Padomi jūsu drošībai svētku laikā no Panda Security

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas PR Padomi jūsu drošībai svētku laikā no Panda Security

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #152929
    shady
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/29_panda_security__logo_1.jpg[/imgl] Arī hakeri vēlas vairāk dāvanu un naudu – kāpēc tam neizmantot neuzmanīgus datora lietotājus?

    Ziemassvētku brīvdienu laiks ir viens no labākajiem laikiem, kad uzdarboties kibernoziedzniekiem – apkārt ceļo e-kartiņas, datoru lietotājiem ir vairāk brīvā laika, ko pavadīt internetā un tiek veikti pēdējie dāvanu pirkumi internetveikalos. Ja Jūs nevēlaties, lai dāvanai saviem tuvākajiem paredzētā nauda nokļūst hakera kabatā, Panda Security iesaka dažus vienkāršus un praktiskus padomus pirmssvētku laikam:

    – Neatveriet apsveikuma kartiņas vai nesekojiet uzrādītai mājas lapas adresei, ko saņemat no nepazīstama sūtītāja, lai cik uzticami un nevainīgi tas izskatītos.

    – Pirms iegādājaties dāvanu internetveikalā, pārliecinieties, ka iepērkaties pie tirgotāja ar pieredzi un nevainojamu reputāciju.

    – Nepievēršiet uzmanību mēstulēm / spamam un vēstulēm, kas Jums tiek sūtītas it kā finanšu organizāciju vārdā.

    – Nekad neveicat pirkuma apmaksu internetā, ja vien neesat iepriekš pārliecinājušies par pakalpojuma sniedzēja reputāciju.

    – Piedaloties interneta izsolēs, neuzticaties saņemtajiem piedāvājumiem, izņemot gadījumus, ja tie tiek saņemti no portāla uzturētājiem, kas veic izsoli. Pretējā gadījumā Jūs varat palikt gan bez pirkuma, gan naudas.

    – Š…emot līdzi klēpjdatoru ceļojumā, pārliecinieties par tā datu aizsardzību, nepieslēdzaties nezināmiem wi-fi tīkliem un izvērtējiet, kādu personīgo informāciju tas satur. Var gadīties, ka Jūsu datoru vienkārši nozog.

    – Ja dodaties ceļojumā, pārdomājiet, vai ir vērts informāciju par to, ka nebūsiet mājās, ievietot sociālajos tīklos – tas būs interesanti ne tikai kibernoziedzniekiem.

    – Nepārsūtiet konfidenciālu informāciju elektroniskajā sarakstē, sociālajos portālos vai citā elektroniskajā komunikācijā.

    – Pirms izmantojat on-line pakalpojumus, pārliecinieties, ka Jūsu datorā nav aktīvu ļaundabīgu kodu. Lai to varētu izdarīt, ir nepieciešams papildināt jau esošo antivīrusu programmu ar iepriekš brīdinošām tehnoloģijām.

    – Regulāri atjaunojiet savu operētājsistēmu un tās pielikumus. Sistēmu vājie punkti ir kā atvērti vārti ļaundabīgiem kodiem un ar to palīdzību hakeri spēj kontrolēt Jūsu datoru.

    Priecīgus un drošus svētkus vēlot,

    Guntars Netenbergs

    #256202
    arturs24
    Participant

    Galveni PANDA plusi ir 1) nokar kompi, noed cietni ja normalas progas ed 12 mb vietu, pandai vajag aptuveni 400 MB 2) noeed aptuveni 512 mb ram + cpu noslodze 48% uzreiz, isak sakot smags tas PANDA process,, 3) pagruti idzest 4) pec izdzesanas paradas NTLDR is missed, kr4 vindowsam chau…

    Un vel PANDA lieliski darbojas virusu vieta, ka piemeram, ieinsalejot PANDA AV kompis darbojas tikpat leni ka ar 2 trojaniem…

    #256203
    Willis
    Participant

    Maxims Galkins teiktu, Как страшно жить …! 😀

    #256204
    Wuu
    Participant

    Mans padoms, labāk bez antivīrusa nekā ar PANDU 😀

    #256205
    Crow
    Participant

    Labāk vienreiz paciest asu dūrienu pakaļā, nekā visu laiku ciest no zobu sāpēm.

    Ar pirmo domāta potenciālā iespēja saķert zarazu un tās ārstēšanas procedūru.

    Ar otru domāta antivīrusa lietošana.

    #256206
    Ralfie
    Participant

    Pandas vīrusu Latvijā ievazāja tās pašas korumpētās d****s, kas makafiju?

    #256207
    nabadanga
    Participant

    No tiem padomiem man rodas iespaids, ka ražotājs pats īsti netic, ka antivīruss arī no kaut kā sargā 😀

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā