Uzskatāms eksperiments: anonimitātes beigas

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Uzskatāms eksperiments: anonimitātes beigas

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #161994
    samurajs
    Participant

    Ja kāds uzskata, ka mūsdienās vēl kaut kur var atrasties vai ko darīt anonīmi, tad pēc šīs ziņas lasīšanas šīm cerībām būtu jāpazūd. Līdz šim lielākā daļa uzskatīja, ka seriālā “Person of Interest” un līdzīgos redzētais ir tikai Holivudas scenāristu izdomājums, un varētu būt iespējams kaut kad nākotnē. Patiesība ir daudz nežēlīgāka.

    Sanktpēterburgas fotogrāfs 21-gadīgais Jegors Cvetkovs metro uzņēma interesantu fotosesiju Your Face Is Big Data. Fotografēti tika nejauši gados jauni garāmgājēji, pēc tam bildes ar visiem pieejamo nosacīti bezmaksas (līdz 30 meklējumiem mēnesī) servisu FindFace salīdzināja ar sociālajā tīklā VKontakte publicētajām. Š obrīd katras personas atrašana prasa 30-60 sekundes.

    Paredzams, ka netālā nākotnē tas varētu notikt tiešsaistē (bet varbūt jau tagad ir iespējams specdienestiem?). Tad aģents, pastaigājoties pa pilsētu ar Googles brillēm, varēs redzēt visu pretimnācēju vārdus-uzvārdus un personas kodus. Labi – ir daļa tautas, kuri internetu un sociālos tīklus nelieto. Bet bankomātus taču apmeklē visi. Un katrā no tiem ir tuvplāna kamera. Pieskaitām vēl neskaitāmu daudzumu kameru ielās, veikalos, publiskās vietās. Galējais variants – izrakt bunkuru mežā un dzīvot tur arī maz palīdzēs. Kādreiz tik un tā nāksies iet uz bodi pēc šņabja un sērkociņiem, un atrašanās vietu fiksēs pārlidojošās robotvārnas 😀

    Ar augšminētajiem brīvi pieejamiem resursiem pilnīgi pietiks maniakiem, pedofiliem, teroristiem un citiem noziedzniekiem nākamo upuru noskatīšanai. Vājš mierinājums varētu būt fakts, ka kamēr noziedznieks noskata upuri, kāds noteikti vēro arī viņu pašu. Par to viņi tai brīdī nedomā.

    Attēlos: pa kreisi metro uzņemtās bildes, pa labi – VK.com atrastās

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_5fae959a26ad4b05adcd8563c4488920_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_8b4fea8d3bd14b36bca4fa39075bbbc7_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_40d20b6a887245c9ab5e93c8e400c905_1.jpg[/img]

    #324798
    Andron MacBeton
    Participant

    https://failiem.lv/u/xwyt7rug

    Fantazjori, nu atpazīstiet, kas tās ir pa personām bildēs redzamas!?

    Nu labi, kautkādās iekštelpās, veikalos, vel varētu, bet cik “personas” iet audumu, trauku, un juvelierveikalos?

    Kā arī – KUR tu skaitļosi to realtime recognition? Un cik normālas izšķirtspējas kameras sēž uz normālu interneta pieslēgumu?

    Tā jau visi var – ar savu telefonu fočē sejas un tad met googlē! I call “BULLSHIT”!

    #324799
    uldics
    Participant

    Nav gan buļļkaka, amīšu dienesti jau gadus piecus lieto sejas atpazīšanu pūlī, starp tūkstošiem citu seju. Tam nevajag HDR kameru. Datubāzi gan vajag. Un datubāzi ievākt nav problēmas kamerizētajās pilsētās ar centrālu kamervadību.

    #324800
    Andron MacBeton
    Participant

    Jā, viņi arī filmās rāda kā no 15 pikseļu sejas “enhanco” HD bildi.

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā