Grāmatu vietā virtuālais mācību centrs

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Grāmatu vietā virtuālais mācību centrs

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #149479
    Atlets
    Participant

    [imgl]https://bildites.lv/images/aws28w8bzw5m0vip0hk.jpg[/imgl]Mācību iestāde “Cushing Academy” (Masačūsetsa, ASV) plāno atdot cilvēkiem vai arī vispār likvidēt 20 000 grāmatu, kā arī ieguldīt 500 000 dolāru virtuālā mācību centrā. Jaunajā centrā būs platekrāna televizori, kuros būs redzama informācija no interneta, tāpat arī būs mācību kabīnes, kurās paredzēts studēt, izmantojot portatīvos datorus.

    Protams, netiek aizmirsts arī par grāmatām. Skolas vadība tērēs desmit tūkstošus dolāru interneta vietnē Amazon.com un Sony elektronisko lasītāju iegādei, lai aizvietotu līdzšinējos bibliotēkas grāmatu krājumus. Skolas direktors Džeimss Treisijs sacīja, ka jaunā sistēma dos studentiem iespēju ātri piekļūt miljoniem dažādu grāmatu. “Kad es skatos uz grāmatām, es redzu novecojušas tehnoloģijas – gluži kā agrāk pirms grāmatām bija ruļļi. Mēs nemēģinām novirzīt skolēnus no grāmatu lasīšanas. Mēs sekojam līdzi tehnoloģiju attīstībai – šo mēs redzam kā jauno modeli 21. gadsimta skolai,” piebilda direktors.

    Direktors Džeimss Treisijs topošajā mācību centrā

    [img]https://cache.boston.com/resize/bonzai-fba/Globe_Photo/2009/09/03/1252032763_1917/539w.jpg[/img]

    Avots 1

    #210519
    usins
    Participant

    Emz, nu ja dabū normālus grāmatu attēlotājus- amazon reader vai kā tru bija, tad vēl apsveicama lieta, jo no monitora nolasīt 500 lpp man liekas truli un uzreiz vienkārši ar īlēnu izbakstīt sev acis un pāriet uz audio grāmatām, kaut arī es dod priekšroku reālai grāmatai, labāk paliek atmiņā.

    #210520
    daGrevis
    Participant

    Nu atdod gan tās vecās grāmatas nevajadzētu… 🙁

    #210521
    izredzētais
    Participant

    žēl, ka cilvēks tik zemu vērtē grāmatas..

    kādus tik brīnumus no cilvēka nesagaidīsi, kurš skatoties uz grāmatām redz dajebkādas tehnoloģijas … 🙂

    #210522
    Creep
    Participant

    Grib lai jaunaa paaudze visi ar 1cm biezaam brillem staigaa?

    #210523
    janis87
    Participant

    nu laba ideja tā nav, es atbalstu grāmatas elektroniskā veidā tikai kā rezerves variantu. Cilvēka acis nogurst ilgi lasot no monitora, jo monitors izstaro nedabīgu gaismu un tās ilgstoš uztvere nogurdina aci, bet grāmata gaismu atstaro, kas ir gabīgs process un acis nogurdina mazāk

    #210524
    samurajs
    Participant

    Atbalstu domu, ka bibliotēku lasītavās jābūt visu grāmatu elektroniskām kopijām (ērta, momentāla piekļuve). bet papīra oriģinālus likvidēt gan nebūtu prāta darbs.

    #210525
    deivs001
    Participant

    Pasākums vērtējams ar pluss zīmi, jo šādi, nekad nebūs situācijas, ka kāda grāmata ir nedabūnama, jo to daudzi nav atnesuši un uz vietas tādas nav.

    Ja tās 20000 grāmatas likvidē, tad vismaz atdod kādai citai bibliotēkai, kuras grāmatu apjoms mazāks, lai gan atdošana studentiem arī laba lieta.

    #210526
    feiks
    Participant

    Lasītgribētājiem tiks grāmatas, bet studentiem – materiāli un tehnoloģiju priekšrocības. It’s a win-win.

    #210527
    mrrr
    Participant

    amazonam būs naudiņš 🙂

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā