vai ir iespējams apvienot 2 hdd patīcijas?

Sākumlapa Forumi Hardware Atmiņas (HDD, RAM, Flash) vai ir iespējams apvienot 2 hdd patīcijas?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #148839
    richX
    Participant

    Sveicināti!

    Jau uzreiz atvainojos, ja nemanīju, ka šāds jautājums jau ir bijis uzdots iepriekš. Ja ir, tad iedodiet linku uz to. tātad problēma ir šāda, savulaik man uz datora bija 1hdd ar 1 partīciju uz kuras stāvēja tikai windows XP, tad kādu reizi nolēmu paspēlēties ar kādu no linux… Izdarīju visu kā vajag uz atdalīju nelielu daļu no Hdd priekš linux, bet laiks gāja, un ar linuxsu beidzu darboties un nu vēlētos abas šis partīcijas atkal apvienot… vai pastāv veids kā apvienot abas partīcijas, izdzēšot linuxsu un tā partīciju pievienojot XP? nojaušu ka te varētu būt darīšana ar Hiren’s boot cd, ja jā tad iesakiet kuru softu izmantot (man ir Hirens boot cd 9.8 iecepināts)… un vai ar šim darbībām man XP ieslēgsies tāpat, kā parasti, ja ir viena partīcija ( te es runāju par to Linux loader, kurš sākumā dod izvēlēties linux vai xp), ja nē, kā pareizi uzstādīt, lai windows xp automātiski ieboototos?

    Ieteicams darbības sadalīt pēc kārtas pa punktiem, lai nejauši nesabojātu arī XP partīciju… man uz tās vnk ir daudz vajadzīgu samērā liela izmēra failu, kurus nevēlētos pazaudēt, un man nav pieejams 2. hdd uz kuru šos failus pārsviest…

    #200051
    grisha
    Participant

    JA nevari nekur saglabvaat citur datus, tad labaak neko nedari. Riskants pasaakums. PIedevaam sisteema starteejas, izmantojot Linux partiiciju. Taatad vajadzees taisiit repair windowsam, gan jau ka var uzlikt windows bootloaderi caur win repair konsoli, bet man nav ne jausmas par to.

    PArtition Magic speej apvienot partiicijas, tomeer datus ir vieglaak pazaudeet, nekaa peec tam meegjinaat atguut. Taapeec, ja baidies par saviem datiem, labaak atstaaj kaa ir.

    #200052
    Mr.Death
    Participant

    Patrīciju saaudzēšanai (protams vienam hdd) vislabāk izmantot Acronis disk director vai kā viņtur. Katrā ziņā bij kaut kas no Acronis sērijas. Sen vnk neesmu lietojis.

    #200053
    Stat1CX
    Participant

    Acronis disk director suite tiešām ir labs ar daudz iespējām, tai skaitā particiju apvienošanu vienā. No galvas gan neatminos kur tieši šī funkcija meklējama, pašreiz nav pie rokas tas acronis.

    #200054
    memorex
    Participant

    Kā jau te minēja, mazliet riskants pasākums, progai caur ko to darīsi nav tā lielākā nozīme, galvenais defragmentē cietni pirms apvieno partīcijas :warn: Iesaku no sākuma backup uztaisīt 😉

    #200055
    richX
    Participant

    nu labi… situāciju sapratu…Būs vien laikam jāizkaš kkur tas 2. hdd. Pēc tam laikam vienkāršāk man sanāks xp parinstalēt. Nu būs vismaz svaiga OS smarža. bet pirms tam laikam vēl savu Hdd biku pamocīšu un nomēģināšu Acronis. Savu turpmāko dzivi tā kā vēlētos saistīt ar IT jomu, tāpēc šāda pieredze noderēs.

    hmm… kāds nevarētu lūdzu uzmest aptuveno darba kārtību… t.i. 1. 2. 3. utt. lai būtu kkāds pamats uz ko balstīties, jiespējams piemetiet kādu linku uz papildinformāciju par kādu sarežģītāku vai bīstamāku darbību.

    Jau iepriekš atvainojos, ka tā uzplijos.

    #200056
    jazzer
    Participant

    https://download.acronis.com/pdf/DiskDirectorSuite10.0_ug.ru.pdf

    Acronis Disk Director Suite instrukcija (krievu val.)

    Esmu ar to programmu darbojies-palielinājis un smazinājis partīcijas Ļoti vienkārši,no probļemz.Darbojas ideāli.Apvienojis visas vienā neesmu,bet pieļauju,ka izdosies,jo programma tiešām laba.Backupus gan katram gadījumam vajag uztaisīt.

    #200057
    Foxsk8
    Participant

    Man ir 8 partīcijas uz 2 HDD un nesūdzos, ka būtu kaut kas par daudz. Varu piekrist, ka tas viss ir riskants pasākums.

    Es darītu tā, vispirms, kad mēģinātu šo joku izdarīt, aizņemtos kādu HDD uz laiku no kāda drauga, izveidotu ar norton ghost particijas klonu, kur stāv viss XP stafs, tālāk klona failu uzliktu uz drauga HDD, paņemtu savu cieto izdzēstu visas partīcijas un saveidot visu no jauna, tikai izveidot partīcijas, un tālāk jau atkal ar ghostu saliktu no image faila atpakaļ visus savus datus ar visu OS, beigās palabotu boot info, lai beigās viss būtu pa vecam.

    Jebkurā gadījumā ir vajadzīgs otrs HDD, tad riska faktors, kad kaut ko sačakarēsi būs niecīgs.

    Ja mēs skatamies no otras puses, tas būtu tas pats, kas gribētu uz pilna HDD, kuram ir viena partīja izveidot otru partīciju, no pilna diska process var ievilkties uz X stundām, tātad arī tavā gadījumā Reverse arī varētu ievilkties uz X stundām.

    #200058
    memorex
    Participant

    1.Backup visu pron

    2.Defragmentē hdd(var arī kā pirmo)

    3.Merge partīcijas

    Esmu 2x apvienojis 2 partīcijas, pagaidām veiksmīgi. :p Neaizraujos ar to īpaši…

    #200059
    msh
    Participant

    Ko jūs tur mocaties? Partīciju numurs divi formatēt uz veco akmens laikmeta ntfs un lai tāda tur ir, pēc tam iebūtojot winxp disku, loaderis pats uztaisās – savulaik šitas ļoti krita uz nerviem.

    #200060
    richX
    Participant

    hmm… principu tā kā sapratu… būs jāpaspēlējas un jāpamēģina viņu atdzīvināt… bet tad gan gribu vēl arī nLite ieprovēt un savu windu nooptimizēt, lai nav lieku procesu… (izlasīju Ob1 dienasgrāmatu un sapratu ka mans kompīts strādā lēnāk, lai gan ir biku labāks, gribu atklāt, kur man tā vaina 😛 ) Nu bet paldies par informāciju!

    #200061
    m_janis
    Participant

    Ko vēl formatēt ???

    1. Lai izvairītos no problēmām svarīgos failus kaut kur pārkopē.

    2. Š…em Partition Magic (ir Hiren’s Boot CD), vai GParted, nodzēs Linux partīcijas un C particījai ņem opciju Resize, vai vienkārši grafiski pavelc pa visu brīvo vietu. Ja brīvā vieta HDD beigās un dati nav jāpārvieto – process nebūs pārāk ilgs.

    Ja visu darīsi pareizi un darba laikā nepazudīs elektrība – problēmu nebūs.

    “(izlasīju Ob1 dienasgrāmatu un sapratu ka mans kompīts strādā lēnāk, lai gan ir biku labāks, gribu atklāt, kur man tā vaina 😛 )”

    O jā, reizēm palasīt pasakas ir laba izklaide ne tikai bērna vecumā 😀 😀 😀

    #200062
    richX
    Participant

    pasakas vai taisnība… pašam gribas pārbaudīt …

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā