LU «datoriķiem» būs moderna mācību un atpūtas telpa

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas PR LU «datoriķiem» būs moderna mācību un atpūtas telpa

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 22 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #152909
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/28_lu_1.jpg[/imgl]Otrdien, 21.decembrī plkst. 12.00, Latvijas Universitātes (turpmāk – LU) Datorikas fakultātē, Raiņa bulvārī 19, svinīgajā ceremonijā tiks atklāta jauna mācību un atpūtas telpa fakultātes studentiem, kurā tiks nodrošināta iespēja izmantot un piekļūt informācijas tehnoloģijām un tiks radīta vide kopīgu projektu īstenošanai.

    Svinīgajā atklāšanā uzrunu teiks LU rektors Mārcis Auziņš, LU Fonda direktore Laila Kundziņa, Microsoft Izglītības nozares vadītāja Baltijā Līna Dzene. Telpas remonts un labiekārtošana ir īstenota saskaņā ar š.g. 16.novembrī parakstīto visaptverošo Education Alliance sadarbības līgumu starp LU un Microsoft, kura mērķis ir ar tehnoloģiju uzlabošanu, to pieejamības paplašināšanu un efektivitātes palielināšanu veicināt izglītības kvalitātes paaugstināšanu, kā arī inovāciju veicināšana, jaunu darba vietu un iespēju radīšana un kvalificēta darbaspēka trūkuma mazināšana.

    „Mecenātisms Latvijas Universitātē ir ar senu vēsturi un vienmēr visos laikos mecenātu atbalsts ir radījis inovācijas studiju ikdienā, ko apliecina arī Microsoft atbalstītais projekts. Tagad Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes studenti būs ieguvuši mācību telpu, kas studentu ik dienas dzīvē ienesīs jaunas pārmaiņas,” saka Laila Kundziņa.

    „Microsoft Latvia ir gandarīts par iespēju sadarboties ar LU. Datorikas fakultātes studentu mācību un atpūtas telpas labiekārtošana ir viena no pirmajām īstenotajām aktivitātēm parakstītā Education Alliance sadarbības līguma ietvaros. Mēs apzināmies, ka ir ārkārtīgi būtiski studentiem nodrošināt pieeju jaunākajām tehnoloģijām un programmatūrai, kā arī radīt draudzīgu vidi kopīgu ideju apspriešanai un projektu īstenošanai. Esam gandarīti, ka sadarbībā ar LU Fondu un pašiem studentiem mums ir izdevies radīt studentiem draudzīgu vidi ar jaunāko tehnoloģisko nodrošinājumu, kas katram lietotājam sniegs iedvesmu, jaunas idejas, pozitīvu gaisotni, kā arī iespēju izmantot nepieciešamos resursus zināšanu veiksmīgākajai apguvei,” uzskata Microsoft Izglītības nozares vadītāja Baltijā Līna Dzene.

    „Datorikas fakultātes primārais mērķis ir kalpot sabiedrībai un tautsaimniecības nozarei – IKT. Mūsu vairāk nekā 70 tautsaimniecības sadarbības partneru lokā Microsoft ir viens no neapšaubāmiem un ilglaicīgiem līderiem. Konkrētais projekts ir iezīmīgs ar vairākiem aspektiem: Microsoft pirmoreiz veica tiešu ieguldījumu fakultātes infrastruktūrā, atbalstot studentu pašpārvaldes iniciatīvu izveidot telpu, kur studentiem atpūsties un mācīties. Studenti ar savām rokām un daļēju atbalstu no pašpārvaldes budžeta un Microsoft ar līdzfinansējumu, aparatūru un programmatūru, piedaloties LU Fondam, ir paveikuši teicamu darbu. Mēs visi kopā varam!” norāda LU Datorikas fakultātes dekāns Juris Borzovs.

    “Vide ir viens no svarīgākajiem aspektiem, kas veicina sabiedrības attīstību. Tāpēc ir būtiski, lai vide universitātē būtu studentiem draudzīga. Draudzīgi ne tikai lekciju laikā, bet arī ārpus tā, lai Universitāte neaprobežotos tikai ar lekcijām. Lai laiku starp lekcijām varētu pavadīt brīvā atmosfērā kopā ar citiem fakultātes studentiem. Tieši kolektīvā dzimst interesantas idejas, veidojas aizraujoši projekti. Mēs ceram, ka šī telpa būs kā platforma dažādiem projektiem, iespējams pēc 10 gadiem mēs varēsim atskatīties uz uzņēmumiem, kas ir dzimuši tieši šajā telpā!” stāsta Datorikas fakultātes students Mārtiņš Zviedris.

    Telpas atklāšanas ietvaros studentiem būs iespēja iepazīties arī ar citām Microsoft sniegtajām iespējām, lai veicinātu studentu konkurētspēju un zināšanu apguvi, tostarp par Imagine Cup starptautisko studentu konkursu.

    Par LU

    Latvijas Universitāte dibināta 1919.gada 28.septembrī un šobrīd ir lielākā Latvijas augstskola, kā arī vienīgā klasiskā tipa augstākā mācību iestāde Latvijā. Universitātes 13 fakultātēs studē 20 000 studentu.

    Par LU Fondu

    Nodibinājums LU Fonds darbojas kopš 2004.gada un ir respektabla mecenātisma organizācija, kura rūpējas par izciliem, centīgiem (arī ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu) studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem un ar izciliem izglītības, zinātnes un kultūras darbiniekiem sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem. LU Fonds sadarbībā ar partneriem realizē mācību vides uzlabošanas projektus un rekonstrukcijas un materiāli tehniskās bāzes uzlabošanas projektus.

    Par Microsoft Latvia

    Microsoft Latvia izveidots 1999. gadā kā Microsoft pārstāvniecība Baltijas valstīs. Microsoft Latvia profesionāļi jau vairāk kā desmit gadu garumā nodrošina partneru atbalstu, servisu un risinājumu izstrādi, kā arī mārketinga kampaņas. Microsoft Latvijā ir 69 zelta sertificētie partneri. Uzņēmums 10 gadu laikā dažādu sabiedrības labuma projektu īstenošanā investējis, ziedojis naudu un programmatūru vairāku desmitu miljonu ASV dolāru apjomā.

    #255885
    Foxsk8
    Participant

    Atceros savus studiju laikus iekš RTU-LF, skolai nebija ne naudas bibliotēkas dažiem datoriem, nedz arī skolas pagalmā uzlikt soliņus, kur studentiem dupsi pielienēt, so tā tas ir bijis visu laiku, par ko tad šoreiz tāda greznība? Es nesaku, ka slikti, es vienkārši brīnos, ka beidzot kaut kas tiek darīts.

    Un zemteksts šim visam varētu būt tāds, kur barotava, tur putniņi. 🙂

    P.S. Vispār vaŠ—etu LU pagalmā pingavīna statuju ar visu fontainu uzsliet ar 🙂

    #255886
    McAnder
    Participant

    LU pagalms ir Vērmanes Dārzs un tur statuju netrūkst 😀

    #255887
    Viestartss
    Participant

    samurajs wrote:

    tiks nodrošināta iespēja izmantot un piekļūt informācijas tehnoloģijām

    labojiet mani, ja kļūdos, bet kāpēc man šķiet, ka tur būs pieejamas tikai mazmīksto tehnoloģijas un tikai mazmīksto radīti risinājumi?

    ja tā, tad līdz mecenātisma definīcijai tur patālu, tā iznāk vnk parasta reklāma savai vislabākajai mērķauditorijai topošajiem IT speciālistiem

    #255888
    Faks
    Participant

    cik esu dzirdejis jegas nau tur vispar iet vieglak ir iet uz sertifikātu kursiem un iegūt to pāšu plūs ar visām ērtībam ^^ !

    #255889
    McAnder
    Participant

    Viestart, LU ēkā pagrabā ir Linux centrs, tākā galvenais jau ir ka mazmīkstie kko dod, jo izvēles iespējas tāpat ir un būs.

    #255890
    malinens
    Participant

    “tiks nodrošināta iespēja izmantot un piekļūt informācijas tehnoloģijām ” ar to jau ieprieksh nebija nekaadu probleemu, jo vienmeer visur ir pieejams wifi un datorklases, un biblioteeka arii turpat ir…

    #255891
    linx
    Participant

    Faks wrote:

    cik esu dzirdejis jegas nau tur vispar iet vieglak ir iet uz sertifikātu kursiem un iegūt to pāšu plūs ar visām ērtībam ^^ !


    Nu tad aizej uz mūsu valsts valodas gramatikas sertifikātu kursiem :p jo tomēr augstskolā iemācīsies daudz vairāk (es nerunāju par to, vai iemācīsies daudz vairāk izvēlētajai specialitātei), bet gan vispārēji, kā saka, dzīvē noderēs 🙂

    #255892
    Faks
    Participant

    linx wrote:

    Faks wrote:

    cik esu dzirdejis jegas nau tur vispar iet vieglak ir iet uz sertifikātu kursiem un iegūt to pāšu plūs ar visām ērtībam ^^ !


    Nu tad aizej uz mūsu valsts valodas gramatikas sertifikātu kursiem :p jo tomēr augstskolā iemācīsies daudz vairāk (es nerunāju par to, vai iemācīsies daudz vairāk izvēlētajai specialitātei), bet gan vispārēji, kā saka, dzīvē noderēs 🙂


    šini jautājumā var būt daudz argumentu bet ar valsts ekonomikas situāciju doties studēt tā ir tīrā pašnāvība ^^ beigās iznāks beigsi studēt parāds un darba vel nebūs 5 gadi taka man ši ideja galīgi nepārāk vieglak dabūt gadijuma darbus savākt naudu un dodies uz sertificēšanas kursiem kuri nau nemazāk slikti … šada ir mūzdienu realitāte ja kādam nepatik pāši vainigi :devil: :mod: :lala:

    #255893
    Crow
    Participant

    Muļķus par gudrākiem neviena skola nepataisīs, tas ir fakts. :lala:

    #255894
    KristoZ
    Participant

    Crow wrote:

    Muļķus par gudrākiem neviena skola nepataisīs, tas ir fakts. :lala:

    “+” par, manuprāt, atbilstošo un trāpīgo komentāru. ;]

    #255895
    Kon
    Participant

    raxtiit bez garumziimjeem un citjiem gramatikas sjuudiem iesjuukaa dirsju

    Universitāte. Man šķiet, ka doties studēt ar domu, ka Tev visu sagrūdīs mutē kā Lienes ielas iemītniecei ir naivi. Tev dod priekšstatu par dažādām sfērām. Ja Tevi kaut kas saista, tad Tu papildus apgūsti to. Viss ir vienkārši.

    Un vēl! Universitāte ir buferis starp pumpaina tīņa un pieaugušā dzīvi, te Tu pats atbildi par Sevi. Neviens vecākus par kavētām lekcijām uz unī nesauks, pašam vajadzēs strebt savārīto :> Pats Esmu akadēmiskajos parādos kādus 250 – 300 LVL atdevis XD. Zinu, ko rakstu.

    #255896
    Faks
    Participant

    @Nīdējs

    tad varu teikt savādāk es izvēlējos citu ceļu nedoties studēt bet iegūt sertifikātu jo pamata ideja ir līdzvērtīga,bet par parādiem teikšu šadi berns sen neesu jo cipars jau ir pari 30 ^^ bet tas nekas tas tādam priekštatam ka katrs ņems seu tuvāko vai pēc savas situācijas .


    @Crow

    Man teu ieteikums kļusti gudrāks par visdusmēra latvieti un iemācies nevis gudri dirst bet prātīgi izvērtēt teikto un situācijas kuras es raksturoju .


    @KristoZ

    Tu mums esi klasis vismēra latvieša paraugs piemērs Ne skūts ne griests taka man teu nauko teikt mans teu ieteikums atrast revolveri un izlabot vienu kļudu uz latvijas zemes vismaz ( ====>>> KristoZ).

    #255897
    Kon
    Participant

    Es tā ierēcu par faka novēlējumu kritozam XD

    #255898
    Crow
    Participant

    Savukārt es ierēcu par jamā vispārējo prāta vājumu. Jomajo, nu takš analfabēts kauč kāds 😀

    Lūk, kas notiek, kad sertifikātus dabū, bet pēc demonstrētajām prāta spējām, šķiet, pamatskolu nav pabeidzis.

    Tāpēc pasaulē ir krīze – to izraisījuši nekas cits kā idioti, kas strādā 😀

    #255899
    Kon
    Participant

    Papētīju viņu .. geimeru rases pārstāvis. Vse jasno, idem dalše :>

    #255900
    Crow
    Participant

    Internet high-five, koЯn 😀

    #255901
    KristoZ
    Participant

    😀 Uh, paldies Fakam par garastāvokļa uzlabošanu! :} Ticiet man, pēc “rokraksta” noteikti uzreiz neuzminētu, ka konkrētā persona “jau sen” ir pāri 30 gadu vecuma slieksnim.

    Ja visi cilvēki pēc Faka ieteikuma problēmas “risinātu ar revolveriem”, lodes paliktu pāri, jo beigās vairs nebūtu cilvēku, kas mācētu tās revolveros pareizi ielādēt.

    #255902
    Faks
    Participant

    @KristoZ

    Diemžel naksies piekrsit bet nu katrs seu ir pats tiesātājs es neņemos tiesāt citus .

    #255903
    Atlets
    Participant

    Faks wrote:


    šini jautājumā var būt daudz argumentu bet ar valsts ekonomikas situāciju doties studēt tā ir tīrā pašnāvība ^^ beigās iznāks beigsi studēt parāds un darba vel nebūs 5 gadi taka man ši ideja galīgi nepārāk vieglak dabūt gadijuma darbus savākt naudu un dodies uz sertificēšanas kursiem kuri nau nemazāk slikti … šada ir mūzdienu realitāte ja kādam nepatik pāši vainigi :devil: :mod: :lala:

    Tikt budžetā nav nekādu problēmu (LU ap 200 budžeta vietu). Ja neesi galīgs āmurs, tad var tīri normāli (bez parādiem) pirmos divus kursus arī izmācīties, paralēli strādājot. Ja vēl bonusā kaut ko pats sajēdz no kompjiem, tad jau vispār studijas būs kā medusmaize. Kā tālāk (3.,4. kurss) – tad jau manīs.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 22 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā