Tests: HP LaserJet 100 color MFP M175a – izdevīga printēšana

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Testi Tests: HP LaserJet 100 color MFP M175a – izdevīga printēšana

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #155429
    shady
    Participant

    Agrāk vai vēlāk, bet pienāk brīdis, kad rodas vajadzība ko izprintēt, un tad tiek pieņemts lēmums par printera iegādi, tad nākošais solis ir neapjukt lielā piedāvājuma gūzmā un saprast to, kas tev īsti ir vajadzīgs. Jāizlemj kādam mērķim tas tev kalpos un vai tas būs darba zirgs, vai tikai mājas aksesuārs, kurš pa retai reizei tiks ieslēgts. Ja esi fotogrāfiju cienītājs, kurš grasās printēt savus mākslas darbus, tad ir skaidrs, ka izvēle krīt uz foto printeriem, bet ja ikdienišķām mājas vajadzībām, tad derēs kas no lētā gala printeru piedāvajuma. Toties šodien parunāsim par to, ja drukāšana ir tava ikdiena un neatņemama darba sastāvdaļa, piemēram, esi nodibinājis mazu uzņēmumu, kurā bez uzticama darba zirga neiztikt. Tad nu ir jāizdara izvēle – izvēlēties kādu biroja tintes printeri vai skatīties uz lāzerdrukas tehnoloģijām. Es ieteiktu izvēlēties lāzernieku, un viens no pamatojumiem būtu lētākas drukāšanas izmaksas, bet tam ir arī daudzas citas priekšrocības, bet par visu pēc kārtas.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_kopskats__prieksa_1.jpg[/img]

    Tā nu uz testu paņēmu lāzerprinteri no HP jeb precīzāk: HP LaserJet 100 color MFP M175a. Konkrētais printeris izmanto kārtridžus ar 126A numuru. Š im printerim ir diezgan interesanta sistēma, jo tam ir pa krāsām sadalītie kārtridži jeb toneri. Tie ieliekas tādā kā karuselī, kuru ar pogas palīdzību var rotēt. Esmu vienmēr atbalstījis dalīto krāsu toneru sistēmu, jo tad vajadzības gadījumā var piepirkt klāt trūkstošo krāsu, nevis mainīt visu, ja kāda krāsa aptrūkstas. Atsevišķi pa daļām tie iedalās šādi:

    – Melnais: CE310A

    – Zilais: CE311A

    – Dzeltenais: CE312A

    – Purpura sarkanais: CE313A

    Vadoties no interneta veikaliem Latvijā, tad katra kasete maskā ap 30 Ls. Tas nozīmē to, ja vēlamies sev pilnu komplektāciju ar ko printēt gan krāsainu, gan melnbaltu druku – nāksies rēķināties ap 120 Ls (cenas dotētas ar 2011.gada novembri).

    No pirmā skata tas liekas šausminoši dārgi, bet ja parēķinām izmaksas un salīdzinām kaut vai ar kādu tintenieku, tad saprotam, ka ir vērts ieguldīt, kas ilgtermiņā atmaksājas. Melnais toneris nodrošina ap 1200 lapu izdruku, bet krāsainie – ap 1000. Tad mazliet parēķinam un nonākam pie rezultāta, ka 1 melnbaltā lapa izmaksā ~ 0,025 Ls. Kā arī saprotam, ka kārtridži pēc tam ir uzpildāmi, un tas izmaksā lētāk nekā nopirkt jaunu, kā arī krāsainie parasti netiek lietoti tik intensīvi, līdz ar to viņu maiņa ir krietni vien retāka, bet par to ne šajā rakstā.

    Krāsainais prieks sanāks vairāk kā 3 reizes dārkāks, jo krāsainam attēlam parasti ir vajadzīgas visas 3 krāsas. Bet bez līgumiem, rēķiniem, vēstulēm un citiem dokumentiem, uzņēmumam vai individuālam komersantam agri vai vēlu rodas vajadzība gan pēc prezentācijas materiāliem, logo, bukletiem un tamlīdzīgām lietām, kuras melnbaltā krāsā neizprintēsi.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_pogu_panelitis_1.jpg[/img]

    Patīk, ka printera pogu panelītis satur galvenās funkcijas, bet ekrāniņš ir diezgan maziņš un melnbalts. Toties ērti var pārskatīt katras krāsas atlikumu tonerī un nav jābakstās pa programmatūras režīmiem. Kā bonusu pie ērtuma var pievilkt arī to, ka panelītim var regulēt arī slīpumu.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_pogu_panelitis__regulejams_1.jpg[/img]

    Pats printeris ir diezgan masīvs (441 x 480 x 441 mm), un svars nebūt nav pārsteidzošs (16,2 kg) kā jau nopietnākai drukmašīnai. Š ī iekārta ir izstrādāta, lai uzņēmums varētu iegādāties pēc iespējas “viss vienā” risinājumu, jo šajā eksemplārā tiek apvienots printeris ar skenera un kopētāja funkcijām. Š…emot vērā arī tā cenu, kura pie mums svārstās ap 160 Ls, tad tas nav nemaz slikts piedāvājums tādam verķim.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_kopskats__atverts_1.jpg[/img]

    Patika tas, ka nav jāmeklē draiveru disks vai instalācija internetā – printerī ir jau iebūvēti draiveri windows sistēmai. Atliek tikai pievienot vadus un no printera uzlikt nepieciešamo programmatūru. Tā kā printerim ir arī tīkla savienojums, tad varam šo printeri saslēgt tīklā, kas uzņēmumā būtu diezgan labs risinājums, vadoties no specifikas.

    Draiveru instalācija ir pavisam vienākrša un nekādas priekšzināšanas nepieprasa – pēc principa: spied “next”, “next” un “finish”.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_001_install_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_002_install_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_005_install_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_007_install_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_008_install_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_009_install_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_010_install_1.png[/img]

    Nākošais svarīgais pieturas punkts – kvalitāte! Kāda jēga, pat no lēta printera, ja izdrukājamie materiāli nekam neder? Ar tekstu problēmām nevajadzētu būt pat vislētākajam printerim, bet kā tad, ja rodas vajadzība pēc kā vairāk? Tāpēc veicu printēšanas testu un šeit var aplūkot rezultātus:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_scan_krasas_1.jpg[/img]

    , )

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_scan_taurenis_1.jpg[/img]

    , )

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_scan_daba_1.jpg[/img]

    , )

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_scan_aplis_1.jpg[/img]

    , )

    Protams skenēšanas procesā kvalitātē ir zudums, bet skatoties uz izprintēto, varu teikt tikai vienu – kvalitāte ir lieliska! Saskatāmas sīkas nianses un salīdzinot krāsu gammu var just iztrūkumu krāsu pārejā, bet aplūkojam vienkārši attēlu (nevis ar lupu skatāmies uz testa bildēm), tad to pamanīt nevar, un tas ir tieši tas, ka ir nepieciešams ikdienas lietošanā. Un lai iegūtu kvalitatīvu krāsainu attēlu, nevajag nemaz foto papīru, attēls ir baudāms arī uz parastā papīra tipa, ko nevarētu attiecināt uz tintes printeriem, jo sanāktu tikai ķēpājums.

    Tehniskie parametri:

    Paredzētais printēšanas cikls mēnesi: virs 20 000 lapas (HP ieteiktais: līdz ~ 1000)

    Printēšanas kvalitāte (melnbaltā / krāsainā): 600 x 600 dpi

    Procesors: 600 Mhz

    Atmiņa: 128 MB

    OS: Windows / Linux / MacOS

    Papīra krātuve: 150 lapas (izejošais: 50 lapām)

    Atbalstāmie papīra izmēri:

    — A4

    — A5

    — A6

    — B5 (ISO, JIS)

    — 10 x 15 cm

    — pastkarte (JIS – arī dubultā)

    — aploksnes (DL, C5, B5)

    — manuāli: 76 x 127 to 216 x 356 mm

    Skenera izšķirstpēja: 1200 dpi

    Skenēšanas formāts: PDF, JPEG, TIFF, Bitmap, PNG

    Skenera ātrums (melnbaltajā režīmā): 14 lapas minūtē

    Kopētāja izšķirtspēja: 300 x 300 dpi

    Kopētāja ātrums (melnbaltajā režīmā): 16 lapas minūtē

    Kopētāja ātrums (krāsainā režīmā): 4 lapas minūtē

    Kopiju skaits: 99

    Secinājums:

    Nav slikts risinājums ne tikai uzņēmumam, bet arī cilvēkam, kuram aktīvi jāprintē. Taupības nolūkos izvēlēties lāzredrukas risinājumu ir pareizais ceļš, bet nāksies ieguldīt lielākus līdzekļus visu toneru komplektam, bet tas laika gaitā atmaksāsies. Tā kā šī ir daudzfunkciju iekārta, tad izlīdzēs arī dažādu dokumentu, attēlu pārveidošanai elektroniskā formātā, kā arī piedevām kopētājs kopiju pavairošanai. Iekārta ir samērā klusa un to darbināju pat nakts laikā, kad bērni tajā pat istabā saldi gulēja – neizjutu arī diskomfortu ātruma ziņā. Visā visumā atsaucos par šo iekārtu pozitīvi un 160 Ls (cena dotēta ar 2011.gada novembri), ko piedāvā mūsu interneta veikali ir tīri pieņemama kā ieguldījums savā uzņēmumā vai ikdienas darba vajadzībām.

    #278882
    pilsonis.zarins
    Participant

    “Š im printerim ir diezgan interesanta sistēma, jo tam ir pa krāsām sadalītie kārtridži jeb toneri.”

    vaitad ir arī lāzerprinteri ar “nesadalītām” krāsām? 🙂

    #278883
    Nelabojams
    Participant

    Vovo, nekad un nekur neesmu redzējis lāzernieku, kam visas krāsas būtu vienā kasetē 🙂

    1000 lapas ar vienu kaseti tomēr ir maz, ja puslīdz nopietni darba apjomi. Piemēram, pilnai teritorijas plānojuma dokumentācijai tas ir nodevums vienam – diviem klientiem.

    Tā jau daikts visai tīkams. BET. HP vienmēr ir mācējis taisīt labus dzelžus un man sirds allaž ir silusi uz tiem raugoties. Tomēr pēdējā laikā esmu atteicies no HP viņu drausmīgās programmatūras dēļ.

    Piemēram, ploterim (!) man noklusēti papīra formātu izvēlnē tiek piedāvāti desmitiem japāņu un korejiešu aplokšņu (aplokšņu – lielformāta drukas iekārtai!!) formātu, bet lietojamie lielie formāti pazūd kaut kur starp tiem vai pat vispār ar rokām pēc lapas izmēra jāiestāda. Izveidoto formātu saglabāšana arī kaut kāda pēc sētas mietiem – kad programma grib, tad saglabā, bet citreiz pēkšņi nē un nē. Turklāt nevar saglabāt atsevišķi lapas formātu, bet tikai kopā ar citiem režīmiem. Kam paredzētās 5 custom format vietas ir stipri nepietiekami.

    Skanneru softs kādreiz bija mazliet niķīgs iesilšanas režīmam, bet citādi labs – ērts, fleksibls; tagad pat it kā normālam biroja klases aparātam kaukādi drausmīgie mājsaimnieču defaulti un kaut ko izmainīt (ne vienmēr saglabājami) var tikai rokoties caur trejdeviņām izvēlnēm.

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā