OpenAI nevar atšķirt ar mākslīgo intelektu rakstītus tekstus

Uzņēmums OpenAI paslēpis rīku, kam bija jaatšķir cilvēka rakstītais no mākslīgā intelekta. Bloga rakstā minēts, ka tam bija visai zems precizitātes līmenis, tādēļ jau no 20. jūlija tas vairs nav pieejams. Uzņēmums piemetināja, ka strādā pie efektīvāku paņēmienu izstrādes.

OpenAI plāno “izstrādāt un izvietot mehānismus, kas ļauj lietotājiem saprast, vai audio vai vizuālais saturs ir mākslīgā intelekta radīts”. Pagaidām nav vairāk informācijas par to, kā tie varētu izskatīties vai kad varētu būt pieejami.

Uzņēmums atzina, ka esošais klasifikators īpaši labi neprata noķert mākslīgā intelekta ģenerētu tekstu un brīdināja, ka tas var kļūdīties. Pirms rīks tika paslēpts, uzņēmums piemetināja, ka varētu to uzlabot ar papildus datiem.

Kad OpenAI laida klajā ChatGPT mākslīgā intelekta rīku, kas ģenerē teksu, tas visai ātri guva plašu popularitāti. Tā kļuva par vienu no visu laiku straujāk augošajām aplikācijām un drīz vien serveri bija pārslogoti un tika ierobežota jaunu lietotāju reģistrācija. Vairākas nozares norādīja, ka mākslīgā intelekta veidotie teksti var radīt problēmas, jo pastāvēja bažas, ka studenti vairs nemācīsies un izmantos ChatGPT , lai rakstītu mājasdarbus. Ņujorkā pat aizliedza ChatGPT izmantošanu skolās. Īpašas bažas radīja arī faktu patiesums, jo mākslīgais intelekts apmācīts no internetā pieejamiem datiem, turklāt, tā datu bāzei izmantoti tikai dati līdz 2021. gadam.

Avots: The Verge

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt