"Meteorīts nokrita" – kā jums tas patīk?

Sākumlapa Forumi Citas tēmas Cilvēks un Sabiedrība "Meteorīts nokrita" – kā jums tas patīk?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 71 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #149806
    samurajs
    Participant

    Avots: delfi.lv

    Mazsalacas novadā it kā nokritušais meteorīts bijis mobilo sakaru operatora SIA “Tele2” organizēts inscenējums, apliecināja uzņēmuma mārketinga un tirdzniecības direktors Jānis Spoģis.

    “Mūsu mērķis ir iedvesmot Latvijas sabiedrību,” sacīja Spoģis, “mēs vēlamies uzsvērt, ka Latvija var izdarīt daudz ko.”

    “Mēs redzam, ka ar šādu notikumu Latvijas vārds ir izskanējis pasaulē, Latvija ir interesanta pasaulē, un nevis ar to, ka ir krīze, ir slikti un grūti, bet gan ar to, ka pie mums notiek kaut kas radošs un interesants. Tas ir unikāls panākums un daļa no mūsu komunikācijas,” teica uzņēmuma pārstāvis.

    Pirmdienas vakarā sasauktajā preses konferencē Spoģis solīja, ka uzņēmums noteikti kompensēs valstij nodarītos zaudējumus. “Tele2” ir gatava sarunām ar ikvienu, kurš jūtas apvainots saistībā ar šo projektu. “Ja kāds ir apvainojies, es lūdzu piedošanu,” sacīja uzņēmuma pārstāvis.

    Spoģis uzslavēja Latvijas dienestus un zinātniekus par to, ka viņi strādājuši godam. “Cepuri nost mūsu valsts iestāžu – ugunsdzēsēju un policistu – un zinātnieku priekšā,” norādīja “Tele2” pārstāvis, uzsvērdams, ka dienesti strādājuši operatīvi un atbildīgi, bet ģeologi un citi speciālisti patiešām pierādījuši savas zināšanas.

    Spoģis pastāstīja, ka šāda ideja par it kā nokrituša meteorīta inscenēšanu radusies apmēram pirms mēneša vai pusotra un Latvijā apsekotas vairākas vietas, kur to varētu īstenot, līdz beidzot izvēlēts Mazsalacas novads. Bedre rakta vairākas dienas, bet pēc tam ar pirotehnikas palīdzību inscenēts sprādziens, ko paši projekta autori arī nofilmējuši un izvietojuši interneta vidē.

    Preses konferencē uz kāda žurnālista uzdoto jautājumu “Vai jūs esat pilnīgi traki vai tikai daļēji?” “Tele2” pārstāvis atbildēja: “Ja cilvēki to vērtē pozitīvi, būt trakam ir to vērts.” Projekta autori ir “Tele2” komanda un uzņēmums par to arī uzņemas pilnu atbildību, atkārtoti uzsvēra Spoģis.

    Kā ziņots, svētdien vakarā Mazsalacas novadā it kā nokritušais meteorīts šodien izpelnījās plašu rezonansi Latvijas un pasaules medijos. Par Latvijas “meteorītu” ziņoja gan tuvo kaimiņvalstu, gan tālu aizokeāna valstu mediji, norādot, ka “mazā Latvijas pilsēta Mazsalaca vienas nakts laikā kļuvusi par sensacionāli slavenu”.

    Dažos izdevumos kā krātera rašanās vaininieks tika minēts iespējamais kosmosa satelīta fragments, bet dažkārt tika piesaukti pat nezināmi lidojoši objekti.

    Notikuma vietā visas dienas garumā strādāja gan policijas darbinieki, gan pētnieki un ģeologi ne tikai no Latvijas, bet arī citām valstīm. Rūpīgāk izpētot notikuma vietu, pētnieki secināja, ka tas nav meteorīts, bet gan cilvēku roku darbs.

    Trūcīgā Mazsalacas domniece Larisa Gerasimova jau paguva “uzvārīties”, tirgojot “ieejas biļetes uz meteorītu” par latu gabalā 😀

    Kā būtu, ja katrs Latvijas iedzīvotājs iesūdzētu tiesā Tele2 par krāpšanu, un pieprasītu, teiksim, kaut 100 Ls kā morālo zaudējumu kompensāciju? Jo tagad var ziņot kaut par zemestrīci – neviens vairs neticēs medijiem…

    Avots 1, 2.

    #215228
    ob1
    Participant

    Es pat sākumā noticēju. Man likās, ka cilvēki nav tik stulbi, lai raktu tādu bedri ar lāpstām tikai prikola pēc. Izrādās, ka ir.

    😀

    No otras puses – ugunsdzēsēji varēja nepaspēt uz kādu citu izsaukumu, kamēr brauca skatīties šo “brīnumu”…

    Vērtējums – pozitīvi – man tas lika saprast, ka cilvēki ir vēl stulbāki, nekā es biju iedomājies.

    😀

    #215229
    drono
    Participant

    Man jau vislabāk patika šitas:

    Quote:

    Lietuvas premjers Andris Kubiļus vasarā prognozēja, ka lata devalvācijas iespēja ir tikpat liela kā varbūtība, ka tuvumā varētu nokrist meteorīts.

    https://www.apollo.lv/portal/news/articles/183522” class=”bbcode_url”>https://www.apollo.lv/portal/news/articles/183522

    😀

    #215230
    ehex
    Participant

    Nu dumji Tele2 rīkojās. Daudz laba humora radās un likās, ka beidzot, kas interesants noticis, bet pēkšņi izrādās, ka visi esam pamatīgi apčakarēti… 🙁 Un, ja nu būtu cietušie? Viss varēja būt trakāt…Cerams, ka Tele2 pa šito kārtīgi paņems pie dziesmas un tad redzēs, kurš varēs”iet dillēs”.

    #215231
    Evers
    Participant

    Mani tracina šāda izdarība. Tiesā iesūdzēt Tele 2 par neslavas celšanu Latvijai vajadzētu.

    Tā jau pazīstamo “banānu republiku” pasaules acīs pataisīja par vēl lielāku ākstu zemi.

    Daudzas ārzemju lapas, kas nav tendētas uz jokiem un dzeltenām žļurgām, piedzīvojušas vilšanos publicē, ka šitas viss ir FAKE – bērnišķīga ķēmošanās.

    #215232
    Mr.Death
    Participant

    He, laba maarketinga strateegija – Ants Steinbergs ar draugiem izdomaa pajokot, izveidojot viltus nokritusjo meteoriitu, peec tam, kad saprot – dirsaa buus, jo tam uzmaniibu pieveersusji NBS, policija, VUGD,nemaz nerunaajot par visas pasaules medijiem, vinjsj piekriit, tam, ka visu vainu uznjemaas TELE2, un TELE2 tiek pie vispasaules uzmaniibas. Kas var buut labaaks par tik lielu reklaamas kampanju? Nu ko.. Vai BITE un LMT pie mums neplaano ko liidziigu? :> Varbuut buutu laiks, mazajiem zalajiem cilveecjinjiem?

    #215233
    jazzer
    Participant

    Kā akcija – lielisks gājiens.Daudzas avīzes visā pasaulē tagad pieminēs Tele 2, kas arī bija vajadzīgs.Tie, kas orientējas tajās lietās zina, ka skandaloza reklāma arī ir reklāma.

    Š oreiz tieši dusmīgie no malas stulbi izskatās.Visvairāk viņi ir cemmīgi par to, ka tik viegli piečakarēti.Viss pārējais ir atrunas.

    Vienīgais akmens autoru dārziņā – tas ir neapzināts, vai apzināts plaģiāts.’Simpsonos” bija sērija, kur tauta atrok “īstu” pārakmeņojušos eņģeli, kurš vēlāk pazūd.Secina, ka tā ir pasaules gala zīme.Finālā, kad visi kopīgii gaida, ka tūlīt, tūlīt sāksies, izrādās, ka tā lielveikala atvēršanas akcija, kur eņģelis ir šīs bodes simbols. 🙂

    #215234
    RicoPico
    Participant

    Mr.Death -> Precīzi mans viedoklis. Es pat nedomāju, ka Tele2 ir vienojies ar Steinbergu par vainas uzņemsanos. Viņi vienkārši uzlika ķepu notikumam, un ar 3 vārdiem nokļuva pasaules uzmanības lokā: “To izdarijām mēs.”

    #215235
    Kefīrs
    Participant

    Aaaaa! Tele2! Tagad jāgaida atbilde no LMT un BITE 😀

    #215236
    m_janis
    Participant

    Nu ko, tagad visiem divu teļu klientiem derētu atteikties no šī meļu kantora pakalpojumiem – būtu mācība arī potenciāliem idejas turpinātājiem.

    Te nav runa par vietējo lētticīgo apkrāpšanu – laikā kad vārdam “Latvija” jau daudzkur pasaulē ir slikta slava, padarīt to vēl smieklīgāku – tur vajadzētu ierosināt krimināllietu.

    #215237
    TokRa
    Participant
    #215238
    Foxsk8
    Participant

    Tele2 vajadzētu atņemt licenzi, lai iet uz leišiem un tur taisa kaut vai “cunami” 😀 Pag, par TV arī bija tak tele2 reklāma, kurā tika pieminēts, ka tele2 ir labāks nekā lmt, tieši un uzskrītoši, pamatojoties uz kaut kādiem tur datiem. Cik man zināms, tieši tak nedrīkst nomelnot, vai kā savādāk ietekmēt konkurentus? 😀

    #215239
    aoma
    Participant

    Vēl vienu lieku reizi pierādījums tam, ka nevar ticēt nekam, ko sludina mēdijos. Ja vēl kādi pusaudži šādi pajokotos, bet tas tak oficiāls kantoris, licenci tādam vajadzētu konfiscēt. Pajokos vēl kāds un točna neviens vairs palīgā nebrauks, kaut arī būs pa īstam.

    #215240
    ob1
    Participant

    Bija jau labi… tik to meteorītu vajadzēja Saimas ēkai uzsūtīt… nu un reizes 100 lielāku… tad, domāju, visi atbalstītu… varbūt LMT var šo kļūdu izlabot?

    😀

    #215241
    jazzer
    Participant

    m_janis

    Kur nu vēl sliktāku slavu.Tā jau visur pazīstama, kā lohu un antiņu zeme.

    Varbūt ir pienācis laiks pieaugt un saprast, ka nedrīkst ticēt visam, ko citi cenšas iesmērēt? Gan savējie, gan ārzemnieki.Kad vienreiz pāries tas papuasu līmenis ? Vēl būs desmitiem un simtiem dažādu uzmetienu un apčakarēšānas mēģinājumu.Vai uzķersimes-tas no pašiem atkarīgs.Nekādi kriminālprocesi tur nelīdzēs.

    #215242
    RicoPico
    Participant

    Kaut 10 krimināllietas. Nav neviena lietišķa pierādijuma, ka Tele2 to būtu izdarijis. Tikvien kā atzīšanās, kuru vajadzības gadijumā arī uztaisītu kā joku: “Nu mēs taču pajokojām. Patiesībā tie nebijām mēs. Kā, jūs jokus nesaprotat?!” 😀

    #215243
    Creep
    Participant

    Nu pag pag. Pienemsim, ka es sava lauka viduu izroku milziigu bedri, kas izskataas peec kraatera un sametu tur spraagstvielas kautvai (nav svariigi). Vai taa ir mana vaina, ka visa pasaule kaa idioti skrien skatiities domaadami, ka meteoriits nokritis? Un veeljovairaak brist iekshaa, ka man veel visiem jaapmaksaa par sabojaataam lupataam?

    Tiesa varbuut gan es kluudos par visu situaaciju, jo zinas neesmu klausiijies un shodien pirmaa dzirdeeshana par shito padariishanu, bet ja esmu sitaaciju pareizi sapratis, tad neredzu, kur te taadu breeku vajadzeeja sacelt.

    Ja tele2 saakushi spekuleet, ka meteoriits tur kritis, tad cita lieta.

    #215244
    RicoPico
    Participant

    Creep, runa iet par dienesta pienākumu izpildi. Gan VUGD, gan pārējiem dienestiem bija pienākums braukt un pētīt kas tur ir noticis. Un par cik tika sacelta ažiotāža par iespējamu meteorītu, tad attiecīgie dienesti reaģēja pastiprināti. Gluži tāpat, kā Tev ir jāmaksā par viltus izsaukumu ātrajai palīdzībai.

    #215245
    ehex
    Participant

    Oho, tagad jebkurš varēs pie savas mājas ierīkot savu meteorīta krāteri – https://www.zip.lv/show/?i=843649

    #215246
    TokRa
    Participant
Tiek skatīts 1 ieraksts (no 71 kopumā)
  • Tēma ‘"Meteorīts nokrita" – kā jums tas patīk?’ ir aizvērta jaunām atbildēm.
Jaunākais portālā