Koncepts PhoneBlocks – viedtālrunis no LEGO klucīšiem

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Koncepts PhoneBlocks – viedtālrunis no LEGO klucīšiem

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #158743
    samurajs
    Participant

    Holandietis Deivs Hakenss (Dave Hakkens) piedāvā ideju pagarināt tālruņu darbmūžu ar moduļu konstrukciju, kura ļautu katram pašam “apgreidot” ierīci atbilstoši savām vajadzībām. Tomēr galvenā projekta PhoneBlocks pozitīvā īpašība ir iespēja izremontēt ierīci pašu spēkiem: nomainām bojāto moduli pet jaunu un viss.

    PhoneBlocks sastāv no bāzes bloka ar displeju, kura otrā pusē stiprinās moduļi. Tie var būt radiokanāls, Wi-Fi/Bluetooth, fiziskas pogas, ligzdas, kamera, baterija, antena, procesors, bezvadu lādētājs utml. Ja kaut kas iziet no ierindas – atliek vien iespraust rezervi.

    Bez tam paredzēta iespēja veikt arī aparatūras upgrade – kameras moduli var ražot, piemēram, ar 5, 8 un 13 MPix izšķirtspēju. Lietotājs izvēlēsies to, kurš viņam būs vajadzīgs. Tāpat ceļotājam būs iespēja izvēlēties paaugstinātas ietilpības bateriju, bet spēļu cienītājiem ielikt jaudīgāku procesoru.

    Ar savu projektu dizaineris iepazīstināja sociālajā platformā Thunderclap. Līdz kampaņas beigām vēl ir mēnesis laika, bet projektu atbalstījuši jau 153,000 cilvēku. Kad koncepts būs kļuvis pietiekami populārs, Deivs Hakenss plāno vērsties pie ražotājiem un piedāvāt šo ideju viņiem.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_p1_2.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_p2_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_p3_1.jpg[/img]

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oDAw7vW7H0c[/youtube]

    #301389
    SFiX
    Participant

    Atceroties ar kādu tempu bērnībā tika pazaudēti mazie Lego klucīši, tā vien gribas domāt, ka uzreiz būs jāpērk divi šādi komplekti, lai ir rezervei.

    #301390
    Crow
    Participant

    Tas tur ar zibeni apakšā ir Thunderbolt 2.0 vai Lightning S konektors? 😀

    #301391
    aoma
    Participant

    Vispār jau “klucīšu” variantas noderētu ne tikai tālruņiem vien, reizēm pārņem ilgas pēc kādreiz tik jaukās abreviatūras ГОСТ.

    Apollo 13 kāds atceras?

    #301392
    Raivix
    Participant

    Ideja ir lieliska. Gatavojoties garākam braucienam, varētu izmest ārā kameru un ielikt lielāku bateriju. 🙂 Bet ja šis nokristu zemē? Būtu “Kur mans blūtūsa klucītis palika?” 😀

    #301393
    nhojder
    Participant

    Izpaliek jautājums, kur atradīsies vieta lielākiem modeļiem, neatstājot tukšumu un nepārrajot kontaktu, ja bāzes laukums paliek tas pats.

    Tur gandrīz vai jābāzē uz vairākiem stāviem.

    #301394
    shadow118
    Participant

    nu tukšumus aizpildīt vēl nebūtu problēma

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā