Kaspersky esot manipulējis OS failus, lai ieriebtu konkurentiem

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Kaspersky esot manipulējis OS failus, lai ieriebtu konkurentiem

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #161244
    samurajs
    Participant

    “Kasperska laboratorijas” darbinieki apzināti bojājuši OS failus, lai konkurentu antivīrusi uzskatītu tos par kaitīgiem un nodarītu kaitējumu datoriem – tādas ziņas ienākušas aģentūrai Reuters. Informācijas avots ir divi bijušie Kaspersky darbinieki, kuri tajā laikā – pirms 10 gadiem tur strādājuši. Tas esot bijis Jevgeņija Kasperska personīgās atriebes akts, jo konkurenti kā Microsoft antivīrusu programmas, AVG un Avast! zaguši Kaspersky risinājumus.

    Pēc darbinieku teiktā, vairāku šādu uzbrukumu autors bijis personiski pats Kasperskis. Viņa dusmas izraisījusi konkurentu rīcība, ka tā vietā, lai radītu savus antivīrusus, viņi ar reversinženieringa metodi nekaunīgi kopējuši Kaspersky AV kodus.

    Tāpēc Kaspersky apzināti manipulējis atsevišķu OS failu kodus, iekļaujot tajos papildinformāciju, lai konkurentu AV kļūdaini uzskatītu, ka faili ir inficēti. Š os rezultātus vēlāk anonīmi izvietoja pretvīrusu pārbaudes un apmaiņas agregatorā VirusTotal. Tālajā 2010. gadā eksperimenta nolūkos Kaspersky apzināti ievietoja VirusTotal 10 failus, par kuriem paziņoja, ka tie ir inficēti. Pēc pusotras nedēļas jau 14 antivīrusu kompāniju uzskatīja šos failus par inficētiem. Un tas bez jebkādas pārbaudes.

    Microsoft, AVG un Avast! pārstāvji jau agrāk ziņoja, ka kāds tirgus spēlētājs vēlējies izraisīt “false positive” lavīnu. Toties pats Jevgeņijs Kasperskis noliedz pilnīgi visas apsūdzības: “Mūsu kompānija nekad nav veikusi šādas slepenas operācijas ar mērķi maldināt lietotājus, lai samazinātu konkurentu produktu tirgus daļu. Tas ir neētiski, negodīgi, un izraisa jautājumus no likumības viedokļa.”

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_lab500_1.jpg[/img]

    Papildus avots

    #319473
    ExDec
    Participant

    Krievs paliek krievs. Ja jau Ukrainā šamo neesot un neko nedarot, ko tad te. Atkal pasaciņas, ko izdomājuši šizofrēniskie amerikāņu spiegi.

    #319474
    Andron MacBeton
    Participant

    Kā tad viņi tos OS failus izmainija? Torrentos atrodamajās ISO instalācijās?

    Kārtējā tufta.

    #319475
    LooNeY
    Participant

    +1

    #319476
    MeistarsUnVergs
    Participant

    elementāri, paņem kādu sistēmas .exe failu, sapako viņu ar kaut ko līdzīgu UPX. Konkurenti izmantoto pakeri atpazīst kā vīrusu, un lieta darīta! Protams, peģikam kas pa 7 EUR sola atrisināt jebkuru problēmu to nesaprast!

    #319477
    nabadanga
    Participant

    Kaspersky vienkārši ir stipri iezāģējis ļoti nopietniem onkuļiem pagonos, vienu pēc otras atklājot pasaules mēroga spiegošanas kampaņas. Martā jau bija anonīmu bijušo darbinieku stāsti caur Bloomberg. Tagad atkal anonīmi bijušie darbinieki stāsta jau caur Reuters. Uz gada beigām pēc grafika vajadzētu būt CNN reportāžai 🙂

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā