Aktuāli: bojāta pārtika veikalos

Sākumlapa Forumi Citas tēmas Cilvēks un Sabiedrība Aktuāli: bojāta pārtika veikalos

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 38 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #154162
    samurajs
    Participant

    Svaigs piedzīvojums: nopirku Liepājas CENTO svaigu vistu šķinķīšus par akcijas cenām. Mājās, atverot, hermētisko iepakojumu, uznāca nepārvarama vēlēšanās pavemt.

    Kad pārdevējai tāpat piedāvāju paostīt atpakaļ atnesto gaļu – arī viņai radās nepārvarama vēlēšanās pavemt. Termiņi uz iepakojuma bija kārtībā – kā aizvien. Protams, nauda tika atdota zibenīgi un bez jebkādām ierunām, un tika siekalaini apzvērēts nekavējoties izvākt šo preci no vitrīnām.

    Tā kā šodien ir svētdiena, veikala vadītājas nav uz vietas, tad ar to arī piedzīvojums laikam būs beidzies. Bet jāapzinās, ka kādam ar sliktāku degunu šāds piedzīvojums varētu beigties arī slimnīcā: bojātā gaļā ir pilns toksīnu, kuri ir daudz bīstamāki par tām baktērijām, kuras atrastas nelaimīgajos Spānijas gurķos.

    Cik man zināms, viena no nedaudzajām vietām, kur patiešām rūpējas, lai pircējs nesaņemtu neko vecu vai sliktu, ir RIMI tīkls – tādi ir mani novērojumi.

    Aicinu mūsu lasītājus padalīties pieredzē par preču kvalitāti LV veikalos:

    1. Vai Tev ir iesmērēta bojāta prece? (ja ir, tad kurā veikalā?)

    2. Par kuru veikalu Tu esi drošs, ka prece viemēr būs kvalitatīva?

    3. Vai par atgriezto bojāto preci ir piedāvāta (vai izdevies saņemt) morālā kompensācija – piem. dāvanu karte, vai tāda pat nebojāta prece par puscenu utt.?

    #270350
    Anonīms
    Neaktīvs

    Maksimaa ir paaris reizhu gadiijies iegraabties, taapat arii betaa… Ne reizi gan neesmu skreejis suudzeeties – kauns laikam…

    #270351
    WordPad
    Participant

    1./3. Veikalus gan nenosaukšu. Vienreiz tikai saskābuša pienā laikam sanāca iegrābties, bet aiznesu atpakaļ un atdeva naudu. Pelējis jogurts no liela zīmola piena kombināta. Tas laikam ari viss. Iesmirdusi vista. Viens mājinieks netīšām apēda bojātu galu un varēja beigties bēdīgi, nekad vairs negrib neko tādu piedzīvot. :/

    2. Uzticos Rimi un tur arī iepērkos.

    #270352
    andrejsLi
    Participant

    RIMI reiz bija samaisījuši cīsiņus, dažiem bija zaļāki gali..Neuzticos nevienam, lai kāds zīmols būtu. Pēc LIDO apmeklējuma, reizes 5 ir sāpējis vēders, vēl nez cik reizes bijuši sasaluši kartupeļi, itkā siltā laikā..Frī dažreiz ir izgatavoti no gumijas, vecos galdus un ielauztās paplātes pat nav vērts pieminēt – kaut tas žmogs Ķirsons nosprāgtu no sava skopuma..

    Kvalitātes plusu nevar īsti likt nevienam, bet viennozīmīgi RIMI izceļas. Aizmirstiet, ka kvalitāti nosaka cena, tā visbiežāk ir ekvivalenta skopuma lielumam un mārketinga trikiem..

    #270353
    shady
    Participant

    Ļoti bieži esmu dzirdējis no cilvēkiem ar saistītām pārtikas profesijām, ka gaļas produktus, kuri jau noglumējuši, tiek nomazgāti/apstrādāti un laisti atkal uz veikaliem atpakaļ. Vai arī pārstrādāti citos produktos, piemēram, ne pirmā svaiguma gaļu laiž uz šašļikiem. Tā kā…ja paklausās no cilvēkiem, kas tur strādā, tad vispār negribas neko ēst…, bet badā jau nemirsi – nākas to visu aizmirst un nedomāt.

    #270354
    Anonīms
    Neaktīvs

    Atbildot uz jautājumiem:

    1) bojāta pārtikas prece nav iesmērēta, vismaz pēdējo gadu laikā ne.

    2) RIMI, IKI nav bijušas problēmas, ir izmantoti ilglaicīgi

    3) nav bijis aktuāli

    Biju klāt, kad IKI caur kasi laida alus pudeles. Vienai pietika nedaudz pieskarties letei, lai tā saplīstu gabalos. Spiediens no siltā laika. Alus ir jāglabā pagrabos šādā laikā. Ieskābušu gan vēl nav iznācis nopirkt.

    shady: ir izeja. Karstajā laikā lietot pārtikā piena produktus, maizi, dārzeņus. Kuru svaigumu daudz grūtāk viltot 🙂

    Un nevajag pat iespēju paņemt vecu preci – jau tā veikalos no dārzeņu mērcēm tikai lečo/kabaču ikri/Uncle Ben`s izstrādājumi ir retie, kuriem nav ‘modificēta ciete’ vai citas figņas iekšā. Tā nesmird, taču uzticības sajūtu arī nerada.

    #270355
    Anonīms
    Neaktīvs

    Aicinu izveidot iespēju labot savus tekstus arī tiem, kas no traukiem.lv ielogojas.

    #270356
    shadowmen
    Participant

    1.Maximā uz sālātiņiem varēja šad tad iegrābties(pirms pāris gadiem)…Un ne tikai,īsāk sakot,maximā pāris reizes esmu atdēvis atpakaļ huiņu,ko viņi sauca par paiku….naudu nekad atpakaļ neesmu prasījis(nav bijis vērts,vienreiz gribēju,bet nācās gaidīt sasodīti ilgi..)

    Bet reiz uz jauno gadu RIMI bija akcija Red Label(viskijs) pudelei,būdams laimīgs cilvēks ķēru ciet,ar domu,ka nav tas labākais priekš jaunā gada,bet par šādu cenu(bija patīkami lētāk)…Atverot pudeli un malkojot pirmo glāzi tā aprāvos,nebija tas Red Label,ja bija tad smagi sūdainā kvalitātē…reāli pierādīt protams nevarēju,bet zinu kā garšo red label visītis 🙂 Tā arī pudeli neizdzēru(tā reti gadās 🙂 ),biju dusmīgs un nosolījos visīti Rimi nekad uz akciju nepirkt 🙂

    2.Droši varu teikt Stockmann,Prizma,arī Rimi neveiksme bija tikai ar akcijas viskiju 🙂

    3.Nav izdevies saņemt morālo kompensāciju,bet nekad tā īsti neesmu gājis uz to(par slinku)…Bet domāju,ka reāli nebūtu grūti,tikai vajag runāt ar menedžeri,pieminēt tautas balsis un pārējos ”realitātes šovus” 🙂

    #270357
    Creep
    Participant

    1. Nav īsti izdevies uzgrābt uz nederīgiem produktiem, kam termiņš vēl ir, ja nu varbūt kādreiz kāds piena produkts vai maize. Ir kādreiz gandrīz jebkurā veikalā sanācis nopirkt kautko ar notecējušu termiņu (ik pa laikam aizmirstu apskatīties). Savukārt laukos esošais Top veikaliņš preces ar notecējušu termiņu tirgo kā nocenotas (piemēram biezpiena sieriņš, kuram pirms nedēļas notecēja termiņš, maksāja nevis 22 santīmi, bet gan 13 santīmi). Par centrāltirgu vispār nerunāsim, ir sanācis, ka iedod vecu krējumu, nolamājos, ar pretīgu smaidu atvainojas un noliek to pašu paciņu atpakaļ pie tirgojamajiem un pus minūti meklē kādu paku, kurai vēl nav termiņš notecējis.

    2. Principā tā īsti neuzticos nevienam veikalam, taču laikam jau, ka jau iepriekš pieminētais RIMI būtu par kripatiņu uzticamāks manās acīs, kā pārējie.

    3. Lai arī starpgadījumi ir bijuši vairāki, vienmēr esmu bijis par slinku, lai ietu prasīt naudu atpakaļ utt.

    #270358
    archeens
    Participant

    Tepat Liepājā maximā saldētās lobītās garnelēs iegrābos, atverot vaļā arī radās vēlme pavemt.

    Supernetto iegrābos krabju salātos saskābušos.

    Par Rimi piekrītu, nekad nav bijis pretenziju 🙂

    #270359
    dzhonsons
    Participant

    It kā nav sanācis iegrābties. Lai arī 90% gadījumu iepērkos tieši Maxima veikalos – viss vienmēr ir vislabākajā kārtībā.

    #270360
    shadowmen
    Participant

    Lielajās maximās(3 X) parasti ir viss oki…vismaz es lielajās maximās neesmu iegrābies,tikai mazajās….

    #270361
    Foxsk8
    Participant

    Smigu vienozimigi japerk rimi. supernato tie alini nav dzerami. par galu. ja gribi leti rekinies ar risku. prakse pieradijies jo dargaka paika jo garsigak un kvalitativak. vispar samuraj tirgu v ari dabot vistas pa 1.30 un pa pa 1.50 jau bisa marinadee. par galam ir ta ka mes edam pirms 20 gadi kautu ja ne pat vecaku govi. cukas laikam gan atrak edam.

    #270362
    Anonīms
    Neaktīvs

    foxsk8: ja mini alus, tad marka būs izšķirošāks rādītājs par veikala nosaukumu. Neesmu dzirdējis, ka kādam atmaksātos laist tirgū viltotus Tērvetes vai Bauskas alus, kas garšo pavisam savādāk. Vienīgais risks – ja ir neatbilstoša glabāšanas temperatūra. Tad var ieskābt arī ātrāk par norādīto termiņu.

    #270363
    nevertell
    Participant

    Bauscinieks no piparbodēm un supergetto garšo ievērojami savādāk nekā no Rimi.

    #270364
    shadowmen
    Participant

    Tas tāpēc,ka viņi(super geto)uzglabā vienkārši ideāli…nebrīnīšos,ja +30 grādos alus kastes pie veikala aizmugures stundu mētāsies…

    Piemēram,olas tiek uzglabātas siltumā,kaut ko tādu nebiju redzējis nekur citur 🙂 Tur tak salmoneles un visas pārējās herņas var rasties….

    #270365
    Kon
    Participant

    1. Ir bijušas gan apkaltušas šokolādes, gan žurku izgrauztas čipsu pakas, gan nebaudāms akcijas alus :> Un tas viss protams Maxima’ā, kur tad citur.

    2. Stockmann, Rimi

    3. Neviena prece nav bijusi tik vērtīga, lai atmaksātos iet atpakaļ and shit + kruts esmu tikai dzērumā un internetā :>

    #270366
    bumbulis
    Participant

    Pilnībā varu piekrist. Arī zinu, ka bieži jau no piegādātājiem aiziet veca produkcija, itsevišķi šašliki.

    #270367
    rasty
    Participant

    personīgā pieredze. biju ar vecākiem rimī, gadus 7atpakaļ, un redzētais neiepriecināja. 🙁 bija sestdienas rīts un darbiniece izlika gaļu stendā.. paostīja un ielika plauktā. nākamo- paostīja un nolika malā.. brrrr…

    bet tā.. uzticēties nevar nevienam, agri vai vēlu kkāds brāķis var trāpīties..

    parasti ja gadās pretimnākoši pārdevēji, tad var atgūt naudu.. bet man ir nelāgs ieradums nepaņemt čeku..

    #270368
    ruukjis
    Participant

    1. Ir, Beta, kopš ir auto šajā veikalā iegriežos tikai, lai nopirktu sērkociņu vai vēl kaut kādu sīkumus, kuri nebojājas.

    2. Tādu nav, liekas esmu pamanījies iegrābties visos kautcik pazīstamos lielveikalos. 😀

    3. Betā karot ir bezjēdzīgi – tur izsauks apsardzi un izmetīs tevi ārā. Bet, par cik veikals ir beidzmais gaģušņiks, tad pamanās apčakarēt pats sevi: reiz viņi tur tirgoja sveramo halvu, paši bija smuki safasējuši pa +/-250gr paciņas, bet uz vienas tādas paciņas bija uzlipinājuši 0,00Ls uzlīmi, es godīgs pilsonis būdams… nopirku šo paciņu.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 38 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā