Diskusija: LIR is so fu*kin’ back?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Diskusija: LIR is so fu*kin’ back?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 56 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #150947
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/28_lirlogo_1.jpg[/imgl]Ieraudzīju lietotāja TavaMaate parakstā iekaltos reklāmas vārdus “Nice and tricky – LIR is back!”, un gandrīz vai nopriecājos: tomēr vismaz vienubrīd Latvijas Interneta Radio bija patiešām klausāms un daudzsološs projekts, un arī Notepad’am savulaik ar to bija kopīgi plāni.

    Un tā nu eju skatīties, ko DJ Roberts alias Morpheus alias Andress alias TavaMaate alias HVZ uzcepis jeb reanimējis, lai atjaunotu savu visai sašķobīto reputāciju. Diemžēl nekur tā arī netiku. Mani sagaidīja neomulīgā drūmā nigga stilā izveidota lapele, kas tā vien ņirb no vulgārismiem. Cik mana trūcīgā angļu valoda ļauj spriest – devīze “Gues what bitchezz…” laikam ar kļūdām, un niggeru slengā aptuveni nozīmē “Piedāvājums, kas iekārdina”?

    Iespējams, ka radio mājaslapa ir iecerēta alternative stilā, bet ne jau man, tauram web dizaina lietās to spriest… 🙂

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_lirbit_1.jpg[/img]

    Š trunts par lapu un tās dizainu, audiovizuālajiem medijiem tai ir otršķirīga, tīri informatīva loma. Galvenais, neapšaubāmi, ir pamatsaturs – raidījumi, kuri senāk bieži skanēja fonā tajās stundās, kad rakstīju rakstus mūsu portālam. To, ka radio klapēs manu sierdi trūcīgā AAC+ 40Kbps bitreitā, arī kādu laiku varētu pieciest, bet… mani sagaida šitas:

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_login_1.jpg[/img]

    Mjā – baigi stulbi nošaut gulbi. Bet vēl stulbāk reklamēt to, kas strādā tikai izredzētajiem, vai vispār nestrādā.

    Quo vadis, Latvijas Interneta Radio?

    #232436
    Evers
    Participant

    Kādreiz klausījos, jo bija daudz interesantas un saistošas mūzikas, no kuras pat daudz man nebija zināma, bet parādījās dīdžeji, kas nepārtraukti skandināja bezgaumīgus, vienveidīgus un tukšus “klubņikus” – tik pat labi varēju rādio izslēgt un ar čību plakšķināt pret grīdu :> .

    #232437
    80MXM08
    Participant

    priekš kam vajadzīgi vispār tādi i-radio??? uztaisa playlistu katraid dienai un pietiek ar atliektiem galiem!!!

    #232438
    TokRa
    Participant
    #232439
    Element
    Participant

    Un par sito bija raksts jaauzraksta un jaaieliek galvenajaa lapaa???? Ak dies, kurp ejam… :mod:

    #232440
    root
    Participant

    Es protams tagad varētu sākt brēkt un attaisnoties un ņemties un vēl sazin ko, kā to vēlētos Samuraja kungs, bet es par šo paldies, bezmaksas reklāma rulz. 😀

    Okei, informācijai īss kopsavilkums:

    Projekts tika slēgts/nodots uz laiku citās rokās mana personiskā laika un īslaicīgas vēlmes trūkuma dēļ. Par to, cik izmaksā uzturēt media straumi ar tādiem ātrumiem, kā pienākas nemaz nerunājot (Mēs ļoti labi zinām cik maksā servera uzturēšana pie garantētas 100+ Mbps līnijas, ja nezinam, tad vajag uzzināt) un lai izvairītos no AKKA/LAA un citu šīs sugas pārstāvju vajāšanas. Pagaidām serveris nebūs ne stabils, ne 24/7, arī mājas lapa tuvākajā laikā nemainīsies, nekādas reklāmas kampaņas izvērstas netiks (cmoon, links sigā tev ir reklāma, kādas markas ziepes šodien ēdi?). Pagaidām klausās tikai tie, kas ar projektu ir kopā jau kopš tā pastāvēšanas sākuma, un vēl nedaudz interesentu. Kam patiks, klausīsies, kam nepatiks – neklausīsies. Tiklīdz būs iespēja iegūt savā īpašumā/lietošanā stabilu serveri ne-Lv zonā, projekts tiks reanimēts vismaz līdz iepriekšējam līmenim. Pagaidām kaste ir nestabila un atrodas (pilnīgi slepeni) pie parasta mājas DSL, tādēļ arī uz laiku AAC+.

    Par tavu VLC strīmu es varu teikt tikai vienu – tavas zināšanas laikam beidzas līdz ar VLC instalāciju, jo strīmam bez source VLC kautkādu mistisku iemeslu dēļ pieprasa login cred, jo laikam uzskata ka tas ir iemesls straumes neesamībai. Winamp šī problēma nav novērota.

    Kārtējais fail Notepad meistaru kastītē. Vienīgi manī nepatiku un savā ziņā arī interesi izraisa mūsu visucēlā headadmina šim visam pievērstā uzmanība (main-page ziņa, uuuu, bezmaz kā reklāmraksts par XX LVL). Es protams saprotu, ka šī varētu būt kautkāda smieklīga kontr-darbība manām aktivitātēm (aww, aizskāru tavas jūtu stīgas), ja tā, tad apsveicu, kārtējā izgāšanās. Peace.

    P.S @Evers: Tevis minētais fakts arī noveda mani bezmaz līdz 12 gadus veca nagu grauzēja līmenim. Diemžēl, vēl aizvien un arvien vairāk pierādās fakts – ja gribi izdarīt kaut ko labi, dari to pats. Daļēji arī mana vaina, par daudz palaidu stuff savā vaļā.

    #232441
    hvz
    Participant

    samurajs wrote:

    ko DJ Roberts alias Morpheus alias Andress alias TavaMaate alias HVZ

    P.S Š āds niks man vēl nebija reģistrēts 😛 Bet paldies par ideju.

    #232442
    web33
    Participant

    top radio the best

    #232443
    Toms
    Participant

    Imho, šim vairāk vieta būtu sadaļā “blogi”. Pie ziņām – kaut kā neiet.

    #232444
    deivs001
    Participant

    Pie ziņām iekš notepad.lv der, jo agrāk diezgan satuvinājušies bijām. Citiem tā ir plika ziņa, citiem informācija par Morpheus niku klāstu 😀

    #232445
    samurajs
    Participant

    TavaMaate: Tas nav domāts vis kā reklāma, bet vienkārši tāpat kā nostaļģija no kādreizējiem sadarbības laikiem.

    Quote:

    Projekts tika slēgts/nodots uz laiku citās rokās mana personiskā laika un īslaicīgas vēlmes trūkuma dēļ

    Tas vien liecina, ka tev varbūt ir panākumi IT sfērā, bet tu esi absolūta nulle PR lietās. Š itas vienreizējais “vēlmes trūkums” ir kā ar kuvaldu pa pautiem tavam projektam. Cilvēki ir vīlušies, un tagad uzskata LIR par nenopietnu lietu. Gribētu zināt, kā tu tagad pierādīsi viņiem pretējo?

    Par saviem projektiem ir jācīnās 24/7, jo konkurenti nesnauž, un izdzīvo tikai stiprākie.

    P.S. Arī ar Winamp mēģināju to strīmu atvērt – “Service unavailable”. Paziņo, kad varēs ievērtēt. Ja tur skanēs tikai bum-bum klubņiks, labāk noroc uzreiz.

    #232446
    bezolaam
    Participant

    vienīgais man zināms radio ar ļoti plašu redzes loku ir ņūdzērsijas wfmu.

    https://wfmu.org/

    principā, vienīgais ko arī klausos

    #232447
    root
    Participant

    Samuraj, zin dažiem hobijs ir un paliek hobijs. Ja ar LIR varētu nopelnīt miljonus, tad arī tiktu darīts viss lai serviss būtu miljona līmenī. Bet tā kā jau vairāk kā pus gadu LIR ir mērķets kā nekomerciāls hoby projekts, tad godamn ko tad tu gribēji? Lai es uzspļauju reālajai dzīvei, neeju uz darbu vai vēl sazin ko lai tikai varētu iepriecināt tavus naivos iedomu augļus ražojošos smadzeņu plankumiņus? Jeb varbūt tu esi gatavs bez jebkāda labuma gūšanas finansēt projektu? Uzskata par nenopietnu lietu? 😀 Tu ko, āksties vai izliecies? 😀 LIR ir vienīgais mēdiju projekts kas visu šo laiku kamēr bija pie dzīvības uz to vien turējās, kā uz nenopietnību, ākstīšanos un ķēmošanos ēterā. Mums diemžēl pietiek ar cirvi nocirsto un akmenī kalto projektu, kur viss kas cilvēkiem plēš ir kā noraut lielāku profitu un kā smukāk uzpucēt savu PR. Pis es to PR, vārda tiešā nozīmē.

    Man par laimi un atšķirībā no labas daļas šeit esošā kontingenta ir arī reālā dzīve, t.i. ārpus interneta.

    Service unavailiable nozīmē to, ka pašlaik radio netranslēun netranslēs tikmēr kamēr nebūs atrisinātas fiziskās un radio kā tāda problēmas, t.i. “bum-bum klubņiku” izskaušana un kaut cik normāla satura atgriešana. Cik tu mums esi apķērīgs.

    #232448
    Evers
    Participant

    Kad tu biji pie DJ konsoles, tad gan mūzika bija laba, gan pamurkšķēji ko interesantu 😀 Vienreiz kautkāds dīdžejs ar tur runāja, izklausījās pēc puišeļa, ko pagalma puikas piekāvuši un tūlīt pie mikrafona atdos galus, runāja kā uz miršanu. 😀

    #232449
    root
    Participant

    Jā, to es atceros, bija mums viens sīcis, dikti jau gribēja, centās un ņēmās bet saklausijās ko tur visādi uz viņu bauro un aizmuka nabags. Gadi 12-13 laikam bija. Protams ne tāds tizliķis kā reGative AKKA firefoxis un citi mopšeļi bet tīri sakarīgs sīkais 😀 Vispār daudz labu censoņu ir aizgājuši tikai tāpēc ka vai nu vecie norēja vai nu nesaprata kur ir nonākuši, vai arī deļ tā, ka nav laika. Tagad jau vasara sāksies, brīvlaiki i skolās i studijām, atvaļinājumi, tad gan jau kaut ko sakārtos.

    #232450
    samurajs
    Participant

    TavaMaate:

    Quote:

    Ja ar LIR varētu nopelnīt miljonus

    Kā tu domā, cik miljonus Notepad nopelna mēnesī? 😀 Bet redzi, ka mēs nediršamies kā viens otrs, portālam info piegādā un sadarbojas pat ļoti nopietnas organizācijas… Tāpēc nevajag censties LIR taisīt par miljonu vērtu radio, bet lai viņš rušina kaut 3 stundas dienā, bet kvalitatīvi! Ä€kstīšanās un ķēmošanās (profesionāli pasniegta) ir ļoti labs stils… SWH raidījums “Bē-bē Brokastis” joprojām ir ar vienu no visaugstākajiem reitingiem.

    #232451
    root
    Participant

    samurajs wrote:

    SWH raidījums “Bē-bē Brokastis” joprojām ir ar vienu no visaugstākajiem reitingiem.


    Oh, rly? 😀 Tas varbūt bija kādus 3-4 gadus atpakaļ. Es gan kaut ko citu dzirdēju, pie tam no paša SWH. Bet ne par to. Nesalīdzini ziņu lapu ar radio. Tās ir divas dažādas lietas. Runāt – ierakstīt, montēt, atskaņot, vākt auditoriju nav tas pats kas izlikt kārtējo jau iepriekš kaut kur salasīto info.

    #232452
    Evers
    Participant

    Es katru rītu braucot uz darbu ieslēdzu BB brokastis. 🙂

    #232453
    samurajs
    Participant

    Quote:

    Runāt – ierakstīt, montēt, atskaņot, vākt auditoriju nav tas pats kas izlikt kārtējo jau iepriekš kaut kur salasīto info.

    Domāju, ka neko īpaši daudz vairāk darba tas arī neprasa. Kā nekā LIR vienmēr >90% ētera laikā aizņēmusi iepriekš playlistos iekļauta mūzika. Vākt auditoriju => ja tur būs interesanti, auditorija pati savāksies. Mēs taču arī nevienu speciāli neaicinām, jaunie lietotāji paši mūs atrod.

    #232454
    daGrevis
    Participant

    To pašu arī es pats gribēju minēt… Notepad.lv arī nav īpaši pelnošs, bet tomēr, nevienam nesūdzamies, esam no nulles izauguši jau par cienījamu ziņu portālu! Ja kādam ir kādas pretenzijas – parādiet, ka Jūs ko tādu spējat! Dir*t nav malu cirst… 😀

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 56 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā