi veidu, kā automātiski atklāt un atzīmēt tās.

Smart App Control sākotnēji tiks konfigurēta novērtēšanas režīmā. Veicot novērtēšanu, drošības rīks nosaka, vai tas var palīdzēt aizsargāt datoru, netraucējot lietotāja ikdienas darbībām. Ja drošības rīks to apstiprinās, tas ieslēgsies automātiski. Kad jaunais rīks būs ieslēgts, tas skenēs programmas, kuras lietotājs vēlas instalēt. Pārbaudot vai izstrādātāji ir parakstījuši programmu, izmantojot ciparsertifikātu, un apstiprinājuši savu identitāti, drošības rīks nosaka, vai programma ir droša.

Ja paraksts būs derīgs, programmu varēs instalēt. Ja paraksts nebūs derīgs, drošības rīks sadarbosies ar Microsoft Defender, lai veiktu detalizētāku skenēšanu un noskaidrotu, vai programma ir droša. Nedrošas un potenciāli bīstamas programmas tiks atzīmētas ar karodziņu un bloķētas.

Avots: TechRadar

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

One Response

  1. Privatajiem izstrādātajiem kas veido programmas var nebūt sertifikāta. Parasti kas kaut ko maksā un bieži neperk sertifikātu, ja tas nav obligāti. Man jau liekas ka rīks neko nemainīs jo windows os ir bijis trusted un untrusted iebūvēts, parasti atslēgts lai galvu nejauc.

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt