WWDC 2012: Apple prezentē jaunos MacBook, OS X Mountain Lion un iOS 6

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas WWDC 2012: Apple prezentē jaunos MacBook, OS X Mountain Lion un iOS 6

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #156695
    samurajs
    Participant

    Vakar žurnālistu cerības piepildījās pilnā mērā – tie, kas vakar pabija Apple konferencē WWDC 2012, varēja noskatīties kompānijas CEO Tima Kuka prezentāciju ar bagātīgu jaunumu klāstu. Vispirms, kā parasti, tika minēta statistika un dziedātas slavas dziesmas. Piemēram, AppStore jau esot 400 miljonu lietotāju kontu, 650,000 lietojumprogrammu (no tām 250 K – iPad domātās). Kopējais lejupielāžu skaits sasniedzis 30 miljardus. Neatkarīgie izstrādātāji ar Apple platformu nopelnījuši virs 5 miljardiem USD.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_applewwdc01_1.jpg[/img]

    Pēc tam Fils Š illers pastāstīja par atjaunināto MacBook Air un MacBook Pro datoru līniju. Pēdējie esot “visskaistākais, ko Apple jebkad radījis.” Datoru iezīme – jaunākie Ivy Bridge procesori un Retina displeji 15,4″ modeļiem (2880×1800).

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_applewwdc12_2.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_applewwdc22_1.jpg[/img]

    OS X Mountain Lion iekļauts ap 200 jaunievedumu. Pie tam Apple Mac OS X izaugsmes tempi esot intensīvāki nekā Windows 7 – Mac OS X Lion pārdots jau 26 milj. kopiju.

    OS X Mountain Lion zīmīga ar dziļu “mākoņa” iCloud integrāciju. Pie ielogošanās visas lietotnes un dokumenti tiek automātiski sinhronizēti un atjaunināti mākonī.

    Visur parādījusies balss ievade, pat Microsoft Word var nodiktēt tekstu balsī. Paziņojumu panelī var ātri ieklabināt ziņu Twitterim, neatraujoties no pamatdarba.

    OS atjauninājums Apple klientiem izmaksās tikai 20 USD. Tiem, kuri pērk jaunus datorus – tas būs bezmaksas.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_applewwdc32_1.jpg[/img]

    iOS 6 zīmīga paplašināta un uzlabota SIRI balss vadības lietošana. Palielinājies SIRI saprotamo tēmu un valodu skaits, pievienojot sportu, kartogrāfiju, filmas. Līdz ar Twitter iOS 6 sastāvā dziļi integrēts Facebook – tas atrodams praktiski visur.

    No praktiskā viedokļa interesanta funkcija nākusi klāt ienākošo zvanu pieņemšanā: bez tradicionālā “pacelt klausuli” un “aizņemts” nākušas klāt iespējas “atbildēt ar standarta SMS” un “atgādināt vēlāk”.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_applewwdc40_1.jpg[/img]

    The Verge

    #286866
    Jaunzems
    Participant

    Ar tādu izšķirtspēju tā datora nožēlojamais 650M karsīs kā vafeļu panna!

    #286867
    yix
    Participant

    atbilde ar smsm ir jau sen pat pašā parastākajā nokia. pilnīgi nekā jauna. turklāt LV no SIRI vispār nekādas jegas nav. karoče lētucis. tagad Apple lielās ka ir pirmei kas ieveisuši atbildi ar SMS smeikli nāk. tas NOKIA jau sen ir.

    #286868
    Imhoteps
    Participant

    CD-karuseli izmetuši. Tas pareizi. Retina laptopam – cienījama štelle. Pabakstīju trešo aipadu – bilde дух захватывает. Korpusu izstrādē līdzinieku Eplam arī maz, ja vispār ir. Bet, nu, citādi, Epls kā jau Epls – liela pompa, augstas cenas. Figviņzin, kā būtu, ja būtu neierobežoti līdzekļi – varbūt arī paķertu sev šitādu rotaļlietu. Uzmestu Mintu virsū.

    #286869
    Anonīms
    Neaktīvs

    Datoru jomā diezgan būtiski jaunumi, bet no iOS 6 gan gaidīju ko vairāk (ņemot vērā, ka šī OS griezīsies uz jaunā iPhone 5). Vienīgais vērā ņemamais jaunums, ko es bieži izmantotu, ir jaunās kartes ar turn-by-turn navigāciju, bet nu ļoti šaubos, ka Apple būs uzspējis sataisīt normālas kartes arī Latvijā…

    #286870
    gaziks52
    Participant

    Apple savā aplikeišnā izmantos TomTom kartes

    #286871
    Raivix
    Participant

    Tātad nekam nederīgas…

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā