Jauns cietais disks

Sākumlapa Forumi Hardware Atmiņas (HDD, RAM, Flash) Jauns cietais disks

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 42 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #158770
    gusss
    Participant

    Sveiki! Ir pienācis laiks iegādāties jaunu cieto disku. Pašlaik skatos uz diviem modeļiem: Western digital caviar blue un Seagate SSHD. Cik saprotu Seagate diskā tiek izmantota līdzīga tehnoloģija kā SSD diskos, līdz ar to lasīšanas ātrums ir lielāks. Vai tiešam Seagate disks būs ievērojami ātrāks, vai arī tas ir tikai mārketinga triks?

    #301676
    piseldaks
    Participant

    Ja tu gribi performance tad anyway jālieto 2 diski. Es ņemtu pofig kuru, pilnīgi pie D. Vienīgais varbūt ņemtu 2 dažādus, lai mazāk iespēja ka nosprāgs abi uzreiz.

    #301677
    Crow
    Participant

    Ievērojami lielāks nē, bet būs. Vismaz cenai atbilstoši. Un primāri rakstīšanas, pēc tam tikai lasīšanas ātrums. Lasīšanai uzreiz efekts neesot redzams – Adaptive Memory Technology esot “jāiemāca” (+ lai NSA redz, ko tu dari :>).

    #301678
    gusss
    Participant

    Pašlaik man jau ir viens disks, bet samērā lēns. Vēl gribēju noskaidrot to, vai, pieslēdzot jaunu cieto disku, ir nepieciešams veikt kaut kādu konfugurāciju, vai arī dators pats atpazīs pieslēgto disku?

    #301679
    Crow
    Participant

    1) Ä€, nē. SSHD – tikai sistēmai, jo sekvenciālais ātrums praktiski nemainās – priekš drazas glabāšanas maza jēga.

    2) Ja nav uzlikts AHCI, tad jāuzliek AHCI.

    #301680
    Peteris Skabarga
    Participant

    Pērc vien labāk ssd un parasto hdd, tie hibrīddiski, manuprāt, vēl nav tik labi, t.i. ātri.

    #301681
    shadow118
    Participant

    Labākais variants jau būtu SSD + HDD

    #301682
    Crow
    Participant
    #301683
    eziitis
    Participant

    Izmantojot SSHD reāls atrdarbības ieguvums nav, tikai pie sleep, hibernate un izslēģšnas, jo tieši taja brīdi tiek viss ielādēts uz tās flash daļas, un atkal slēdzot iekša tiek palaists no turienes, būtība sanakā kā liels buferis!! Ja tiešam grib kaut ko atrāku tad tikai SSD + (HDD datu glabāšanai)

    #301684
    gusss
    Participant

    Pašlaik man ir Samsung HD103UJ. Vai Caviar Blue būs ātrāks, atverot dažadas programmas, salīdzinājuma ar manu pašreizējo disku? Pašlaik SSD kaut kā negribas pirkt. Vispār 120 gb SSD diks ir pietiekami liels?

    #301685
    eziitis
    Participant

    Pēc apjomiem, kurus piedāvā noprotu, ka cietnis ir paredzēts datu glabāšanai ? Ir jautājums tad kāds SATA 2 vai 3 interfeiss ir mātesplatei? Jo izskatās, ka patreizējais cietnis tev ir SATA2 (3Gb/s) interfeisa, ja mātene atbalsta SATA 3 tad paņemot jebkuru cietni ar SATA 3 būs nedaudz ātrāks!

    P.S. Man personīgi pietiek ar 120Gb SSD, spēlītes gan nedzenāju!

    #301686
    shadow118
    Participant

    Ja uz viņa liksi tik sistēmu un progas, tad pilnīgi pietiek

    #301687
    gusss
    Participant

    Man mātesplate atbalsta SATA 3. Gygabyte Z77 DS3H.

    #301688
    Peteris Skabarga
    Participant

    Un ko tu ar to gribi pateikt ? Es neteicu ka tas SSHD ir sliktāks par HDD, es teicu ka viņš ir sliktāks nekā SSD. Hibrīddiskam tā SSD daļa strādā kā liela kešatmiņa, tāpēc ir ātrāks par hdd, bet lēnāks par SSD.

    #301689
    Peteris Skabarga
    Participant

    Tam lielajam klucim nebūs liela atšķirība starp SATA3 un SATA2, atstāj to HDD, piepēr klāt 120GB SSD, uz kā stāvēs sistēma (manā gadījumā sistēma un viena spēle, jo reāli vairāk nekam nav vietas), un HDD lai paliek lielajiem failiem.

    #301690
    _Mo3_
    Participant

    Tā kā man laptopam prasījās vairāk vietas nekā 500GB un ātrumu arī labāku par 5400RPM, tad arī pirms kāda laika meklēju sev disku. SSD bija biku par šerpu priekš manis cenas ziņā, pie tam, tā kā tas ir vienīgais disks ko varu ielikt, tad vajadzējā arī ietilpīgu, tad nu papētot, izvēle krita tieši uz Samsunga 750GB 7200RPM SSHD un principā ātrdarbība ir uzlabojusies, protams, ne ļoti drastiski, bet ir pamanāmi, kaut vai windowsa ielāde vai to pašu programmu palaišana ir kļuvusi ātrāka, bet protams, ja vajag priekš galda datora šo cieto disku, tad tas nebūs labāks par SSD + HDD savienojumu, bet laptopam ideāli!

    #301691
    Ceplis
    Participant

    Cik tad spēle aizņem vietu uz diska?

    Man gan spēles nav, bet programmu sadaļā uzrādās 71 uzinstalēta proga, un tas viss aizņem ap 32 GB. Man ir 60 GB SSD un tajā vietas vēl ir pietiekoši.

    #301692
    garaisezis
    Participant

    man 2560GB SSD, un vieta vnk nav, vsu laiku lec paziņojums par diska vietu… nekas jau nav, pāris lielās programmas, Photoshop, Premiere, Final cut, Tractor DJ pro un pati OS plus daž dokumenti…

    #301693
    shadow118
    Participant

    Nu piemēram

    Battlefield 3 – gandrīz 20 Gb

    GTA IV – 15 Gb

    GRID – 10 Gb

    Saints Row IV – 8,5 Gb

    Far Cry 3 – gandrīz 10 Gb

    DiRT 2 – 10 Gb

    DiRT 3 – 12 Gb

    #301694
    m_janis
    Participant

    250 GB un pietrūkst vietas ??? Kas ir jādara, lai ko tādu dabūtu gatavu??? Nu nezinu kā Mac gadījumā (ja jau Final Cut – tātad Ä€bola dzelži un OS), bet man ar ne mazāku smago softu kaudzi nekādi neizdodas pārsniegt 60GB, tiesa Win vidē (parasti turos 40 – 55 GB robežās un 18 gadu laikā, ņemoties ar foto/video darbiem nekad nav radušās problēmas). Skaties, kur tev Temp faili u.c. draza krājas – vismaz Windows vidē Premiere Pro, Adobe Audition u.c. mīl ātri piedrazot sistēmu. Š iem softiem jānorāda vieta drazai uz cita HDD, vai arī regulāri jātīra attiecīgie sistēmas diska folderi.

    120GB SSD sistēmai ir pat par daudz, nu bet 60 var būt “par īsu”, tā kā 120 ir pareizā izvēle, kur kādus 80 atvēlēt Windows sistēmai un atlikušo kādam Linux un būs OK.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 42 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā