Apple AI plānus atklās vēlāk šajā gadā

Par Apple AI pielietošanas plāniem uzņēmums vēlas runāt vēlāk šajā gadā. Tā ziņo Tims Kuks uzņēmuma ikgadējā akcionāru sapulcē.  

Kuks sacīja, ka iPhone ražotājs redz “ievērojamu ģeneratīvā MI potenciālu, kas ir iemesls, kāpēc mēs šobrīd investējam tajā jomā. Mēs ticam, ka tas iespējos revolucionāras iespējas lietotājiem, ja runa ir par produktivitāti, problēmu risināšanu un vairāk.”

Ģeneratīvā MI (mākslīgais intelekts) palaišanas ziņā uzņēmums darbojas lēnāk kā pārējie. Piemēram, Microsoft un Google nevilcinās to ievietot gandrīz katrā savā produktā. 

Trešdienas pasākumā Kuks argumentēja, ka jau strādā pie Apple AI (artificial ntelligence) iekļaušanas produktos, taču aiz aizvērtām durvīm. Viņš sacīja, ka šī gada gaitā atklās vairāk par MI funkcijām. Bloomberg jau iepriekš ziņoja par uzņēmuma plāniem izmantot MI, lai uzlabotu iespēju meklēt informāciju datos, kas glabājas Apple ierīcēs. 

“Katrs Mac, ko darbina Apple silīcijs, ir īpaši prasmīga MI ierīce. Patiesībā šodienas tirgū nav neviena labāka datora priekš MI,” sacīja Kuks. 

Apple akcionāri noraidīja pieprasījumu, kas prasīja uzņēmumam sniegt vairāk informācijas par Apple AI izmantošanu savā darbībā un tā ētikas vadlīnijas. 

Apple AI vs. AFL-CIO

Priekšlikumu, kas netika pieņemts, bet ieguva 37,5% nodoto balsu, izvirzīja AFL-CIO, Amerikas lielākā arodbiedrības federācija, pensiju fonds. Tas arī citos uzņēmumos ir ierosinājis MI uzraudzību. 

“Salīdzinājumā ar citiem vadošajiem tehnoloģiju uzņēmumiem, Apple atpaliek no dalības atklāt ētikas vadlīnijas attiecībā uz MI izmantošana,” Brandons Rīs, AFL-CIO direktora vietnieks korporāciju un kapitāla tirgu jautājumos, sacīja. “Mēs ceram, ka Apple šajā svarīgajā jautājumā uzlabos savu informācijas paušanas praksi investoriem un citām ieinteresētajām personām.”

Līdzīga tipa priekšlikums izskanējis arī Walt Disney sanāksmē aprīlī. 

AFL-CIO pieprasījuši atskaiti, kā uzņēmums izmanto MI “savā uzņēmējdarbībā un atklāt visas ētikas vadlīnijas, ko uzņēmums ir pieņēmis attiecībā uz MI tehnoloģiju izmantošanu praksē.”

Savā paziņojumā Apple starpniekservera materiālos AFL-CIO rakstīja, ka “MI sistēmām nevajadzētu būt trenētām ar autortiesībām aizsargātiem darbiem vai profesionālu izpildītāju balsīm bez pārskatāmības, piekrišanas un kompensācijas autoriem un tiesību īpašniekiem.”

Apple oponēja, sakot, ka informācijas atklāšana varētu ietekmēt stratēģiju, jo tā konkurē ar sāncenšiem ātri augošajā MI jomā.  

Avots: Reuters

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt