Pusdienas, Jūsu receptes

Sākumlapa Forumi Citas tēmas Viss pārējais Pusdienas, Jūsu receptes

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 21 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #159473
    RicoPico
    Participant

    Sēžu. Gribās ēst. Pētu internetos visādas garšīgas receptes un secinu, ka nav ne jausmas ko lai uztaisa.

    Ko IT cilvēks ēd? Pastāsti par savu ēdienkarti! Novērtēšu arī kādu labu recepti.

    Pats cienu diezgan asus ēdienus. Sarkanais un zaļais Tobasco manā ledusskapī ir obligāta vērtība. Bekona pica ar jalapeno un tomātu biezzupa ar Grieķu pipariem vispār ir Dievu ēdiens. Bet visu laiku asumus taču nevar ēst… No tradicionālās virtuves dievinu vārītus kartupeļus ar biezpienu krējumā un marinētu siļķi- To laikam sapratīs tikai Padomju laikā dzimušie. 😀

    Tātad- ko ēd Tu? Iesaki pusdienām kaut-ko!

    #306930
    samurajs
    Participant

    Uz internetos atrodamām receptēm īpaši paļauties nevajadzētu; ne viss tur ir ēdams. Š odien pusdienas dzīvesbiedre gatavo – iegāju nopeilēt 🙂

    Tātad Latvijas cūkas krūtiņas šķēles tika apceptas pannā (nav vēlamas Hilton Food cūkas no Polijas, kas ar zivju miltiem barotas). Tad sautētas katlā ar daudzām garšvielām un Spilvas “Gruzīnu” adžiku, pievienojot saldo krējumu. Klāt būšot kartupeļi un salātu asorti (kas nu RIMI dabūjams).

    #306931
    ruukjis
    Participant

    Par cik ēst gatavošana ir viens no maniem hobijime, tad ēdinkarte bija plaša – sākot no dažādām zupām un beidzot ar visādiem eksotiskiem ēdiniem, kuru receptes tapa grozoties pa lielveikalu un randomā metot produktus iepirkuma grozā. Ir, protams, receptes kuru pamati tika aizgūti no dažādiem recepšu portāliem. Lai nu kā esmu gardēdis, kuram patīk šiverēt pa kastroļiem

    BIJA, tāpēc, ka šobrīd sievai dēļ mazuļa ir uzlikta stingra diēta un es solidaritātes pēc arī aprobežijos ar sojas mērcē vārītu gaļu, putrām un zaļajiem salātiem.

    EDIT:

    Vienīgie ēdieni, kurus negatavoju ir saldie… vienkārši negatavoju un viss.

    #306932
    root
    Participant

    Nevaru neiespamot: https://lindagatavo.lv/ 😀

    #306933
    nevertell
    Participant

    Tur jau sievišķis gatavo, bet RikoPiko, cik noprotu, ir vīrišķis. Viņam vajag https://www.fotoreceptes.lv

    #306934
    Foxsk8
    Participant

    Kodera ēdienkarte:

    1. No rīta ēdu 3 cigaretes, kafijas krūze (baltā kafija)

    2. Pusdienās tiek iemocīts kāds jogurts, uzcepta kāda ola, ja tiek cepta ola, tad tur tiek piejaukts viss, kas mājas ir (desa, speķis, sīpoli, siers, tomāti, gurķi utt..) tāds sacepums beigās sanāk uz 10 min.

    3. Launagā tiek apēsts kāda maizes šķēle, labākā gadījumā, bet ja aizsēžas tad kārtīgi tiek ēsts vakarā, tad atkal droši vien tiek veidota ola, ja ir slinkums priekš kā advancēta, olas vietā bieži vien ēdu pelmeņus (cepti vai vārīti – ēdu jo garšo, nevis ka neko citu nopirkt nevarētu).

    4. Vakarā noteikti ja ir bijusi dranķīga diena tad 4 ali tiek nolocīti.

    P.S Ja gadienā nav vispār laika nekam, tad tas viss tiek salikts vienā reizē paša vākarā ar visu ēšanu, olām un alu 😀

    Brīvdienās gan tiek veidots patiešam kas advancētāks, atkarībā no laika, dienas, laikapstākļiem – tiek kaut kas grillēts un dzerts alus. Ja aukstāks arā, tad parasti tiek ceptas karbonādes, kartupeļi, utt…

    Bet tā kā bieži vien 6dienā ir slinkums sēdēt pie plīts (tb iekšā), tad parasti braucot gar veikalu tiek paņemts kaut kas pusgatavs, piem tur kotletes, gaļa, vistas, etc un tās tiek vienkārši uzceptas un apēstas.

    Zupas neēdu vispār.

    Tā kā, drīz jau kaut kāda kunģa zarazā man vajadzētu iedzīvoties.

    #306935
    Nelabojams
    Participant

    Ēdu gandrīz visu, kas pārlieku stipri neturas pretī. Mīļākie ēdieni – kartupeļi vai griķi ar kaut kādām gaļām… sevišķi cienīti ir gaļas rolmopši. Siļķe kažokā (sieva brīnišķīgu taisa). Pats negatavoju, neaizrauj kaut kā. Izņēmums ir salāti, kurus gatavoju ļoti vienkārši: sagriež/sarīvē visādus zaļumus, saknes un ar krējumu (eļļa fuj). Dažreiz top arī kādi saldie ēdieni – pankūkas, vasarā – paštaisīts saldējums.

    Ikdienas ēdienkarte: brokastīs sviestmaizes (mīlu te dažādību), biezpiens, vārītas olas; pusdienās, kad esmu viens mājās – veikala pankūkas, pildītas ar biezpienu vai gaļu, labas sardeles, cīsiņi (ja pacenšas, var atrast labas kvalitātes). Vakariņās kaut kāds sīks našķis, bet bieži tās nemaz neēdu, it īpaši, ja pusdienas paēstas tā pavēlāk. Pudele alus vakarā gan gandrīz obligāta, kas tiek izlietota komplektā ar dienas vienīgajām 1 – 2 cigaretēm.

    Īpašās delikateses: nēģis, kalmārs un tamlīdzīgi jūras briesmoņi, dažādā veidā pagatavoti vai pat vienkārši no bundžas/kārbas, un dažādi rieksti. Pastāvīga vieta ēdienu kartē ir visdažādākajiem sieriem, ieskaitot pelējušos un smirdīgos (jo vairāk, jo labāk).

    Svētdienās pa reizei aizbraucam līdz tuvējam krogam papusdienot, bet tas ir pārēšanās risks.

    #306936
    Foxsk8
    Participant

    TB un recepte no manis varētu būt par tām pašām ceptām olām:

    Nosaukums: Eat or not 😀

    Sastāvdaļas:

    1. 4 olas

    2. Neliels siera gabals

    3. Krējuma čipsi, mazā paka (var izmatot arī kādu citu čipsu garšu, bet ar citām neesmu testējis)

    4. Ķiploku mērcīte (ir tāda nopērkama, baltā pudelē)

    5. Dārzeņi pēc izvēlnes, var likt klāt lokus, un tomātus.

    Š o recepti nejauši uzradīju kad mājas nekā nebija, un biju pamatīgā palī, kad kunģis lika par sevi manīt.

    Process: Viss tiek cepts, sākumā tiek liktas olas un tai pašā laikā uzreiz tiek rīvēts virsū siers. ÄŒipsi no pakas tiek izņemti, sabersti rokās cik vien smalki var, un bērti virsū sieram. Visu samuļā, nedaudz apcep un ņem nost. Tālāk uz šķīvja uzliekam to visu virsū uzberam lociņus, piegriežam svaigu tomātu un to visu aplejam ar ķiploku mērci.

    Ja prasās mērces, man parasti iet kombinācija: majonēze, kečups un sinepes kopā, tb iegūsim kaut ko līdzīgu hotdoga mērcei, kad viss ir kopā. Tad pēc izvēlnes var šo mērci lietot.

    Neiesāku lietot kopā ķiploku mērci ar šo 3in1 mērci.

    #306937
    LooNeY
    Participant

    😉 Ja nav slinkums un ir laiks, tad uztaisīt var jebko no A-Z, Tā kā standarta latviešu katupeļi,rīsi vai makaroni ar standarta cik no ”latvijas” audzētas gaļas visvisādos veidos – sautēta, cepta vai karbonādveida ir jau tā līdz kaklam pieriebies, tad kopš gada sākuma esmu pavilcies uz āziešu virtuvi, tā kā latvijā normālu ne dārgu āziešu virtuvi nevar nobaudīt ārpus mājas(Overrated Gan Bei un visvisādi šušī neskaitās) Š ajā iestādē var tikai iedzīvoties galvassāpēs no reiķina ja aiziet ar visu ģimeni, bet iznākumā atnākot mājās joprojām ko gribas, tad cenšos vismaz 1x nedēļa ko pagatavot no āziešu virtuves atrodot internetā interesantas un vilinošas receptes.. vietnes cerams, ka nevajag tev listēt… 😀

    Vispirms izmeiģinājuma versiju uztaisu (izreiķinu un nopērku vajadzīgos ēdiena materiālus priekš 1porc. jo visādas garneles u.c. pie mums ir mega ekskluzīvā lieta un tiek pārāk dārgi uzcenota) un ja beigās ir ēdams, tad var taisīt pusdienām ģimenei un plāns top arī realitātē.

    Protams katru dienu nav laiks ņemties stundām pa virtuvi. Tapēc taisu ēdienu tā lai pusdienas ir uz ~, maks. 4dienām.. Uzmet uz pannas vai ielej mazākā katliņā pasilda un ēd… Normālu zupas katlu uzvāra, uzsautē kādu štovejumu u.t.t cenšos dzīves ēdienkartē katru nedēļu ieviest ko jaunu… Bet ko teiksim var izgudrot no kartupeļu pagatavošanas? – Cept, vārīt, sautēt vai fritēt…. 😉

    PROTAMS IT dzīvē neizpaliek bez ‘ieskrietuves’ ēdieniem, un šad tad nogrēkojos, bet pārsvarā cenšos ēst sabalancēti pareizi 😀 kaut vai neesmu baigi muskuļotais un atdzīšos – ir liekais svars…

    😉 No ‘mikrenēm’ turos pa gabalu… Tādu neesmu lietojis kopš mikreņu ēras… Mājā vēl griešas Samsungs un nav izsviests ārā, varbūt 1x ik pa pāris dienām tiek ieslēgts… edienu tur kategoriski nesildu un arī cenšos citiem iestāstīt, jo negaršo tas apstarotais uzturvērtības bezvērtīgais ēdiens pēcāk….

    P.S. iespamošu – https://rasamalaysia.com/ te ir interesantas āziešu virtuves receptes..

    Teikšu atklāti šinī valstī grūti atrast dažreiz kādu sastāvdaļu priekš tādas virtuves, jo žēl, bet mūsu valstī ir šaurs ēdienu loks… Talāk par kartupeļiem, šašliku un karbonādēm mūsu cilvēkiem nevajag ņemot viduvējo statistiku ko var novērot veikalos….

    Esmu dzīvojis un strādajis centrāleiropā.. lai neizplūstu garā jo garā strāstā – tur cilvekiem ēdienu loks ir DAUDZ plašāks nekā pie mums un visu ko vēlies var atrast vai vienā vai otra lielveikalā… A pie mums no vienas polijas bāzes plūst tās lētākās standarta preces uz visiem veikaliem…

    #306938
    RicoPico
    Participant

    Nav jau tik būtiski kādas rokas ir pie šprices- vīrieša vai sievieša. Galvenais jau ir ideja. Interpretācija, protams, katram sanāk sava. Š ad un tad notecinu slienu gar šo lapu: http://www.uwagatavo.wordpress.com

    Un kā smejies, labākie pavāri, tomēr, esot vīrieši. Paskat- Sirmais; Rītiņš; tas tur šefpavārs no Bibliotēkas Nr1- aizmirsu kā uzvārds, Melnajos Mūkos Vecrīgā arī šiverē ģeniāls pavārs; suši restorānos var manīt tikai vīriešus pie rullēšanas. Par sievietēm kaut kā nav dzirdēts, ka tās kļuvušas populāras ar ēst gatavošanu.

    #306939
    root
    Participant

    Sievišķis gan jā. Bet ja tas ko dod, IT cilvēka sieva un pati nedaudz IT cilvēks. Notepad arī kādreiz iestaigā. 😀

    #306940
    BERILS
    Participant

    Pelmeņi? Kartupeļi. Omlete! Makaroni ar malto gaļu (paflotski’),

    Brokastis robežojas ar 3 maizītēm, un zaļo/piparmētru tēju bez cukura.

    gatavot tīk, tikai tad, kad uznāk luste pašu un draudzeni palutināt ,bet salīdzinoši reti.(jauki ka družba gatavo perfekti 🙂 )

    #306941
    nevertell
    Participant

    Nēnē, par dzimumu jau vienalga, vienkārši bija vajadzīga kāda šovinistika piezīme. Un receptes jau viņai labas.

    Fotoreceptes ir labas, jo tur ņemās taisni pie lietas un apstāsta svarīgās detaļās. Savādāk dažas receptes ir ļoti vispārīgas- ņem miltus, maisi ar pienu un olām, cep -> gatavs.

    #306942
    Ralfie
    Participant

    Pusdienas darbadienās neēdu (90%), bet brīvdienās pamostoties ap 11, ēdu, visu. Ä€.. brokastis ir kaitīgs/bezjēdzīgs ieradums.. ko nedaru.

    #306943
    Y
    Participant

    Brokastīs 2 kārtīgi eļļa slīcinātās olas ar gaļas šķēļi un rupjmaizi, un tēja (neesmu ļoti izvēlīgs, mēģinu visas pēc kārtas līdz atradīšu īsto).

    Pusdienās medus vai kakao pārslas ar pienu, šokolādes batoniņš, vai jogurtiņš (melleņu, aprikožu), diabēts 2L pudelē līdzi stiepjot, kas nu pirmais pagadās, lai nodrošinātu enerģiju.

    Vakariņās viena kārtīga porcija vakariņu; kartupeļu ar piedevām, makaronu, griķu, rīsu, salātu, pica, vai absorbēju lielo paciņu saules puķu sēklu 😀 un 2L dzērienu.

    Of course, brokastis parasti sākas ap pusdienlaiku, pusdienas ap 18:00, un vakariņas ap pusnakti, kad noskrējis savu lokālo maratonu vai iztukšoju vēl vienu paciņu saules puķu sēklu vai kakao pārslas un 2l pudeli, atkarībā no ko un cik daudz es apēdis un kas jaunajā dienā sekos, neliekos gulēt vai liekos ap sešiem, septiņiem AM.

    #306944
    Aldis
    Participant

    Rīts, brokastis – Kafija, kausētas siermaizes, vai jebkā savādāk veidotas maizītes, to pašu pagatavoju arī savai sievietei (es taisu brokastis, viņa vairāk kaut ko uz vakaru)

    Pusdienas – Kautkas līdzīgs kā no rīta, bet var būt arī kāda omlete.

    Vakarā, tad nu notiek visas ēdiena izvirtības – kaut gan tas ir slikti ēst pēc 18°° 😀

    – Tad ēdu kartupeļus ar mērcīti vai ko tādu. Par kaut ko garšīgu un sātīgu parūpējas sieviete. 🙂 Pats neesmu īsti tas kas ilgi kaut ko var gatavot.

    Reti sanāk, bet ļoti garšo – rupji samaltas kartupeļu pankūkas ar krējumu.

    #306945
    Aldis
    Participant

    +1 labas receptes Lindai. 🙂 Ik pa laikam iemetu aci. Lindu pats personīgi agrāk zināju, bet nebiju iedomājies ka viņai šāds gatavošanas talants 🙂

    Mans ieteikums bij lai viņa izveido 5min laikā, ātri pagatavojamo ēdienu sadaļu – tā man noderētu!

    #306946
    aoma
    Participant

    Man ir līdzīgi kā Aldim – pats reti ko gatavoju, toties svēts pienākums ir pasniegt sievai gultā kafiju 🙂

    Brokastis neēdam, pusdienās parasti apēdu to, kas palicis pāri no iepriekšējās dienas. Toties vakaros, kad sieva atnāk no darba (diezgan pavēlu), notiek dažādas gastronomiskas izvirtības, sākot ar visādiem eksotiskiem salātiem, turpinot ar dažādām mērcēm un marinējumiem, un, tā kā saldummīļi neesam ne viens, ne otrs, glāze laba vīna vai liķiera.

    Un kartupeļu pankūkas arī man garšo 😀

    #306947
    Nelabojams
    Participant

    Atmiņas no saulainās (vai vētrainās :D) jaunības

    [spoil][img]https://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/541/52re.jpg[/img][/spoil]

    #306948
    nitro
    Participant

    O jaa! Kartupelji ar kreejumu un siljkji ir viena no klasikaam! Saldajaa paprovee sho te! 🙂

    https://notepad.lv/post3538.html?sid=2122cb5426829137c437b60eee2c92a4

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 21 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā