Vairāk skaidrības par Windows for ARM: serveri

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Vairāk skaidrības par Windows for ARM: serveri

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #152967
    TrakaisKursis
    Participant

    [imgl]https://www.bildites.lv/images/i7dsruj52tubpweynnx.jpg[/imgl]Neoficiālā informācija par ARM procesoriem paredzētu Windows operētājsistēmu sacēla diezgan ievērojamu ažiotāžu. Tomēr, kad troksnis noplaka un datorpasaules attīstības tendenču analītiķiem bija iespējams ar vēsu galvu izsvērt visus plusus un mīnusus, izrādās, ka jaunā sistēma nebūs paredzēta ARM planšetdatoriem. Tiem jau gadiem ilgi ir pieejama WinCE 6 un nākamgad vajadzētu parādīties arī WinCE7. Planšetdatoriem ražot vēl vienu atsevišķu sistēmu nebūtu izdevīgi no elementāra biznesa apsvēruma viedokļa. Savukārt ARM stacionārie datori pagaidām ir tik maz izplatīti un pārsvarā ir cieņā vien datorentuziastu vidū, ka arī priekš tiem šobrīd izstrādāt operētājsistēmu nebūtu prāta darbs. Atliek vienīgi ARM serveri, turklāt nevis tie ļoti mazskaitlīgie, kas šobrīd jau ir, bet gan tie, kas būs bāzēti uz jaunajiem ARM Cortex Eagle procesoriem (klientu rokās 2012./2013. gadā – kā reiz saskaņoti ar hipotētisko Windows for ARM iznākšanas laiku).

    Microsoft šis nav uzdevums, kuru jāsāk risināt bez jebkādām iestrādnēm – un te es nedomāju WinCE kodu. Izrādās vēl līdz Windows 2000 (kas ir būvēts uz Windows NT – serveriem paredzētas operētājsistēmas bāzes) Release Candidate 2 izlaišanai, Microsoft ir atbalstījis veselu virkni ARM pietuvinātu RISC arhitektūru – Alpha, MIPS, Fairchild Clipper un PowerPC arhitektūras. Tagad tikai atliek atsākt darbu tur, kur tas tika pamests, izrevidēt WinCE kodu un integrēt jaunajā sistēmā, uzrakstīt atbalstu visām jaunajām ARM iespējām un radīt labus servera vadīšanas, mākoņskaitļošanas un virtualizācijas rīkus, un, iespējams, darīt pasauli laimīgu. Divi gadi ir pietiekams laiks, lai to izdarītu. Ja vien, protams, Microsoft patiešām ir iecerējusi darboties ARM procesoru tirgū.

    Rakstu sagatavojot, izmantots Osnews.com raksts Windows NT on ARM: It’s a Server Thing, kā arī citas tīmeklī pieejamās ziņas.

    #256609
    usins
    Participant

    Jai bog, winnt uz ARM? Laiks ir pagājis, un daudz kas ir mainījies. Tad jau labāk no nulles kaut ko uzbliezt- daudz vieglāk.

    Labojot un pieskaņojot veco, var ielais, izlaist daudzas kļūdas…

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā