Tests: Samsung Galaxy Xcover (S5690) – viedtālrunis, kurš prot sevi pasargāt

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Testi Tests: Samsung Galaxy Xcover (S5690) – viedtālrunis, kurš prot sevi pasargāt

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #156086
    shady
    Participant

    Kad esam iegādājušies jaunu viedtālruni, tad parasti kādu laiku to rūpīgi sargājam – lietojam visādus maciņus, aizsargplēves, uzmanīgi noliekam to uz galda un tamlīdzīgi. Ilgi tas tā nav, cilvēka prāts aprod ar jauno pirkumu un pakāpeniski sākam pret to izturēties vieglpratīgāk – mētājam pa galdu, tālrunis šad tad nokrīt uz grīdas līdz beidzot kādu dienu tas atdod galus kādā lēcienā bez izpletņa vai mirstot vienā kabatā – dzīvokļa atslēgu apskāvienā…

    – Redz kāds jauns telefons ar skārienjūtīgo ekrānu! Ķer!

    – He, kārtējais joks. Nemetīs. Nē, tas tomēr lido! Jāķer!

    Tādas domas galvā ienāca vairākiem maniem kolēģiem, kā uz nāves sliekšņa, kad acu mirklī gar acīm pazib visa tava dzīve. Tā nu viņiem, vienā rokas atvēzienā, pazibēja domas par ironiskiem jokiem līdz šoka afekta stāvoklim, kad patiesi ir jāķer lidojošs tālrunis.

    Tas nebija poētisks raksta ievads. Man patīk dažreiz paāzēt cilvēkus, un, ja ir iespēja, pamest kādam viedtālruni, nebaidoties, ka tas izjuks pret flīžu grīdu, tad es vienkārši to nevarēju neizmantot. Tiesa, testam no tā bija maza jēga, jo visi 3 kolēģi to noķēra (lai gan viens gandrīz guva darba traumu ķeršanas procesā…).

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_xcover__prieksa_1.jpg[/img]

    Tāpēc nolēmu ko mainīt. Nevajag satiekot cilvēku uzreiz tam radīt stresu, var pieiet mierīgi klāt, parādīt jauno tālruni, pastāstīt par tā viedajām iespējām… un tad nomest to zemē. Interesanti bija pavērot cilvēku reakciju – cits tvēra roku pie sirds, cits mēģināja to notvert, cits apmulsumā nodomāja, ka viņa dēļ tālrunis ir nokritis zemē. Vai nu kā, tas krita uz dažādām grīdas virsmām – gan dzelzsbetona paneļa grīdām, gan lamināta u.c. Tas krita brīvā kritienā no visticamākās riska zonas, kad to tur rokās. Jāpiebilst, ka visus kritienus tālrunis izturēja veiksmīgi un tas krita dažādos stāvokļos (gan uz ekrāna, gan atsitoties ar kanti vai aizmuguri).

    Taujāsiet, kam gan vēl es iedomājos izmantot šādu viedtālruni? Atbilde ir pavisam vienkārša – tas lieti noder, ja ir jānomierina mazulis, kuram ir uznācis niķis. Un neierasta mantiņa, kura spīd un skan, kuru piedevām parasti netiek dota, ir ka saldais ēdiens viengadīgam mazulim – var kost, var apsiekalot un spaidīt uz nebēdu. Iedarbojas niķu noņemšanai teicami, vienkārši perfekti.

    Noteikti atceraties jau pirms gada veikto testu, kurā Notepad.lv apskatīja Samsung Xcover 271 (ja nu kāds nav lasījis, tad to var izdarīt šeit: “Tests: Samsung Xcover 271 – sitam un mērcējam

    ”), kurš tika ļoti brutāli testēts – izmests no 3.stāva loga, izmazgāts veļasmašīnā, pārbraukts pāri ar mašīnu un izmantots riekstu skaldīšanai. Tad lūk, šis Samsung Galaxy Xcover jeb GT-S5690 ir tā jaunākais brālis. Ja iepriekšējais Xcover 271 bija vienkārši super izturīgs tālrunis uz kura varēja uzlikt pat Mini Operu, lai vajadzības gadījumā aplūkotu ko svarīgu, tad Galaxy Xcover ir jau pilntiesīgs viedtālrunis, kuru darbina Android sistēma ar visām tā plašajām iespējām.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_xcover__aizmugure_1.jpg[/img]

    Kā jau pamanījāt no attēliem, tad korpusa dizains un materiāls ir neierasts ikdienas mobilo tālruņu pasaulē – tas nav ne plastmasīgs ne darināts no tā dēvētā soft-touch materiāla, kas raksturīgs jau dārgāka gala tālruņiem, un šo tālruni apņem īpaši izturīgs polikarbonāts. Š ādu materiālu ir daudz grūtāk deformēt, saskrāpēt un tā lokanība dod savu izturību pret salaušanu. Tam visam klāt nāk vēl viens pluss – matētā virsma pasargā no mūždien nepatīkamā vizuālā defekta tālruņos – uz korpusa nepaliek tauku nospiedumi.

    ”krāsojums” arī nav klasiskajā tonī – bronzas krāsa nav bieži izplatīta tālruņos, protams, ir pieejamas arī citas krāsu gammas. Korpuss ir ne tikai matēts, bet arī tā sāni ir dizainiski roboti un aizmugures vāciņš ir “bedrains” (grubuļains), kas kopumā tālrunim neļauj izslīdēt no rokas.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_xcover__labais_sans_1.jpg[/img]

    Apskatot kreiso sānu pamanīsiet, ka tam ir ne tikai skaļuma regulators, bet virsū arī uzzīmēts lukturis. Tieši tā, tāpat kā tā vecajam brālim, tālrunī ir jau integrēts lukturītis, kuru var ieslēgt, ja tālrunis ir nobloķēts. Lai arī uz Android tālruņiem tāpat ir pieejamas aplikācijas, kas nodrošina kameras zibspuldzi izmantot kā lukturīti, tomēr šis rūpnīcas integrētais variants man labāk iet pie sirds un tika lietots diezgan bieži.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_xcover__kreisais_sans_1.jpg[/img]

    Vērīgāk aplūkojot korpusu, pamanīsiet, ka tā aizmugurē ir tādas kā 4 kājiņas (2 augšā, 2 apakšā). Saprotu, ka tas domāts skaņas uzlabošanai, lai tālrunim “guļot” uz galda, netiktu slāpēta skaņa un ietekmēta skaņas kvalitāte klausoties radio vai mūziku. Protams, kājiņas arī papildus pasargā no apbružāšanās, neskatoties jau uz tā kvalitatīvo materiālu.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_xcover__aizmugures_kainas_1.jpg[/img]

    Vāciņu noņemt nesagādā grūtības, atliek tikai pagriezt vāciņā iemontēto “skrūvi”.

    Tālruņa apakšā atrodas microUSB pieslēgvieta, kurai priekšā ir “korķis”, lai ūdens un citas vielas nenodarītu kādu skādi. Neskatoties uz aizsardzību, aizslēgs taisās vaļā diezgan ērti, jo ikdienā to vērsim vaļā katru dienu, jo caur šo portu notiek gan uzlāde, gan datu pārsūtīšana uz citu iekārtu. Toties ir arī kāds mīnuss, tā kā konstrukcija veidota tā, ka ligzda ir integrēta dziļāk korpusā, tad nederēs kurš katrs microUSB vads. Tīri tehniski microUSB ir microUSB – viss ir tas pats, bet dziļuma dēļ, der tikai tie USB vadi, kuri ir samērā šauri un “lien iekšā” ligzdā. Tāpēc drošāk līdzi nēsāt komplektācijā esošo un nepaļauties uz kolēģu lādētājiem, kā arī paņemt līdzi telefonu pie jauna vada iegādes.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_xcover__apaksa_microusb_1.jpg[/img]

    Priekšpusē, zem ekrāna, atrodas 3 galvenās navigācijas pogas. Kā nepārprotamu plusu piezīmēju, ka tās ir fiziski nospiežamas nevis skārienpogas. Bail pat iedomāties šādam tālrunim sensorpogas, noteikti pazustu visa Xcover burvība. Piedevām jau minētās pogas ir izceltas, un ja ieskatās, tad atrodas tādā kā aizsargvalnī, bet tas it nemaz netraucē darbam – ir ērti un viegli nospiežamas un viegli uz tausti sajūtamas.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_xcover__apaksejas_pogas_1.jpg[/img]

    Gribēju praktiski arī pārbaudīt, vai tik tiešām šis viedtālrunis spēj izturēt ūdeni. Pēc tehniskās dokumentācijas, tas ir apveltīts ar IP67 drošības standartu. Tad, nu, paņēmu vāzi un pielēju to pilnu ar ūdeni, un…

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_xcover__udens_vaze_1_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_xcover__udeni_2_1.jpg[/img]

    Intereses pēc izdomāju arī nofilmēt šo pasākumu no tālruņa skata punkta (ieslēdzot tālruņa kameru mērcēšanas procesā), lūk arī video:

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_ut7y9wiWl0&feature=youtu.be[/youtube]

    Skaisti! Tikai tagad iedomājos, ka varēju tak kolēģus pabaidīt arī ar ūdens trikiem… (nekas, citreiz).

    Tomēr māca ziņkāre – vai tiešām viss ir tik hermētiski noslēgts? Sacīts darīts – noņēmu aizmugures vāciņu uzreiz pēc ūdens testa un ieraudzīju augšdaļā un apakšdaļā ūdens pilienus. Acumirklī padomāju, ka tests ir izgāzies, bet pamanīju, ka vidus daļā ir speciāls valnis, kas neļauj ūdenim nokļūt tālāk, lai tas nenonāktu jau uz kontaktiem, mikroshēmām.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_xcover__pec_udens_testa_1.jpg[/img]

    Jāpiezīmē arī fakts, ka ūdens praktiski netraucēja darboties ar šo tālruni – pārvelc ar pirkstu pāri un strādā! Arī fakts, ka ekrāns ir aizsargāts labāk pret skrāpējumiem kā citiem telefoniem un saskare netiek traucēta – strādā labi.

    Jā, kā jau redzējāt ūdens video, tad pat šim brīnumam ir integrēta kamera, kura nemaz nav tik slikta – 3 Mpx liels sensors un uzņem attēlus ar 2048 x 1536 px izšķirtspēju. Kā bonuss kvalitātei ir arī autofokuss un zibspuldze. Toties pietrūka korpusā iznestās kameras pogas neesamība. Š eit dažas testa bildes uzskatei:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_testa_bilde__diena_1.jpg[/img]

    šeit)

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_testa_bilde__vakara_1.jpg[/img]

    šeit)

    Kā jau minēju augstāk, uz tālruņa griežas Android sistēma, kura mums nodrošina konkurētspējīgas viedās iespējas, bet pats galvenais, ka neizjutu arī nekādu “bremzi” – viss strādāja gludi un arī ar programmatūras uzkāršanos nesastapos!

    veiktspēju var aplūkot arī veiktajā benchmark testā:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_xcover__antutu_benchmark_test_1.png[/img]

    Un te varam aplūkot ekrānuzņēmumus (screenshots) no ierastās vides:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_xcover__desktop_menu_task_manager_1.png[/img]

    Tehniskie parametri:

    Izmēri: 121,5 x 65,9 x 12 mm

    Svars: 100 grami

    Ekrāns: 3,65 collas / 320 x 480 px / 16 bit krāsu dziļums / Corning Gorilla Glass

    CPU: 800 MHz (ARM v7)

    Iekšējā atmiņa: 158 MB + microSD līdz 32GB

    OS: Android 2.3

    Kamera: 3 Mpx

    Savienojumi: Bluetooth 3.0 / Wi-Fi (802.11 b/g/n) / microUSB / 3G

    Sīkāku specifikāciju var aplūkot šeit: Samsung Galaxy Xcover

    Secinājums:

    Esmu patīkami pārsteigts par Samsung Xcover produktiem. Atceros tos laikus, kad nāca laukā “triecienizturīgās” Nokia (nē, es nedomāju 3310), tās šķiet kā parodijas, ja salīdzina ar veco Xcover 271. Bet Samsungs ir gājis vēl tālāk un piedāvājis ne tikai izturīgu tālruni, bet pilntiesīgu viedtālruni, kura iespējas netiek ierobežotas dēļ “triecienizturīgās” klases. Patīkami!

    Un kādēļ gan neizvēlēties viedtālruni par kuru nebūtu jātrīc ja tas nejauši nokristu zemē vai ielidotu ūdenī? Manai sievai iešana vannā ir ilgstošs „rituāls”, un tādēļ viņa vienmēr līdzi ņem telefonu, lai klausītos mūziku vai palasītu jaunumus forumos – ar šādu tālruni nebūtu jāuztraucas, ka nejauši tas iekristu vannā. Un cik gan reizes tālrunis nav iekritis tur, kur tam nav jābūt – virtuvē, vai steigā izkrīt no kabatas.

    Cena, manuprāt, ir adekvāta šādam risinājumam, es pat teiktu – lētāka nekā biju domājis. Vadoties pēc Latvijas interneta veikaliem, uz 2012.gada februāri, tā cena ir 170 Ls.

    Plusi / Mīnusi:

    + Īpaši izturīgs korpuss pret skrāpējumiem un triecieniem;

    + Pastiprināta ekrāna aizsardzība;

    + Nebaidās no putekļiem un ūdens;

    + Skārienjūtīgs;

    + Pilntiesīgs viedtālrunis (dēļ īpašas izturības nav samazināta funkcionalitāte un iespējas);

    + Kamera ar zibspuldzi un autofokusu;

    + Nestandarta dizains;

    + Darba virsmas jeb desktopi iet uz apli;

    + Pieņemama cena;

    +Mūsdienīgas savienojumu iespējas;

    + Jau integrēts lukturītis

    – Sliktāka kvalitāte balss zvaniem (es dzirdu ideāli, bet manu teikto dzird diezgan klusi – nākas runāt pastiprinātā tonī);

    – Nevar fotografēt, ja nav atmiņas karte;

    – Nav integrēta foto poga korpusā;

    -Neder visi microUSB kabeļi.

    #283096
    msh
    Participant

    Nu jā, baigi skaisti, bet tu palieto viņu kādu gadu un pēc tam papildini apskatu, uzrakstot kas šī gada laikā ir noplīsis 🙂 Es savulaik lietoju Siemens M35i – kāds gads arī bija laiks, kas bija nepieciešams lai pazaudētu pāris caurumu aizbāžņus, lai sāktu lobīties nost aķa vāciņa gumija utt.

    #283097
    samurajs
    Participant

    SADISTS – telefonu bende! 😀 😀 😀

    Bet tā dubļainā bilde rotējošā bannerī gan nav īstā vietā – rodas drīzāk iespaids, ka Notepad lago 😀

    #283098
    emiv
    Participant

    un kā ar bateriju ?

    #283099
    shady
    Participant

    Vienu dienu turēja stabili, bet vairs neatceros, kas notika otrajā dienā. Ja atmiņa neviļ, jālādē katru vakaru.

    #283100
    Afrohead
    Participant

    4 dienas atpakaļ iegādājos tieši šo oranžo “XCover”.

    Ja nespēlē spēlītes, neklausās mūziku un nelien īpaši netā, 3 dienas stabili baterija tur.

    Esmu vairāk kā apmierināts ar šo telefonu – ātrs, stabils un stilīgs. 🙂

    #283101
    leooou
    Participant

    Sveiks!

    Dikti labi pastāstīji par izmēģinājumiem ar Xcoveru vecāko. Ir kāda pieredze, ieteikumi – vai ir vērts pirkt jaunāko?

    #283102
    shady
    Participant

    Jaunākus neesmu testējis, bet abi xcover modeļi ir sevi pierādījuši kā labus esam.

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā